Repülőgépipar

40 év a repülőgépipari fejlesztésben

Vállalatunk a repülőgépiparból nőtt ki. A Rolls-Royce nem talált megfelelő pontosságú mérőkészüléket a Concorde repülőgépek műszercsöveinek méréséhez, ezért vállalatunk alapítója épített egyet. Ez volt a kapcsoló típusú tapintó mérőfej: egy forradalmian új gyártástechnológiai megoldás, amely az első termékünk is lett.

Egyedülálló szakértelmet kínálunk speciális komponensek gyártásának ellenőrzéséhez.

Az ipar sokat változott azóta, ám technológiáinkat továbbra is az akkor kijelölt két fő érték, a hatékonyság és a biztonság mentén fejlesztjük. Segítségünkkel a gyártók megismételhető, visszakövethető és hatékony munkát végezhetnek a legszigorúbb tűrések mellett. Ezt az ellátási lánc minden állomásán lehetővé tesszük, így minden komponens teljesítheti a tervezésekor kitűzött célokat, nem csupán a biztonság szempontjából kritikus elemek. A Renishaw megoldásai a teljes iparágban, számos alkalmazási területen sikerrel használhatók, de különösen nagy tapasztalattal rendelkezünk a lapátozások és motoralkatrészek gyártásának ellenőrzésében.

Szakterületünk

Teljesítmény

A gyártás kiszámíthatóságának növelése az egységes és stabil folyamatok érdekében, így növelve az ellátási lánc termelékenységét és teljesítményét.

MRO

Mérőberendezéseink képesek azt a különlegesen nagy pontosságot biztosítani, amely a lapátozások kopásának korrigálásához, illetve más, üzem során magas minőségű karbantartást igénylő komponensek javításához szükséges.


Biztonság

A komponensek biztonságának fokozása a minőséggel kezdődik. Folyamatosan dolgozunk a méretingadozást okozó tényezők kiküszöbölésén egyre pontosabb mérések kidolgozásával, így javítva a komponensek biztonságát, és a legmagasabb szintre emelve a nyomon követhetőséget.

Innovatív anyagok

Úttörőnek számítunk az additív gyártási (AM) megoldások terén, legyen szó rácsszerkezetek alkalmazásáról, a tömegcsökkentést elősegítő egy darabból álló alkatrészek tervezéséről, a folyadékáramlást optimalizáló komplex belső üregek kialakításáról, vagy éppen a topológia tökéletesítéséhez hozzájáruló AM-tervezési megoldásokról.

Kiemelt szakterületeink

Hajtóművek és lapátok

Hogyan segíthetünk önnek?

Tanúsítvány (irányítási rendszerek) Tanúsítvány (irányítási rendszerek) QC20 körteszttel végzett vizsgálat esztergapadon

Kalibrálás

Készülék és szoftver komplex, többfunkciós szerszámgépek és koordináta-mérőgépek pontos beállításához.

További információk
Renishaw RMP600 nagy pontosságú tapintófej

Gépen történő mérés a gyártásközi ellenőrzéshez

A szerszámgép-mérőfejek a munkadarabok pozicionálásához, a szerszámok beméréséhez, a ciklus közbeni méréshez, valamint a kész alkatrészek első vizsgálatához használhatók. Ez pontos megmunkálási folyamatokat tesz lehetővé.

Elolvasom az esettanulmányt

NC4+ Blue

Szerszámbemérés és szerszámtörés-érzékelés

Érintéses és érintésmentes szerszámbemérő rendszerek a forgácsolószerszámok állapotának és kopásának észleléséhez és kompenzálásához.

További információk

Senior Aerospace Weston

Idomszeres mérés

Equator™ ellenőrző rendszerünk pontos és gyors mérést tesz lehetővé még komplex munkadaraboknál is, követhetővé teszi a megmunkálás tendenciaszerű változásait, és lehetőséget ad a folyamatok automatikus korrigálására olyan változók kompenzálásához, mint pl. a termikus elmozdulás.

Elolvasom az esettanulmányt

Kör alakú alkatrészek lézeres olvasztása

Additív gyártás

A 3D-s fémnyomtatással különféle fémporokból készíthetők erős és könnyű alkatrészek, amelyet alakjuk miatt hagyományos módszerekkel nem lehetne legyártani.

További információk

Lapátvizsgálat REVO-2 mérőfejjel

Ellenőrzés

A világon számos gyártó szavazott bizalmat a Renishaw koordináta-mérőgépes mérőrendszereinek a különféle alkatrészek visszakövethető vizsgálatához, beleértve a kifejezetten lapátozások ellenőrzéséhez használható szoftveres alkalmazásokat is.

Elolvasom az esettanulmányt

RLD10 X3 DI fej

Útmérők

Interferometriás lézeres útmérők és optikai útmérők, amelyek nagy távolságokon és szűk helyeken is kiemelkedő pontosságot biztosítanak.

Elolvasom az esettanulmányt

Raman-spektroszkópia

Raman-spektroszkópia

Speciális alkatrészek anyagösszetételének ellenőrzéséhez, illetve az alkatrészen található felületi bevonatok minőségének ellenőrzéséhez.

További információk

Többet szeretne tudni arról, hogyan járulhatunk hozzá az Ön sikeréhez?

Repülőgépipari esettanulmányok