XK10 beirányozó lézerrendszer

Egyetlen digitális megoldás számos különféle szerszámgéphez.

Geometriai és forgástengelyek mérése és beigazítása szerszámgépeken

Az XK10 beirányozó lézerrendszert a szerszámgépeken előforduló geometriai és forgáshibák mérésére fejlesztettük ki. Az XK10 szerszámgépes befogókészlettel együttesen használva a hagyományos módszereknél – pl. mérőóráknál, autokollimátoroknál és méréstechnikai etalon daraboknál – gyorsabb és könnyebb mérést tesz lehetővé. A rendszer lineáris sínek egyenességének, derékszögűségének, síkhelyességének és szintezésének ellenőrzésére, valamint a forgó gépek orsóirányának és egytengelyűségének felmérésére használható.

A geometriai és forgáshibák szerszámgépgyártás, -karbantartás és -szervizelés közbeni mérése révén a gép tengelyei pontosan irányozhatók és állíthatók be az optimális teljesítmény érdekében. Ez csökkenti a gép szerelésének és helyszíni szervizelésének időigényét, beleértve a rendszeres karbantartást és az ütközések utáni javítást is.

Az XK10 jóvoltából a geometriai hibatípusok egész sora egyetlen rendszer használatával mérhető és dokumentálható. A valós idejű hibaadat-megjelenítés révén a gép paraméterei a beirányozás alatt korrigálhatók.

A rendszer áttekintése

  • A legtöbb méréstípusnál a kibocsátás jelenti a lézerátvitel elsődleges módját. 30 m-ig terjedő geometriai méréseknél ezt az M egységgel használják.
  • Az adó- és vevőmodulokat egyaránt tartalmazó S és M egységek a vizsgálandó hibatípustól függően különféle módon konfigurálhatók.
  • A kijelzőegység mérések végrehajtására és dokumentálására, valamint a beállítást megkönnyítő valós idejű adatok megjelenítésére szolgál. Az áramot tölthető akkumulátorról kapja, így akár 30 órán át is használható hordozható üzemmódban.
  • Az XK10 rendszernek egy szerszámgépes befogókészlet is része, amelyet kifejezetten a mérések ismétlőképességének és pontosságának javítására fejlesztettek ki.

XK10 beirányozó lézerrendszer
XK10 beirányozó lézerrendszer a gép öntvény házán

Főbb jellemzők és előnyök

Arra tervezték, hogy rugalmas mérési megoldásokat biztosítson a szerszámgépekhez. A készlet számos különféle szerszámgépmérettel és -konfigurációval használható.

  • Forgó fej - segítségével a kibocsátó egységtől jövő lézersugár egyszerűen beirányozható, a síkhelyesség pedig rácspontok egész sora alapján mérhető.
  • Magától értetődően kezelhető szoftver - gyorsan és egyszerűen vezeti végig a felhasználót a beállítási és mérési műveletsoron.
  • Vezeték nélküli csatlakoztatás - nincs szükség kábelekre, így a beállítás és a mérés rugalmasan végezhető.
  • Egyszerűen végezhető befogás - megismételhető és pontos eredményeket és rövidebb idő alatt végezhető beállítást kínál.
  • Rugalmasság - különféle gépkonfigurációk többféle jellemzőjének mérése egyetlen készlet komponenseinek használatával.
  • Automatikus elemzés - a mérés adatai azonnal leolvashatók, a korrekciót pedig valós idejű adatmegjelenítés könnyíti meg.

Képgaléria

Termékinformációk