SFP2 felületminőség-vizsgáló mérőfej a REVO® rendszerhez

A REVO® SFP2 rendszer révén a felületminőség ellenőrzése a koordináta-mérőgéppel végzett mérési eljárás szerves részévé válik.

Felületminőség/felületi érdesség mérése

A felületminőség hagyományos méréséhez vagy kézi érzékelőket kellett használni, vagy át kellett helyezni a munkadarabot egy speciális mérőgépre. A REVO többszenzoros rendszer gyökeres változást hoz mindebben: a felületminőség ellenőrzése a koordináta-mérőgéppel végzett mérési eljárás szerves részévé válik, és lehetőség nyílik a szkennelés és a felületminőség mérése közötti automatikus váltásra. Ennek az egyedülálló funkciónak köszönhetően a felületminőség elemzése ugyanabban a mérési jegyzőkönyvben jelenik meg, mint a többi mért jellemző.

Az 5 tengelyes mérési technológiát alkalmazó SFP2 automata felületminőség-ellenőrzési funkciója jelentős időmegtakarítást, kevesebb munkadarab-mozgatást és a koordináta-mérőgépbe fektetett összegek gyorsabb megtérülését eredményezi.

REVO SFP2 motorblokk mérése közben

Az SFP2 rendszer jellemzői és előnyei

Az SFP2 szenzor rendszer egy mérőfejből, valamint többféle modulból áll, amelyek automatikusan felcserélhetők a REVO rendszerhez tartozó összes többi mérőfejjel, lehetővé téve az optimális eszköz kiválasztását minden feladathoz, amelynek köszönhetően sokféle jellemző mérhető egyetlen koordináta mérőgép-platformon. A többféle érzékelőből származó adatokat a rendszer automatikusan egy közös gépi nullponthoz viszonyítja.

  • A felületminőség-mérés a koordináta-mérőgéppel végezhető hagyományos ellenőrzési programmal egy időben zajlik, ami annak köszönhető, hogy az SFP2 mérőfej és a tapintószártartók automatikusan váltogathatók az MRS-2 állvány és RCP TC-3 aljzatok révén.
  • Az SFP2 mérőfej a REVO-2 fej által biztosított végtelen számú pozicionálási lehetőséget és az 5 tengelyes mozgást használja ki.
  • A legnehezebben elérhető részekhez való hozzáférést az integrált C mérőfejtengely és számos különféle geometriájú csúcs, valamint a modul és a tartószár közötti állítható csuklós kapcsolat teszi lehetővé.
Az SFP2 a repülőgépiparban
  • Technical features overview of SFP2 for the REVO® 5-axis multi-sensor system [en]

A szenzor jellemzői

  • Az SFP2 egy, a felületen elcsúszó mérőfej 2 µm-es, 5 µm-es vagy 10 μm-es sugarú gyémánt tapintócsúccsal. A mérőfejet körülbelül 0,2 N nagyságú, szabályozott erő szorítja a felülethez, akár 0,003 N tapintócsúcserővel.
  • Az SFP2 akár 5 mm átmérőjű furatokban is használható.
  • Felületmérési képesség: 6,3–0,05 μm (250–2 μin) Ra.
  • Kimeneti adatok: Az Ra, RMS és a nyers adatok az UCC szerverről az I++ DME protokoll segítségével kerülnek vissza a méréstechnikai alkalmazás kliensszoftveréhez. A nyers adatok ezt követően – részletesebb jegyzőkönyvezés céljából – speciális felületminőség-elemző szoftvercsomagokban is feldolgozhatók.
  • Az érzékelő kalibrálása az MRS-2 állványra felszerelt felületminőségi kalibrációs etalon (SFA, surface finish calibration artefact) felületminőségének megmérését foglalja magába. A kalibrációs szoftver automatikusan korrigálja a mérőfej kimeneti adatait az etalon kalibrációs értékével.
  • Az SFP2 rendelkezik egy integrált motoros mozgatású C tengellyel is, amelynek köszönhetően a felületminőségi mérések valamennyi szükséges irányból elvégezhetők egy adott munkadarab körül.

SFM mérőfejmodulok

Specializált SFM mérőfejmodul-sorozatot fejlesztettünk ki, mely egyedi hozzáférési képességeket biztosít a legnagyobb kihívást jelentő ipari méréstechnikai alkalmazások során.

A betűvel jelzett modulsorozat-család valamennyi tagját egyedi tulajdonságok és optimális alkalmazhatóság jellemzi: az általános célú „A” sorozat kiváló teljesítményt nyújt a hengerfejtömítések felületének mérése, valamint a főtengelyek forgattyúcsapjainak oldalirányú szkennelése terén, míg a specializált „E” sorozat kétrészes csúszótalppal és középen elhelyezett tapintószárral rendelkezik, ami a mélyen a munkadarabban kialakított kisméretű furatok rövid pályájú szkenneléséhez, többek között például az automata sebességváltók szeleptestjeinek ellenőrzéséhez is ideális.

Minden modul egyedi geometriával és állítható csuklós csatlakozással rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a felületminőség-mérő tartója (SFH) és felületminőség-mérő modulja (SFM) közötti szöget a modulbeállító eszköz (MST) segítségével 180°-os szögtartományon belül szabadon beállíthassák.

Felületminőség-mérő modulok - SFM-A1 és SFM-A2
SFM-E2 felületminőség-mérő modul

Meghosszabbított jótállás

A koordináta-mérőgépekhez tartozó új termékeinkhez a vásárlást követő 3 hónapon belül 3 éves garancia igényelhető, hogy Ön teljes nyugalommal használhassa őket. Vegye fel a kapcsolatot a területileg illetékes forgalmazóval.

Termékinformációk