Mérőfejek, és utólagos korszerűsítések koordináta-mérőgépekhez

Precíziós érzékelők a munkadarab méreteinek és felületi adatainak gyors és pontos meghatározásához.

Mérés
kompromisszumok nélkül.

Sebesség, pontosság, gyorsaság.

A világ első számú, koordináta-mérőgépeken használható mérőrendszereit magában foglaló termékkínálat

A Renishaw több mint 40 éves fennállása alatt számos, mérföldkőnek számító újítást mutatott be az ipari méréstechnikában. Az eredeti kapcsoló típusú tapintó mérőfejtől és indexálható motoros fejtől kezdve egészen az ismétlőképes tapintószár-cserélő és moduláris szkennelő rendszerekig, a Renishaw koordináta mérőgépekhez (CMM-ekhez) használható érzékelői szabványnak számítanak az iparban.

Az 5 tengelyes mérési termékcsalád eddig nem látott mértékben javítja a mérési teljesítményt, továbbá korábban soha nem tapasztalt mérési sebességet és mérési rugalmasságot nyújt anélkül, hogy kényszerű kompromisszumot kellene kötni a mérés sebessége és pontossága között, mint a hagyományos mérési módszerek használata esetén. Legyen szó REVO szkennelésről vagy a PH20 kapcsoló típusú tapintó mérőfejről, a Renishaw 5 tengelyes rendszerei jelentősen megnövelik a mérési teljesítményt, minimalizálják a ciklusidőt, és még átfogóbb képet adnak a gyártók számára termékeik minőségéről.

 

REVO® – a fokozatmentesen állítható, 5-tengelyes, többérzékelős rendszer

  • Unlike conventional CMM systems, the REVO system uses synchronised motion and 5-axis measurement technology to minimise the dynamic effects of coordinate measurement machine (CMM) motion at ultra-high measurement speeds. This is achieved by letting the REVO-2 head do the fast motion while the CMM moves in a slow linear fashion. The tip-sensing probe further adds to the system’s accuracy, flexibility and performance. The removable probe system offers five specialised sensors including scanning, surface finish and structured light measurement, which used with a low-cost changer, provide added flexibility and reduce capital expenditure.