Fenntarthatóság

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kivegyük a részünket a környezetvédelem és egyéb jelentős problémákkal kapcsolatos intézkedésekből, mint például az éghajlatváltozás. Ezt nemcsak a saját működésünk lábnyomának csökkentésével érjük el, mint például a gyártási létesítményeink károsanyag-kibocsátásának redukálása, hanem azzal is, hogy olyan megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, melyek segítik őket abban, hogy kevesebből többet gyártsanak, és hogy megbirkózzanak a fenntarthatóbb világba való átmenettel.

Ahhoz, hogy hosszú távú értéket teremtsünk az egyre szűkösebb erőforrások világában, minimálisra kell csökkentenünk üzleti tevékenységünk környezetre és azon közösségekre gyakorolt hatását, amelyekben működünk.

A nettó nulla károsanyag-kibocsátás iránti elkötelezettségünk

2021 novemberében elköteleztük magunkat a 2050-es nettó nulla károsanyag-kibocsátási cél mellett, amelyet az SBTi (Science Based Target initiative - Tudományos alapú célkitűzések), egy olyan nemzetközi testület fog hitelesíteni és ellenőrizni, amely a klímatudományokkal összhangban meghatározza és támogatja a kibocsátáscsökkentés és a nettó nulla károsanyag-kibocsátási célok legjobb gyakorlatát.

  • A Scope 1 és 2 kibocsátások 2028-ra nettó nullára csökkenjenek a 2019/20-as bázishoz képest.
  • A Scope 3 kibocsátások legkésőbb 2050-re nettó nullára csökkenjenek.
  • A Scope 3 kibocsátások számszerűsítése 2023 márciusáig, hogy lehetővé váljon egy ambiciózusabb nettó nulla károsanyag-kibocsátási céldátum kitűzése.

ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok

Miközben a nettó nulla károsanyag-kibocsátási stratégiánkon keresztül az éghajlatváltozás mérséklésére tett erőfeszítéseink alapvető fontosságúak, nem állunk meg itt. Történetünk során számos jótékonysági és önkéntes szervezetet támogattunk a legfontosabb működési helyszíneinken, és ezt a Renishaw Jótékonysági Bizottságon keresztül továbbra is folytatjuk.

A Sokszínűség és befogadás csoportunk továbbra is támogatja a Sokszínűség és befogadás kezdeményezéseket az egész vállalaton belül, beleértve a tudatossági napok megtartását és a kollégák tájékoztatását. Felismerjük, hogy a sokszínűség növelése vállalatunkon belül lehetővé teszi számunkra, hogy felelősségteljes és produktív vállalkozássá váljunk, amelyet különböző hátterű és látásmódú tehetséges emberek működtetnek. Annak érdekében, hogy ezen társadalmi kérdésekkel kapcsolatos munkánkat továbbfejlesszük és formálissá tegyük, felmérjük az ENSZ fenntartható fejlődési célokat, hogy meghatározzuk ezek közül azokat, amelyekben szerepet vállalhatunk és jelentős hatást érhetünk el.

Ügyfelek ikon félkövér

Segítünk ügyfeleinknek

Termékeink az energiafogyasztás csökkentésével és a hulladék minimalizálásával segítik ügyfeleinket saját nettó nulla károsanyag-kibocsátási törekvéseik megvalósításában. A termékek segítenek csökkenteni a termelésen kívüli gépidőt, kiküszöbölni a selejtes alkatrészek gyártását, és csökkenteni az azonos szintű alkatrészek előállításához szükséges teljes energiafogyasztást.

Károsanyag-kibocsátás csökkentése ikon - Napelem Károsanyag-kibocsátásunk csökkentése

2020 decemberében bevezettük az új csoportszintű villamosenergia-beszerzési irányelvünket, amely előírja, hogy a vállalatcsoport valamennyi tagja kizárólag tanúsított megújuló forrásból származó villamos energiát használjon. Ez azt jelenti, hogy amikor a meglévő szerződések lejárnak, átállunk a megújuló villamos energiára. Továbbra is jelentős beruházásokat hajtunk végre a saját áramtermelésbe a nagy globális telephelyeinken.

Hulladék mennyiségének csökkentése ikon félkövér Hulladékaink mennyiségének csökkentése

Arra összpontosítunk, hogy a termék- és szállítási csomagolásunk a lehető legkisebb hatással legyen a környezetre. Felismertük, hogy az általunk termelt hulladék jelentős része a gyártási folyamatainkból származik, és rendelkezünk egy kifejezetten a gyártási hulladékokért felelős csapattal, mely ezen helyzet javítására összpontosít.

Előre tekintve ikon félkövér

Előre tekintve

Miközben a nettó nulla károsanyag-kibocsátási céljaink elérésén dolgozunk, biztosítani fogjuk, hogy munkatársaink megértsék, mit teszünk, és hogyan tudják mindezt támogatni. A beszállítókkal és ügyfelekkel is együttműködünk a károsanyag-kibocsátások csökkentése érdekében, annak a kötelezettségvállalásnak a részeként, hogy legkésőbb 2050 márciusára elérjük a nettó nulla Scope 3 károsanyag-kibocsátást.