Nehézipar

Pontosság minden nagyságrendben

Az építőipar, a mezőgazdaság, a vasút és a nehézgépek gyártása kiváló minőségű és megbízható, nagyméretű alkatrészek megmunkálását igényli. A Renishaw számos megoldást kínál a nagyméretű, nagy értékű alkatrészek nagy megmunkálóközpontokon történő megmunkálásával kapcsolatos kihívások megoldására.

A megmunkálóközpontok pontos mozgásának biztosítása minden esetben létfontosságú a gyártási folyamatok nagyméretben történő vezérléséhez. A gép kalibrálása és karbantartása alapvető fontosságú, mivel a tengelyek mozgásának apró eltérései a nagy gépeknél nagyon hangsúlyossá válnak. A gép mozgása optikai és lézeres útmérő rendszerek segítségével valós időben nyomon követhető a pontos mozgás fenntartása érdekében.

A Renishaw szerszámgép-ellenőrző mérőfejrendszerei a megmunkálás előtt használhatók az alkatrész helyének és anyagállapotának megállapítására olyan alkatrészek esetében, mint például a nagyméretű öntvények vagy kovácsdarabok. A majdnem háló alakú alkatrész minimális beállítással helyezhető a szerszámgépbe; az adaptív folyamatok értékelik az alkatrész helyzetét és beállítását, és meghatározzák a ráhagyást a beállítási idő csökkentése és a megmunkálási pontosság növelése érdekében. A Renishaw szerszámbemérő rendszerei figyelemmel kísérik a szerszámkopást, különösen a nehezen megmunkálható anyagok vágása során.

A Renishaw számos alkatrészbeállításhoz és a cikluson belüli méréshez használt szerszámgép-ellenőrző mérőfejét nagy túlfutási képességgel tervezték, hogy kompenzálják a nagy gépek tehetetlenségét. Ezek a mérőfejrendszerek nagy távolságokon keresztül kommunikálnak, az adatátvitelhez robusztus rádiórendszereket használnak, így nem szükséges, hogy rálássanak egymásra.

A CMM alkatrészvizsgálat és -ellenőrzés gyakran elengedhetetlen a nagy értékű alkatrészek esetében. A Renishaw REVO® 5-tengelyes mérőrendszere olyan érzékelők széles választékát kínálja, amelyek minden vizsgálati igényt kielégítenek, például a geometriát és a felületi megmunkálás, és érintésmentes opciók is rendelkezésre állnak. A CMM fej gyors mozgása csökkenti az ellenőrzési időt, miközben a gép tehetetlensége és az ellenőrzés alatti túlfutás minimalizálása révén továbbra is biztosítja a pontosságot.

Az új gyártási technikák, például a fém additív gyártás (más néven 3D nyomtatás) lehetővé teszik, hogy a gyártók olyan erősebb alkatrészeket állítsanak elő, amelyeket hagyományos módszerekkel nem lehetett volna előállítani. Az additív gyártás új alkatrészek prototípusainak teljesen sűrű fémből történő előállítására is használható, ami felbecsülhetetlen értékű lehet a terméktervezés és tesztelés során.

Szakterületünk

Megmunkálás

A nehéz vagy összetett alkatrészek több megmunkálási műveletet, például marást és fúrást igényelhetnek, amelyekhez nagyobb szerszámgépekre van szükség, és amelyek beállítása kihívást jelent. A Renishaw mérési megoldásai lehetővé teszik a szigorúan ellenőrzött gyártást ellenőrző mérőfejek, szerszámbemérő rendszerek és útmérők segítségével.

Ellenőrzés

A CMM ellenőrzés létfontosságú a nagy értékű alkatrészek esetében, biztosítva, hogy ezek az alkatrészek megfeleljenek annak a célnak, amire szánták őket. A Renishaw CMM ellenőrző rendszerei gyors és pontos méréseket tesznek lehetővé a teljes átfutási idő csökkentése és a pontos, nyomon követhető eredmények biztosítása érdekében.

Erős szerkezetek

A fém additív gyártás (más néven 3D nyomtatás) fejlett belső keretekkel és szerkezetekkel rendelkező alkatrészek előállítására használható, amelyekkel drasztikusan csökkenthető az alkatrész súlya, miközben annak szilárdsága megmarad. Mivel az additív gyártás olyan formákat és szerkezeteket hoz létre, amelyeket hagyományos gyártással nem lehetne kialakítani, lehetőséget teremt arra, hogy belső hűtőcsatornákat építsenek be az öntőszerszámokba, valamint egyedi vágószerszámokat készítsenek az üreges alkalmazásokhoz.

Hogyan segíthetünk önnek?

Renishaw RMP60M, szerszámgépeken használható tapintófej

Gépen történő mérés a gyártásközi ellenőrzéshez

A szerszámgép-mérőfejek a munkadarabok pozicionálásához, a szerszámok beméréséhez, a ciklus közbeni méréshez, valamint a kész alkatrészek első vizsgálatához használhatók a pontos megmunkálási folyamatok lehetővé tételére.

Elolvasom az esettanulmányt
Egy FANUC robot munkadarabokat rakodik az Equator™ ellenőrző készülékre az automatizált cellában

Gyártóüzemi idomszeres mérés

A Renishaw Equator™ ellenőrző rendszer nagy ismétlési pontosságú, a hőmérséklet-változásokkal szemben érzéketlen, sokoldalú és újraprogramozható idomszeres mérést tesz lehetővé gyártóüzemi körülmények mellett, megteremtve a folyamatszabályozás alapjait.

Elolvasom az esettanulmányt

Pók alakú tartókonzol kivágott részlete

Additív gyártás

A 3D-s fémnyomtatással különféle fémporokból készíthetők erős és könnyű alkatrészek, amelyet alakjuk miatt hagyományos módszerekkel nem lehetne legyártani.

Elolvasom az esettanulmányt

RLE telepítés és beirányzás

Lézeres útmérők

A nehéziparban gyakoriak a nagyméretű alkatrészek. Ezek megmunkálása hosszú tengelyeken a Renishaw interferometriás lézeres útmérőinek segítségével pontosan elvégezhető.

További információk

NC4+ Blue

Szerszámbemérés és szerszámtörés-érzékelés

Érintéses és érintésmentes szerszámbemérő rendszerek a forgácsolószerszámok állapotának és kopásának észleléséhez és kompenzálásához.

Elolvasom az esettanulmányt

REVO 5-tengelyes mérőrendszer

Ellenőrzés

A gyártók világszerte a Renishaw CMM mérőrendszereire támaszkodnak az alkatrészek széles skálájának nyomon követhető ellenőrzése során.

További információk

Tengelyen kívüli forgás mérésének böngésző doboza

Kalibrálás

Készülék és szoftver komplex, többfunkciós szerszámgépek és koordináta-mérőgépek pontos beállításához.

További információk

Weboldal banner – ATOM DX™ miniatűr alkatrészekkel

Útmérők

Interferometriás lézeres útmérők és optikai útmérők, amelyek nagy távolságokon és szűk helyeken is kiemelkedő pontosságot biztosítanak.

Elolvasom az esettanulmányt

Renishaw inVia konfokális Raman-mikroszkóp

Raman-spektroszkópia

Speciális alkatrészek anyagösszetételének ellenőrzéséhez, illetve a felületi bevonatok minőségének ellenőrzéséhez.

További információk

Többet szeretne tudni arról, hogyan járulhatunk hozzá az Ön sikeréhez?

Nehézipari esettanulmányok