MMclient

Az MMclient szoftver segítségével az eredeti MeasureMax szoftver futtathatóvá válik a Renishaw UCC vezérlőrendszerét alkalmazó koordináta-mérőgépeken, szükségtelenné téve a programok különféle programnyelvek közötti fordítását. A termék leginkább azon vállalatok számára érdekes, amelyek gépeiket a Renishaw új PH20 5 tengelyes rendszerével kívánják korszerűsíteni.

Az MMclient az I++DME protokollt használja a Renishaw UCCserver alkalmazással történő kommunikációra. Ezzel a megoldással mérőfejek és szerszámcserélők oszthatók meg a MODUS és a MeasureMax között. Alább egy tipikus példa látható a rendszer architektúrájára.

MMclient illusztráció

Ebben az esetben a felhasználó a MODUS-t használhatja új 5 tengelyes programok fejlesztéséhez és futtatásához, vagy átválthat a MeasureMax eszközre korábbi programok futtatásához.

* A MeasureMax a Hexagon Metrology Inc. bejegyzett védjegye

Az MMclient céljai...

  • MeasureMax munkadarabprogramok UCCserver-rel ellátott koordináta mérőgépeken történő futtatásának lehetővé tételen a programok módosítása nélkül, illetve minimális módosításával
  • A MeasureMax környezet fenntartása úgy, hogy a MeasureMax felhasználók semmilyen vagy csak minimális különbséget érezzenek
  • Valamennyi Renishaw mérőrendszer támogatása

Az MMclient semmilyen módon nincs a MODUS szoftverhez kötve. Ehhez a teljesen független alkalmazáshoz olyan hardverkulcsot mellékelünk, amely bármely UCC vezérlővel ellátott koordináta-mérőgépen futtatható az UCCserver szoftver használatával. Ha a MODUS rendszerrel együtt vásárolja meg, egyetlen hardverkulcsot adunk, amely a MODUS és az MMclient szoftvert egyaránt licenceli. Ha a szoftvereszközt külön vásárolja meg, a mellékelt hardverkulcs csak az MMclient licencét fogja tartalmazni.

Koordináta-mérőgépes ellenőrzési termékekkel kapcsolatos információk