XC-80 kompenzáló egység és érzékelők

Környezeti tényezőket kompenzáló egység, mely jelentősen javítja az XL-80 rendszer mérési pontosságát.

Az XC-80 kompenzáló egység kulcsfontosságú tényező az XL rendszerének lineáris mérési pontosságában. A léghőmérséklet, légnyomás és relatív páratartalom változásai befolyással lehetnek a lézerfény hullámhosszára és a leolvasott mérési adatokra.

XC-80 kompenzáló egység

Az XC-80 „intelligens érzékelőkkel” ellátott kompenzáló egység, mely nagyon pontosan határozza meg a léghőmérséklet, a légnyomás és a relatív páratartalom értékét. Az XC-80 az érzékelők által leolvasott értékek figyelembe vételével módosítja a lézer hullámhosszának névleges értékét, olyan valós adatokat szolgáltatva ezzel, amelyek felhasználásával később, a számítások során az említett eltérésekből eredő mérési hibák kiküszöbölhetők.

Ha Ön pontosságra törekszik, SZÜKSÉGE VAN hatékony hullámhossz-kompenzációra. A környezeti tényezők kompenzációjának fontosságával kapcsolatos további információkért látogasson el Az interferometria magyarázata című oldalunkra.

Jellemzők és előnyök

Egységes kompenzáció – Kialakításuknál fogva az XC-80 és az érzékelők az üzemi körülmények teljes tartományában egységes és rendkívül pontos mérési eredményeket biztosítanak.
  • Érzékelők adatainak gyakori frissítése – Ez hét másodpercenként automatikusan is történhet, ilyenkor az XC-80 egység állapotjelző LED-lámpái jelzik a frissítést.
  • Integrált USB – Az integrált USB csatlakozónak köszönhetően nincs szükség különálló PC-interfészre és tápegységre (az USB biztosítja az XC-80 és az érzékelők áramellátását).
  • Könnyű –  Az XC-80 tömege 490 g, és az XL-80 egységgel együtt éppen valamivel többet nyom 3 kg-nál (beleértve a csatlakozókábeleket, az XL tápegységet és az érzékelőket).
  • Intelligens levegő- és anyaghőmérséklet-érzékelők – Az integrált mikroprocesszorok kiértékelik és feldolgozzák az érzékelő kimeneti jeleit, mielőtt a digitális hőmérsékleti adatokat az XC-80 kompenzáló egység felé továbbítanák. Ez biztonságos mérést és az XC-80 egység kompakt kialakítását teszi lehetővé, valamint biztosítja az érzékelők teljes mértékű cserélhetőségét a pontosság csökkenése nélkül.
  • Akár három anyaghőmérséklet-érzékelő is csatlakoztatható az XC-80 kompenzáló egységhez, lehetővé téve a lineáris mérések 20 °C-os standard anyaghőmérsékletre történő normalizálását.
  • Variálható érzékelőkábelek – Az 5 m hosszú normál érzékelőkábelek a könnyű cserélhetőség érdekében könnyen leválaszthatók, illetve csavaros toldással egymásba is illeszthetők, ha a gép hossza nagyobb kábelhosszúságot tesz szükségessé.

Megjegyzés: Renishaw rendszerrel végzett szög-vagy egyenességmérések során NINCS szükség a környezeti tényezők kompenzálására, mivel ezek meghatározása egymás közvetlen közelében elhelyezkedő sugárpályák különbségeiből történik, így a környezeti tényezők mindkettőre egyformán hatnak, és semlegesítik egymást az eredmények kiszámítása során. Mivel a forgótengelyek vizsgálatára, illetve a síkhelyesség és a merőlegesség megállapítására szolgáló mérések szintén ezeken a méréseken alapulnak, így ezek esetében sincs szükség a környezeti tényezők kompenzálására.

Termékinformációk