Precíziós gyártás

Vállalatunk központjától az Ön gyártásának szívéig

A precíziós gyártási megoldásaink világszerte segítik a gyártókat az új termelési kihívások kezelésében. Ezek közé tartozik az összetettebb alkatrészeket tartalmazó innovatív új termékek iránti megnövekedett kereslet, a szigorúbb tervezési előírások és a rövidebb termékéletciklusok.

Több mint 40 éve az ipari méréstechnika áll a Renishaw üzleti tevékenységének középpontjában. Mivel mi magunk is precíziós gyártással foglalkozunk, olyan robusztus folyamatirányítási megoldásokat fejlesztettünk ki, amelyek biztosítják ügyfeleink számára, hogy alkatrészeik megfelelnek a tervezési szándéknak, és gyártási folyamataik az elvárásoknak megfelelően működnek. A folyamatirányítási megoldások növelik a gyártásban lehetséges automatizálási szinteket, csökkentve a szakképzett kezelőktől való függőséget a gyártott alkatrészek minőségének fenntartása érdekében. A szigorú tűréshatárokkal rendelkező alkatrészek előállításának képessége számos iparágban létfontosságú a késztermékek teljesítménye, esztétikája és biztonsága szempontjából. Ipari mérőrendszereink és érzékelőink rögzítik az eltérések forrásainak azonosításához és ellenőrzéséhez szükséges adatokat, lehetővé téve az áteresztőképesség növelését, csökkentve az utómunkát, az árengedményeket és a selejtet.

Az olyan széles körben ismert trendek, mint az Ipar 4.0, az intelligens gyártás növekedését és az összekapcsolt gépműhelyek iránti igényt mutatják. A fizikai és digitális gyártástechnológiák intelligens érzékelőkkel és szoftverekkel történő integrációja páratlan lehetőséget biztosít a gyártók számára, hogy olyan folyamatokat fejlesszenek ki, amelyek jobb termelékenységet és folyamatképességet biztosítanak. A Renishaw segít ügyfeleinek abban, hogy a meglévő technológia mellett sikeresen beépíthessék az intelligens gyártást és automatizálást a jelenlegi műveleteikbe.

Az additív gyártás (AM), más néven a fém alkatrészek 3D nyomtatása terén elért legújabb fejlesztésekben is élen járunk. Ez a technológia a hagyományos gyártási módszerekhez képest nagyobb tervezési szabadságának köszönhetően a funkcionális teljesítmény és a gyártási képesség új szintjeit teszi lehetővé.

Szakterületünk

Ipari automatizálás

Az intelligens gyártás középpontjában a robusztus automatizálás áll, az intelligens döntéshozatal pedig a jövő gyárainak kulcsa. Az automatizált folyamatok létrehozása az érzékelők és a vezérlőrendszerek adataira támaszkodik. A gyártási munkafolyamat különböző területeiről származó adatok és információk összegyűjtése olyan döntéshozatalt tesz lehetővé, amely optimalizálja az ellenőrzést a robusztus és érzékeny folyamatokhoz. A Renishaw bevált, nagymértékben megismételhető érzékelői megbízható adatokat szolgáltatnak az alkatrészekről, folyamatokról és gépekről.

Öntészet

A pontos alkatrészek tömeggyártása precízen megmunkált öntőformákra és szerszámokra támaszkodik. A termékéletciklusok egyre rövidebbek, így az új szerszámok gyártásának átfutási ideje minden eddiginél rövidebbé válik. A folyamatirányítás biztosítja, hogy a kritikus szerszámok elsőre pontosan készüljenek, és a termékek gyors szállítása érdekében racionalizálja a gyártást. Az AM használata lehetővé teszi, hogy a szerszámok a gyors és megismételhető alkatrészgyártás érdekében integrált és optimalizált hűtőcsatornákkal készüljenek.

Folyamatirányítás és gyártásfejlesztés

Számos folyamatirányítási megoldást és kapcsolódó szolgáltatást kínálunk, beleértve a CNC megmunkálás kulcsfontosságú folyamatváltozóinak ellenőrzéséhez szükséges technológiákat. A jobb folyamatirányítás fokozza a folyamatképességet és a gyártási műveletek termelékenységét.

Mozgásvezérlés

Alapvető fontosságú a gép olyan folyamatokkal történő kalibrálása, felügyelete és mozgásszabályozása, amelyek a tömeggyártás számára előre kiszámítható módon megismételhetők.

Hogyan segíthetünk önnek?

QC20-W, DMG gépen

Kalibrálás

Készülék és szoftver komplex, többfunkciós szerszámgépek és koordináta-mérőgépek pontos beállításához.

Elolvasom az esettanulmányt

NC4+ Blue

Szerszámbemérés és szerszámtörés-érzékelés

Érintéses és érintésmentes szerszámbemérő rendszerek a forgácsolószerszámok állapotának és kopásának észleléséhez és kompenzálásához.

Elolvasom az esettanulmányt

OMP40-2 a webáruházhoz

Gépen történő mérés a gyártásközi ellenőrzéshez

A szerszámgép-mérőfejek a munkadarabok pozicionálásához, a szerszámok beméréséhez, a ciklus közbeni méréshez, valamint a kész alkatrészek első vizsgálatához használhatók a pontos megmunkálási folyamatok lehetővé tételére.

Elolvasom az esettanulmányt

Egy operátor egy alkatrész mérését végzi az Equator ZF Marine berendezésen

Gyártóüzemi idomszeres mérés

Az Equator™ ellenőrző rendszerünk nagy ismétlési pontosságú, a hőmérséklet-változásokkal szemben érzéketlen, sokoldalú és újraprogramozható idomszeres mérést tesz lehetővé gyártóüzemi körülmények mellett, megteremtve a folyamatszabályozás alapjait.

Elolvasom az esettanulmányt

REVO fogaskerék mérés

Ellenőrzés

A gyártók világszerte a Renishaw CMM mérőrendszereire támaszkodnak az alkatrészek széles skálájának nyomon követhető ellenőrzése során.

Elolvasom az esettanulmányt

Pók alakú tartókonzol kivágott részlete

Additív gyártás

A 3D-s fémnyomtatással különféle fémporokból készíthetők erős és könnyű alkatrészek, amelyet alakjuk miatt hagyományos módszerekkel nem lehetne legyártani.

Elolvasom az esettanulmányt

Weboldal banner – ATOM DX™ miniatűr alkatrészekkel

Útmérők

Interferometriás lézeres útmérők és optikai útmérők, amelyek nagy távolságokon és szűk helyeken is kiemelkedő pontosságot biztosítanak.

Elolvasom az esettanulmányt

Mr. Zhang Jian, vezető mérnök, az NGTC kutatási osztályának műszaki igazgatója

Raman-spektroszkópia

Speciális alkatrészek anyagösszetételének ellenőrzéséhez, illetve az alkatrészen található felületi bevonatok minőségének ellenőrzéséhez.

További információk

Többet szeretne tudni arról, hogyan járulhatunk hozzá az Ön sikeréhez?

Precíziós megmunkálási esettanulmányok