Elektronika

Okosabb folyamatok kifejlesztése ma az elektronika holnapi fejlődéséhez

A kifinomult, ugyanakkor megfizethető elektronikus eszközök, például az okostelefonok és a táblagépek iránti globális fogyasztói kereslet gyors növekedése világszerte megváltoztatja a vállalatok gyártási követelményeit. Az alkatrészgyártóknak javítaniuk kell gyártási képességeiket és hatékonyságukat, hogy versenyképesek és irányadók maradjanak. A gyártási rendszereknek támogatniuk kell az új termékcsaládokat és tervezési iterációkat, valamint a fejlett anyagok használatát, a piacra jutási idő csökkentésének igénye mellett. Ezeket a célokat úgy lehet elérni, hogy a gyártási folyamatok az igényekhez igazodva robusztusabbá és rugalmasabbá válnak.

A fogyasztók egyre könnyebb és kompaktabb termékeket várnak el, amelyek több funkcióval, nagyobb megbízhatósággal és hosszabb akkumulátor-üzemidővel rendelkeznek - a rendszeres frissítésekre és bővítésekre minden eddiginél gyorsabban van szükség. A gyakori termékinnovációk megkövetelik, hogy a gyártók a legújabb, legrugalmasabb gyártási technológiákat alkalmazzák, hogy termékeik gyorsan és megbízhatóan kerüljenek a fogyasztók kezébe.

A fogyasztói elektronikai termékek gyártásának magas minőségű, nagy volumenű jellege sokoldalú és robusztus folyamatokat is igényel, amelyek képesek az új termékek piacra történő gyors bevezetésére, minimális selejt és gyártási költségek mellett, az általános árréscélok elérése érdekében.

Szakterületünk

Folyamatszabályozás és minőségbiztosítás

A precíziós megmunkálású burkolatok és alkatrészek kulcsfontosságúak az elektronikus eszközök teljesítménye és esztétikája szempontjából. A pontos sorozatgyártáshoz elengedhetetlenek a nagy teljesítményű gyártási folyamatok. Ez a pontosság a gyártás során használt érzékelőkre támaszkodik, beleértve a megmunkálás közbeni szerszámgép-ellenőrző mérőfejeket és a megmunkálási folyamat végén az alkatrészek ellenőrzésére végzett CMM ellenőrzést. A robotkarokhoz hasonló megoldásokat alkalmazó összetett szerelvények vezérlése a mozgásrendszerek pontos vezérlésén múlik. A hatékony folyamatszabályozás biztosítja, hogy az automatizált gyártási folyamatok minden alkalommal a specifikációnak megfelelő alkatrészeket állítsanak elő, és olyan termékeket hozzanak létre, amelyek megfelelnek a fogyasztói elvárásoknak vagy meghaladják azokat.

Hőmérséklet-szabályozás

Az additív gyártás (AM), más néven a fém alkatrészek 3D-nyomtatása, az alkatrészek gyártása és használata során a hőhatások szabályozására használható. A hőelvezetők integrált hűtőcsatornákkal és egyéb belső struktúrákkal készíthetők AM segítségével, hogy lehetővé tegyék az elektronika hőmérsékletének szabályozását működés közben, optimalizált felületet használva az érzékeny alkatrészek, például a mikroprocesszorok hűtésére.

Félvezetőlapka gyártás

A fejlett félvezető anyagokból készült szilíciumlapkák a mikrochipek kulcsfontosságú összetevői. A Renishaw útmérőit az egész félvezetőgyártásban használják, hogy precíz visszajelzést biztosítsanak számos mozgásvezérlési művelethez, beleértve a félvezetőlapka-vágó és -továbbító robotkarokat is. A Renishaw inVia™ konfokális Raman-spektroszkópiai műszerei a késztermékek kémiai összetételének elemzése révén alkalmasak a félvezetőlapka-gyártás minőségének értékelésére.

Hogyan segíthetünk önnek?

NC4+ Blue

CNC-vel megmunkált alkatrészek és szerszámok folyamatszabályozása

Az eltérések okait a forrásuknál szüntesse meg, hogy minden alkalommal elsőre pontos alkatrészeket készíthessen.

Elolvasom az esettanulmányt

Kör alakú alkatrészek lézeres olvasztása

Beépített hőmérséklet-szabályozás

Az additív gyártás integrált hűtőcsatornákat hozhat létre az alkatrészek és a gyártási modulok számára, így számos termikus kihívás kiküszöbölhető.

További információk

REVO® RVP mérőrendszer

Érintésmentes alkatrész-ellenőrzés

A REVO® RVP rendszer lehetővé teszi a gyakran kicsi vagy a tapintásos vizsgálat során torzulásra érzékeny elektronikus alkatrészek vizsgálatát és ellenőrzését.

További információk

Sam-Jeong NYÁK teszt közben

Mozgásszabályozás rendszerekhez és robotikához

Fejlett mozgásvezérlési megoldásokkal a legszűkebb tűréshatároknak megfelelő alkatrészeket gyárthat, így rendszerei a legapróbb részletekig működhetnek.

Elolvasom az esettanulmányt

Renishaw inVia konfokális Raman-mikroszkóp

Molekuláris elemzés a minőségellenőrzéshez és a diagnosztikához

Kritikus alkatrészek roncsolásmentes kémiai elemzése. A kémiai összetétel vizsgálata, valamint a hibák és feszültségek azonosítása hosszadalmas mintaelőkészítés nélkül.

További információk

Többet szeretne tudni arról, hogyan járulhatunk hozzá az Ön sikeréhez?

Elektronikai esettanulmányok