RFP strukturáltfény-alapú mérőfej a REVO® rendszerhez

A REVO RFP mérőfej révén a strukturáltfény-technológiával végzett ellenőrzés a koordináta-mérőgéppel végzett mérési eljárás szerves részévé válik.

Strukturáltfény-alapú mérés 5 tengelyes koordináta-mérőgépes mérési rendszeren

Az érintésmentes, strukturáltfény-alapú mérési módszerrel az RFP-mérőfej tovább szélesíti a több érzékelővel ellátott REVO rendszer felhasználhatósági területét. A rendszerhez immáron öt, egymással csereszabatos mérőfejcsalád tartozik, amelyek mindegyike kifejezetten az 5 tengelyes mozgás és a fokozatmentes pozicionálás előnyeinek maximális kiaknázására született.

Az RFP mérőfej szabad formájú felületek és összetett geometriák mérésére egyaránt alkalmas, nagy pontsűrűségű felületadatokat rövid időn belül biztosító berendezés.

Strukturáltfény-alapú REVO RFP mérőfej autóipari alkatrész vizsgálata közben

Az RFP jellemzői és előnyei

  • A többi strukturáltfény-alapú érintésmentes mérőrendszertől eltérően az RFP strukturáltfény-alapú mérőfejnek a különféle területekről származó adatok összefűzéséhez nincs szüksége referenciajelekre, mivel ezt a feladatot a REVO rendszer automatikusan elvégzi.
  • Az automatikus expozíciókompenzációnak köszönhetően a különféle anyagok, valamint a különböző színű és textúrájú felületek adatai matt bevonat nélkül is optimálisan rögzíthetők.
  • A vizsgálatok tervezését és a digitalizálást két könnyen használható szoftvereszköz teszi kivételesen egyszerűvé.
    • Az RFP vizsgálattervező kifejezetten gyors eszköz mérésipálya-tervezéshez és DMIS munkadarabprogramok CAD-állományokból történő létrehozásához.
    • Az RFP digitalizáló szoftver a visszamodellezési folyamat részeként CAD-modellek nélkül képes az alkatrészek adatainak összegyűjtésére.
RFP strukturáltfény-alapú mérőfej a REVO rendszerhez repülőgép-ipari célra használva

A strukturáltfény-alapú RFP mérőfej

A felület topológiájának kivételes pontosságú rögzítése érdekében az RFP-t nagy adatgyűjtési sebesség és sűrűség jellemzi.

A mérőfej hullámformát vetít az alkatrész felületére, majd a mérőfejben lévő kamera a hullámok közötti eltéréseket rögzítve nagy adatsűrűséggel regisztrálja a felület 3D adatait. A vizsgálat eredményeinek véglegesítéséhez a létrejövő adatfelhőt a 3D méréstechnikai szoftver kiértékeli.

Az RFP mérőfej a REVO 5 tengelyes mérési technológiáját alkalmazza, és kimagasló pontosságú mérést tesz lehetővé fokozatmentes pozicionálást végző CMM platformon. Az összes REVO érzékelőtől érkező adatokat a rendszer automatikusan egy közös gépi nullponthoz viszonyítja, majd az összes REVO-2 érzékelőtől származó adatokkal együtt felhasználva maximalizálják az egy koordináta-mérőgépen elérhető munkadarab-ellenőrzési lehetőségeket.

REVO RFP1 strukturáltfény-alapú mérőfej

RFP strukturáltfény-alapú mérőfej a REVO rendszerhez repülőgép-ipari célra használva

Meghosszabbított jótállás

A koordináta-mérőgépekhez tartozó új termékeinkhez a vásárlást követő 3 hónapon belül 3 éves garancia igényelhető, hogy Ön teljes nyugalommal használhassa őket. További tájékoztatásért vegye fel a kapcsolatot a forgalmazóval.

Termékinformációk