Tapintószárak tapintófejekhez

A Renishaw nagy pontosságú technikával előállított tapintószárak és tapintószár-kiegészítők széles választékát kínálja.

Tapintószárak teljes körű választéka minden alkalmazáshoz

Tapintószáraink a Renishaw koordináta-mérőgépein, szerszámgépein, szkennelő mérőfejein és Equator™ ellenőrző rendszerein, illetve más gyártók érzékelőin használhatók a maximális mérési pontosság eléréséhez.

Mit kell tudni a tapintószárakról?

A tapintószár a mérőrendszernek az a része, amely a mérendő munkadarabbal érintkezve mozgásba hozza a mérőfej szerkezetét. Az így létrehozott jel teszi lehetővé a mérés elvégzését. A mérendő jellemző határozza meg, hogy a méréshez milyen típusú és méretű tapintószárra van szükség. Minden esetben alapkövetelmény azonban a tapintószár maximális merevsége és a csúcs tökéletes gömbhűsége.

A tapintószárak fontossága a pontosság szempontjából

A mérés sikere jórészt azon múlik, hogy a mérőfej tapintószára el tudja-e érni a mérendő jellemzőt, és meg tudja-e őrizni mérési pontosságát az érintkezési helyen. A Renishaw-nál a mérőfejek és tapintószárak tervezése terén megszerzett szakértelmünket kamatoztatva fejlesztettük ki koordináta-mérőgépeken és szerszámgépeken használható tapintószáraink széles választékát, hogy ügyfeleink a lehető legnagyobb pontosságot érhessék el.