Fém alkatrészek 3D-nyomtatása

A Renishaw rendszereket gyárt és megoldásokat kínál az additív gyártás (AM) számára.

Additív gyártás a Renishaw segítségével

A Renishaw magas színvonalú fémipari additív gyártórendszerek piacvezető gyártója, amely egyben egyedi igények szerinti megoldásokat is kínál.

A Renishaw szakértelme

Additív gyártórendszereket tervezünk és építünk, amelyekkel számos fémből lehet alkatrészeket előállítani, az ún. fémporágy fúziós (vagy lézer szinterezéses) folyamattal. Folyamatfejlesztési szakértelmünknek, valamint a technológia saját gyártási műveleteinkben történő alkalmazása révén szerzett tapasztalatunknak köszönhetően kulcsrakész és optimalizált additív gyártási megoldásokat nyújtunk számos területen az ipari és egészségügyi ágazatokban. Tájékozódjon bővebben az additív gyártórendszerekkel és az Ön iparágában elérhető szolgáltatásokkal kapcsolatban...

Mi az additív gyártás (AM)?

Az additív gyártás (AM), vagy más néven 3D-nyomtatás egy olyan folyamat, amely digitális fájl alapján állít elő háromdimenziós tárgyakat.

A vékony anyagrétegekkel olyan komplex formákat lehet előállítani, amelyeket nem lehet hagyományos technológiákkal legyártani, mint az öntés, a kovácsolás és a forgácsolás.

Az AM új tervezési lehetőségeket biztosít, például több alkatrész együttes legyártását, az anyagfelhasználás minimalizálását és a szerszámkészítés költségének csökkentését.

A fémipari additív gyártástechnológia

Tájékozódjon alaposabban fémporágyas technológiánkkal, illetve azzal kapcsolatban, hogy az milyen előnyöket biztosíthat az Ön vállalkozásának.

Ismerkedjen meg technológiánk alapjaival

Kiemelkedő előnyeink

Teljesítmény

Az additív gyártás kimenetének előreláthatóságát javító eljárásokkal a folyamatok egységessé és stabillá válnak, ami a termelékenység és a legyártott alkatrészek működőképességi arányának növekedésével jár együtt.

Biztonság

Ha AM-gyártórendszert üzemeltet, az egyben azzal is jár, hogy Ön felelős a gyártási folyamat biztonságáért. A Renishaw-nak köszönhetően mindig biztos lehet benne, hogy olyan partnert választott, akinek berendezései és rendszerei a legszigorúbb szabványoknak és előírásoknak is megfelelnek, ezzel elősegítve, hogy az Ön módszerei és folyamatai megfelelő szintű védelmet biztosíthassanak.

Innovatív folyamatok

Additív gyártástechnológiai (AM) eljárásaink rácsszerkezetek előállítását is lehetővé teszik, ahogyan alkalmasak könnyített alkatrészek gyártására, a folyadékáramlást optimalizáló komplex belső kamrák kialakítására, és AM-eljárással való gyártáshoz optimalizált tervezésre is (a topológiai optimalizálással együtt).

Támogatási központok

A Renishaw támogatási központjai biztonságos fejlesztési és fejlődési környezetet biztosítanak az additív gyártástechnológia elsajátításához és begyakorlásához.

Hogyan segíthetünk?

További tudnivalókért, valamint a támogatási csomag saját igényei szerinti összeállítása érdekében kérje a helyi képviselet segítségét.

Kapcsolatfelvétel

Gyors segítség a prototípusok gyártásához

Sokoldalú rendszereket kínálunk, amelyekkel többféle anyagból tervezhet, állíthat elő és tesztelhet precíziósan megmunkált alkatrészeket. A Renishaw teljes körű megoldásai az összes additív gyártással foglalkozó cég kapacitását megsokszorozzák.

Terméktulajdonosok és tervezők

A fémipari additív gyártástechnológia segítségével a fém alkatrészek a hagyományos szerszám- és gépi háttér nélkül, sokkal kevesebb geometriai korlátozás mellett gyárthatók. Hasonlóképpen alkalmas a hagyományos forgácsolási (szubtraktív) módszerek kiegészítésére is, így minden további nélkül beilleszthető a meglévő termelésbe.

Kutatás és oktatás

A Renishaw számos egyetemmel, kutatóval és tudományos intézménnyel működik együtt fémipari additív gyártási projektekben.

A rendszereinkben alkalmazott anyagokkal kapcsolatos, a felhasználóknak az optimalizálás szempontjából teret adó szemlélet ösztönzi az új anyagok paramétereinek fejlesztését.

Gyártók és alvállalkozók

Ha fejleszteni kívánja a cég gyártási folyamatait, az egyik első lépés akár az additív gyártási képességek megteremtése is lehet.

A Renishaw nagy tapasztalattal rendelkezik a hagyományos és az additív gyártási eljárások egymással való ötvözése területén, az utóbbi módszert az előbbi eljárások kiegészítéseként használva saját gyártási műveleteiben is.

Kíváncsi a legújabb iparági trendekre?

Akkor itt mindent megtalál az adott iparággal kapcsolatban, legyen szüksége akár szaktanácsadásra, akár profi megoldásokra, akár éppen az additív gyártást bármilyen szempontból érintő gyakorlati iránymutatásra.

Az AM-kalauz böngészése