Repülőgépipar

40 év a repülőgépipari fejlesztésben

Vállalatunk a repülőgépiparból nőtt ki. A Rolls-Royce nem talált megfelelő pontosságú mérőkészüléket a Concorde repülőgépek műszercsöveinek méréséhez, ezért vállalatunk alapítója épített egyet. Ez volt a kapcsoló típusú tapintó mérőfej: egy forradalmian új gyártástechnológiai megoldás, amely az első termékünk is lett.

Egyedülálló szakértelmet kínálunk speciális komponensek gyártásának ellenőrzéséhez.

Az ipar sokat változott azóta, ám technológiáinkat továbbra is az akkor kijelölt két fő érték, a hatékonyság és a biztonság mentén fejlesztjük. Segítségünkkel a gyártók megismételhető, visszakövethető és hatékony munkát végezhetnek a legszigorúbb tűrések mellett. Ezt az ellátási lánc minden állomásán lehetővé tesszük, így minden komponens teljesítheti a tervezésekor kitűzött célokat, nem csupán a biztonság szempontjából kritikus elemek. A Renishaw megoldásai a teljes iparágban, számos alkalmazási területen sikerrel használhatók, de különösen nagy tapasztalattal rendelkezünk a lapátozások és motoralkatrészek gyártásának ellenőrzésében.

Szakterületünk

Teljesítmény

A gyártás kiszámíthatóságának növelése konzisztens és stabil eljárások érdekében, így növelve az ellátási lánc termelékenységét és teljesítményét.

MRO

Mérőberendezéseink képesek azt a különlegesen nagy pontosságot biztosítani, amely a lapátozások kopásának korrigálásához, illetve más, üzem során magas minőségű karbantartást igénylő komponensek javításához szükséges.


Biztonság

A komponensek biztonságának fokozása a minőséggel kezdődik. Folyamatosan dolgozunk a méretingadozást okozó tényezők kiküszöbölésén egyre pontosabb mérések kidolgozásával, így javítva a komponensek biztonságát, és a legmagasabb szintre emelve a nyomon követhetőséget.

Innovatív anyagok

Úttörőnek számítunk az additív gyártási (AM) megoldások terén, legyen szó rácsszerkezetek alkalmazásáról, a tömegcsökkentést elősegítő egy darabból álló alkatrészek tervezéséről, a folyadékáramlást optimalizáló komplex belső üregek kialakításáról, vagy éppen a topológia tökéletesítéséhez hozzájáruló AM-tervezési megoldásokról.

Kiemelt szakterületeink

Hajtóművek és lapátok

Hogyan segíthetünk önnek?

Kalibrálás

Készülék és szoftver komplex, többfunkciós szerszámgépek és koordináta-mérőgépek pontos beállításához.

Gépen történő mérés a gyártásközi ellenőrzéshez

A szerszámgép-mérőfejek a munkadarabok pozicionálásához, a szerszámok beméréséhez, a ciklus közbeni méréshez, valamint a kész alkatrészek első vizsgálatához. Ez pontos megmunkálási folyamatokat tesz lehetővé.

Szerszámbemérés és szerszámtörés-érzékelés

Érintéses és érintésmentes szerszámbemérő rendszerek a forgácsolószerszámok állapotának és kopásának észleléséhez és kompenzálásához.

Idomszeres mérés 

Equator™ idomszeres mérőrendszerünk pontos és gyors mérést tesz lehetővé még komplex munkadaraboknál is, követhetővé teszi a megmunkálás tendenciaszerű változásait, és lehetőséget ad a folyamatok automatikus korrigálására olyan változók kompenzálásához, mint pl. a termikus elmozdulás.

Additív gyártás

A 3D-s fémnyomtatással különféle fémporokból készíthetők erős és könnyű alkatrészek, amelyet alakjuk miatt hagyományos módszerekkel nem lehetne legyártani.

Ellenőrzés

A világon számos gyártó szavazott bizalmat a Renishaw koordináta-mérőgépes mérőrendszereinek a különféle alkatrészek visszakövethető vizsgálatához, beleértve a kifejezetten lapátozások ellenőrzéséhez használható szoftveres alkalmazásokat is.

Útmérők 

Interferometriás lézeres útmérők és optikai útmérők, amelyek nagy távolságokon és szűk helyeken is kiemelkedő pontosságot biztosítanak.

Raman-spektroszkópia

Speciális alkatrészek anyagösszetételének ellenőrzéséhez, illetve az alkatrészen található felületi bevonatok minőségének ellenőrzéséhez.

Többet szeretne tudni arról, hogyan járulhatunk hozzá az Ön sikeréhez?

Repülőgépipari esettanulmányok