REVO 5 tengelyes mérőrendszer

A REVO® rendszer nagy teljesítményű szkennelést, érintésmentes ellenőrzést és a felület minőségi elemzését teszi lehetővé egyetlen koordináta-mérőgépen

Többszenzoros 5 tengelyes mérőrendszer

A REVO rendszer szimultán 5 tengelyes mérési technológiát alkalmazva minimalizálja a koordináta-mérőgép mozgásának dinamikai hatásait nagy mérési sebességeknél.

Ez úgy lehetséges, hogy a nagy igénybevételt jelentő gyors mozgást a REVO-2 fej végzi, miközben a koordináta-mérőgép egyenes vonalú, lassú mozgást végez. A rugalmas tapintócsúcs-érzékelővel ellátott mérőfej alkalmazása tovább növeli a berendezés pontosságát és teljesítményét. Az eltávolítható mérőfejrendszer a kedvező árú cserélőegységgel további rugalmasságot kölcsönöz a rendszernek.

Sebesség, pontosság, gyorsaság

REVO sebesség + pontosság

Az újonnan vagy tanúsított bővítésként telepített REVO 5 tengelyes mérőrendszer a következőket kínálja:

  • Felületminőség-mérés és méretellenőrzés.
  • 15–50%-kal rövidebb ciklusidő.
  • Maximális teljesítmény minimális befektetéssel.
REVO 5 tengelyes mérés teljes körű megoldás

5 tengelyes mérési technikák

A Renishaw nagy sebességű és nagy pontosságú 5 tengelyes mérési technikája számos olyan előnyt biztosít, amelyek jelentős teljesítménynövekedést eredményeznek.

További információk a REVO mérési technikákról.

REVO többszenzoros rendszer

Többszenzoros, 5 mérőfejes REVO-termékcsaládok

A REVO-2 mérőfejek típusai

Vezérlőrendszer

Az 5 tengelyes mérési technológia a Renishaw UCC S5 CMM-vezérlőegység szerves része, ami az 5 tengelyes (3 géptengely és a fej 2 forgástengelye) mérőrendszer alapját képezi. Az UCC S5 szabadalmazott technológia egyedi mozgásparancsokat, szinkronizációt és 5 tengelyes mérési képességet biztosít.

A nagy szkennelési sebességek eléréséhez elengedhetetlen, hogy az 5 tengelyes mérőrendszer teljesen integrált vezérlőhurokkal rendelkezzen. Ez a Renishaw által kínált UCC S5 és SPA3 rendszerek segítségével valósítható meg.

További információk a vezérlőrendszerekről.

REVO rendszer cserélőállvány

REVO-2 cserélőállvány

A REVO rendszer cserélőállványa az automatikus REVO mérőfej- és tapintószártartó-cserét hivatott biztosítani a koordináta mérőgépeken. A rendszer hosszabb tapintószárak és nagyméretű csillagtapintós konfigurációk használatát és tárolását is lehetővé teszi, ezzel jelentősen javítja a mérések rugalmasságát.

A méréstechnikai jellemzők igazi optimalizálása a REVO mérőfejtartók és tapintószártartók automatikus cseréje esetén lehetséges, ami REVO cserélőaljzatok (RCP TC-2, RCP TC-3 és RCP2), valamint egy moduláris, többfunkciós cserélőállvány (FCR25) segítségével oldható meg. Ezek az aljzatok a moduláris állványrendszerre (MRS2) vannak felszerelve.

További információk az RCP TC-2, RCP TC-3 és RCP2 cserélőaljzatokról.

Gyorsabb kalibrálás

REVO kalibrálása kalibrálógömbön

A hagyományos koordináta-mérőgépeknél a kalibrálás jelentős időt igényel, amit egyébként mérésre lehetne fordítani. Egy asztalra szerelt gömb segítségével a REVO-2 egyszerű és praktikus kalibrációs technika segítségével a fej és a mérőfej tényleges geometriai jellemzőit határozza meg, ezáltal lehetővé teszi, hogy a mérés bármely pozícióban egyetlen művelettel elvégezhető legyen.

Ha a koordináta-mérőgépet csak egy, vagy kevés számú munkadarabhoz használják, általában 10 pozíciót szükséges felvenni a fejjel. E pozíciók kalibrálása megközelítőleg 30 percet vehet igénybe. A REVO-2 készüléknek ehhez mindössze 20 percre van szüksége.

Ha a koordináta-mérőgépet több munkadarabhoz használják, akkor jellemzően akár 40 pozíciót is fel kell venni a fejjel, ami akár két órára növelheti a kalibráláshoz szükséges időt. Hangsúlyozzuk, a REVO-2 készüléknek ehhez is mindössze 20 percre van szüksége.

A minőségbiztosítási eljárásrendek által megkövetelt rendszeres vagy a mérőfej ütközését követő egyszeri kalibrálások során elért drasztikus időmegtakarítás összeadódva rendkívül meggyorsítja a mérési folyamatokat.

Esettanulmányok és alkalmazási tájékoztatók

Meghosszabbított jótállás

A koordináta-mérőgépekhez tartozó új termékeinkhez a vásárlást követő 3 hónapon belül 3 éves garancia igényelhető, hogy Ön teljes nyugalommal használhassa őket. Vegye fel a kapcsolatot a területileg illetékes forgalmazóval.

Termékinformációk

Figyelmébe ajánljuk...

Jelenleg a REVO rendszerről olvas. Figyelmébe ajánljuk azt is, hogyan lehet meglévő koordináta-mérőgépeket korszerűsíteni a REVO rendszer utólagos felszerelésével...