Járműipari tervezés

Az autóipar forradalmának motorja

A Renishaw széles körben elfogadott mércét állított fel a járműgyártás terén, amit gyors, rugalmas és könnyen használható ipari méréstechnikai megoldásainak köszönhet. Különféle technológiák széles skáláját kínáljuk a járműipari szektornak, amelyek segítségével a gyártás különböző szakaszaiban növelhetik gyártási folyamataik hatékonyságát, és felgyorsíthatják az alkatrészek ellenőrzését.

Nagy várakozásokkal tekintünk az alternatív üzemanyagok és az automatizált technológiák jövője felé.

Tevékenységünk a járműipar teljes ellátási láncára kiterjed, különös tekintettel az új technológiák kifejlesztésére és alkalmazására, emellett segítséget nyújtunk a gyártóknak teljesítményük folyamatos növeléséhez. Különösen nagy szakértelemmel rendelkezünk az erőátviteli rendszerek gyártásának ellenőrzésében.

Szakterületünk

Új eljárások

A motorsportban végzett munkánkra alapozva kiváló pontosságot garantálunk fémek, szénszál és különleges ötvözetek felhasználásával végzett gyártási folyamatokban. A 3D-s fémnyomtatásban és az additív gyártási tervezésben végzett fejlesztéseinket felhasználva olyan komponenseket tudunk gyártani, amelyek korábban megvalósíthatatlannak számítottak; ilyenek például az alaktartó módon hűtött öntőszerszámok fröccsöntött alkatrészek készítéséhez.

Automatizálás

CNC-megmunkálási folyamatok zárt hurkú vezérlése hajtásláncok elemeinek nagy sorozatú gyártásához.

Hatékonyság

A költségek csökkentéséhez megbízható gyártásvezérlési megoldások révén járulunk hozzá. Ezek lehetővé teszik, hogy a legyártott alkatrészek az első darabtól kezdve megfelelőek legyenek, továbbá a selejt és a pazarlás a gyártás lassítása nélkül legyen csökkenthető. Ez az egy munkadarabra eső anyagköltség és ciklusidő csökkenését eredményezi.

Teljesítmény

Technológiánkkal a gyártók jelentősen növelhetik teljesítményüket, miközben egyre szigorúbbá tehetik a tűréseket, különösen az olyan kritikus területeken, mint a motorok és az erőátviteli rendszer.

Többet szeretne tudni arról, hogyan járulhatunk hozzá az Ön sikeréhez?

Járműipari esettanulmányok

Hogyan segíthetünk önnek?

Ábra: a QC20-W körteszt működése

Kalibrálás

Készülékek és szoftver a szerszámgépek és koordináta-mérőgépek pontos beállításához, ami a kiváló minőségű, nagy ismétlési pontosságú és hatékony gyártási folyamatok alapja.

Elolvasom az esettanulmányt
A Ducati dezmodromikus rendszere

Szerszámbemérés és szerszámtörés-érzékelés

Érintéses és érintésmentes szerszámbemérő rendszerek a forgácsolószerszámok állapotának és kopásának észleléséhez és kompenzálásához.

Elolvasom az esettanulmányt
SAI – gyártásközi mérés kerékpánt-gyártásban RMP60 mérőfejjel.

Gépen történő mérés

A szerszámgép-mérőfejek lehetővé teszik a munkadarabok helyes beállítását és a megmunkálás során bekövetkező változások (pl. termikus elmozdulás) ellenőrzését, hogy az alkatrészek megfeleljenek a specifikációjuknak és a tervezésükkor kitűzött céloknak.

Elolvasom az esettanulmányt
Equator a mexikói Tremec vállalatnál

Idomszeres mérés

Equator™ ellenőrző rendszerünk pontos és gyors mérést tesz lehetővé még komplex munkadaraboknál is, követhetővé teszi a megmunkálás tendenciaszerű változásait, és lehetőséget ad a folyamatok automatikus korrigálására olyan változók kompenzálásához, mint pl. a termikus elmozdulás.

Elolvasom az esettanulmányt

Kawasaki koordináta-mérőgép esettanulmány – a REVO működés közben

Ellenőrzés

5 tengelyes koordináta-mérőgépes mérőrendszereinkkel a munkadarabok alakját és felületmegmunkálását vizsgáló mérések végezhetők, hogy a tömítési felületek és a jármű működésének hatékonysága garantálható legyen. Ezek a rendszerek gyors adatgyűjtést tesznek lehetővé olyan nagy pontosságú komponenseknél, mint a motorblokkok és a hengerfejek.

Elolvasom az esettanulmányt

Weboldal banner – ATOM DX™ miniatűr alkatrészekkel

Útmérők

A mágneses, interferometriás lézeres és optikai helyzetjeladók, vagyis útmérők nagy távolságokon és szűk helyeken is kiemelkedő pontosságú pozíciószabályozást és mozgásvezérlést tesznek lehetővé.

Elolvasom az esettanulmányt

Delta Motorsport mikroturbina a HiETA MiTRE rekuperátorával

Additív gyártás

A 3D-s fémnyomtatással különféle fémporokból készíthetők erős és könnyű alkatrészek – pl. rácsos konstrukciók és belső merevítések különböző szerkezetekhez.

Elolvasom az esettanulmányt

Raman-spektroszkópia

Raman-spektroszkópia

A festékek és speciális anyagok anyagösszetételének ellenőrzéséhez, illetve a felületi bevonatok minőségének ellenőrzéséhez.

További információk