Tokozott optikai útmérők

Találja meg a megfelelő tokozott optikai útmérőt

FORTiS-S™ szabványos méretű tokozott lineáris útmérők

A Renishaw jól bevált abszolút útmérési technológiájának és a rendkívül masszív, tokozott kialakításnak köszönhetően a FORTiS útmérők kiváló mérési teljesítményt nyújtanak még a legszélsőségesebb környezetekben is, így számottevő előnyt biztosítanak a hagyományos rendszerekkel szemben.

  • Érintésmentes kialakítás – nincs mechanikai kopás, hosszabb élettartam
  • Alacsonyabb hiszterézis – zavartalanabb visszajelzés és jobb dinamikus teljesítmény
  • Forradalmian új kialakítású olvasófejek – kiemelkedő rezgésállóság
  • Egyedülálló tömítettség – nagyobb ellenállás a szennyeződést okozó folyadékokkal és szilárd anyagdarabokkal szemben
  • Szabadalmaztatott beállító LED-ek – beépített LED-es jelerősségjelzés az egyszerű és gyors telepítés és beállítás érdekében
FORTiS-S tokozott útmérő

FORTiS-N™ keskeny méretű tokozott lineáris útmérők

A FORTiS-N lineáris útmérők ugyanazzal az útmérési technológiával vannak felszerelve, és ugyanazokat az előnyöket kínálják, mint a FORTiS-S modellek, ugyanakkor olvasófejük kompaktabb és keskenyebb kialakítású, ezért ideális megoldást nyújtanak a kis helyet biztosító alkalmazásokban is.

  • Érintésmentes kialakítás – nincs mechanikai kopás, hosszabb élettartam
  • A tömeghangolt csillapítási technológia kategóriaelső rezgésállóságot biztosít
  • Ideális kisebb és könnyebb kialakítású gépekhez
  • Közvetlenül rögzíthető a gép felületére vagy egy opcionális tartórúdra
  • Szabadalmaztatott beállító LED a gyors, intuitív és elsőre sikeres telepítés érdekében
FORTiS-N tokozott útmérő

Forduljon hozzánk bizalommal, és ossza meg velünk az igényeit

Hogyan épülnek fel a Renishaw tokozott optikai útmérői?

A tokozott optikai útmérők az útmérő elektronikája és optikája számára egy zárt egységben biztosítanak helyet, amely az olvasófej házához kapcsolódik. A zárt optikai egységet és az útmérő skáláját ráadásul egy zárt ház is védi. Ez a kialakítás rendkívüli ellenállóságot biztosít a szennyeződést okozó folyadékok és szilárd anyagdarabok bejutásával szemben.

A tokozott lineáris útmérő egy extrudált házzal van felszerelve, melyet hosszanti irányban csatlakoztatott, egymásba kapcsolódó fésűs tömítésekkel és tömített zárósapkákkal láttak el. Az olvasófej testét egy penge köti össze a zárt optikai egységgel, mely a fésűs tömítéseken át mozog az útmérő hossza mentén. A lineáris tengely mozgása következtében az olvasófej és az optika mechanikus érintkezés nélkül haladnak át az útmérő abszolút skáláján (amely a ház belsejéhez van rögzítve).

Az útmérő skálája egy teljes szélességű, kontrasztos vonalak alkotta abszolút skálakóddal van ellátva, melyet a rendszer egy lencsén át képez le egy detektorsorra az olvasófejben. A lineáris pozíciómérések (digitális kimeneti formában) számos különféle soros kommunikációs protokollal kompatibilisek, melyek mind megfelelnek az iparág szabványainak.

A FORTiS™ tokozott útmérők optikai vázlata