Moduláris és egyedi befogóeszközök

A Renishaw moduláris és egyedi befogóeszközök és szoftverek széles választékát kínálja koordináta-mérőgépekkel (CMM-ekkel), Equator™ ellenőrző készülékekkel és optikai mérőrendszerekkel történő használatra.

Válassza ki az alkalmazási területet

Moduláris és egyedi befogóeszközökkel gyorsan és nagyszerű ismétlési pontossággal alakítható ki a megfelelő befogási mód, ezáltal növelhető az ellenőrzési folyamat hatékonysága, reprodukálhatósága és pontossága.

Akár repülőgépipari, gépjárműipari, elektronikai, ipari vagy gyógyászati célt szolgáló alkatrészek mérését végzi, a Renishaw befogóeszközök teljes körű megoldást nyújtanak az Ön követelményeinek megfelelően.

Miért válasszam a Renishaw méréstechnikai befogóeszközöket?

Tisztában vagyunk az ellenőrzéshez szükséges befogóeszközök összetettségével, ezért olyan termékcsaládot fejlesztettünk ki, amely megbízható és megismételhető alapokat kínál a méréshez.

Többféle típusú ellenőrzéssel számoltunk, legyen az koordináta mérőgép, optikai mérőgép, csuklós kar, 3D szkenner, optikai komparátor vagy más eszköz, a választékunkban szereplő megoldásokkal javítható az ellenőrzési folyamat hatékonysága és teljesítménye.

A könnyen használható moduláris és egyedi befogóeszközeink kiemelt szerepet játszanak az egyszeri és ismétlődő alkatrész-ellenőrzés során kieső idő csökkentésében, ami a FixtureBuilder szoftverünk segítségével még tovább fokozható. Ezzel a programmal létrehozható olyan befogóeszköz, amely natív CAD-szoftverben használható, emellett a szoftverrel automatikusan generálható egy munkautasítás-sorozat.

Rugalmas megoldások széles választéka

A Renishaw moduláris befogóeszközeinek és egyedi tervezési megoldásainak széles választéka számos alkalmazás és szinte tetszőleges méretű, alakú és anyagú alkatrész esetén kínál megoldást. A mérőlapok és eszközök alapesetben M4, M6, M8 metrikus és 1/4-20 angolszász méretű menetekkel kaphatók.

Gyors, pontos és megismételhető

Minden befogóeszköz speciális szerszám nélkül, kézzel húzható meg. A mérőlapok furatait alfanumerikus jelöléssel láttuk el, így az egyes elrendezések pontosan dokumentálhatók és ismételhetők.

Páratlan tartósság, kopásállóság és minőség

Hőkezelt acéleszközeink és az eloxált bevonattal ellátott mérőlapok egyenletes és karcolásálló külső réteget képeznek.

Nagyobb termelékenység a munkadarab-ellenőrzésnél

A Renishaw FixtureBuilder szoftverével a felhasználók befogási elrendezéseket hozhatnak létre, dokumentálhatják a folyamatot, és gyártósoron kívüli programozást végezhetnek.

További befogási megoldások

QuickLoad™ sín

Azoknak a koordinátamérőgép-felhasználóknak, akiknek gyors, egyszerű és megismételhető módszerre van szükségük több lemez koordináta mérőgépre való egyidejű betöltéséhez, a Renishaw a QuickLoad™ sínrendszert kínálja.

A speciális kialakítású QuickLoad mérőlapok mindkét oldalon gyorskioldós mágnesekkel és illesztőcsapokkal kapcsolódnak a QuickLoad sínhez. Ennek a megoldásnak köszönhetően a lapok úgy helyezhetők el és rögzíthetők, hogy a lehető legnagyobb ellenőrzési mennyiséget biztosítsák, utolérhetetlenül nagy ismétlőképesség mellett.

További tudnivalók a QuickLoad sínről.

Renishaw QuickLoad sín és lemezek

QuickLoad sín és lemezek

Méréstechnikai befogóasztalok

A Renishaw méréstechnikai asztalai fokozzák az ellenőrzési folyamat hatékonyságát. A bármely hordozható koordináta-mérőgéppel, fehér fényű, illetve lézerrendszerrel kompatibilis méréstechnikai asztalainkkal könnyűszerrel manőverezhet a műhelyben vagy a méréstechnikai ellenőrzési területen. A moduláris felépítés rugalmasságot biztosít a hordozható koordináta mérőgépek felfogatásához.

További tudnivalók a méréstechnikai befogóasztalokról.

Méréstechnikai befogóasztal

Méréstechnikai befogóasztal

FixtureBuilder 3D CAD-szoftver

Szoftverünk segítségével bármilyen moduláris befogóeszköz megtervezhető és dokumentálható Renishaw-alkatrészek felhasználásával, beleértve a QuickLoad sínt alkalmazó többlemezes befogóeszközöket is. A befogóeszköz megtervezése után a szoftver képes építési utasításokat kiadni, ezzel lehetővé téve a kezelők számára, hogy gyorsan és pontosan reprodukálják a befogóeszköz kialakítását. A szoftver azt is lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy exportálják a rögzített alkatrész modelljét, amelyet később mérésprogramozó szoftverben használhatnak.

További tudnivalók a FixtureBuilder szoftverről.

FixtureBuilder 8.0

FixtureBuilder 8.0

Letöltések

  • Technical specifications:  Renishaw metrology fixturing Technical specifications: Renishaw metrology fixturing [en]
  • Kiadvány:  Renishaw rögzítőelemek Kiadvány: Renishaw rögzítőelemek