Adatalapú gyártás

Az Ipar 4.0 felé... az információs szupersztrádán vezet az út

Szoftverek és digitális megoldások

Az ipar digitális átalakulása felgyorsul az olyan technológiák gyors fejlődésének köszönhetően, mint a felhőalapú számítástechnika, a mesterséges intelligencia (AI) és a dolgok internetének ipari alkalmazása (IIoT).

Ma a gyárak minden eddiginél több adatot gyűjtenek és dolgoznak fel, de csak a megfelelő adatokhoz a megfelelő időben hozzáférő gyártók lesznek képesek kihasználni az Ipar 4.0 technológiák előnyeit.

Az egész folyamatra kiterjedő adatfelvétel jó alapot szolgáltat a gyártási folyamatok elemzéséhez és javításához, lehetővé téve a gyártók számára, hogy előre jelezzék, azonosítsák és kijavítsák a folyamat hibáit, mielőtt még azok bekövetkeznének.

A Renishaw kiegészítő szoftverek és digitális megoldások széles skáláját kínálja a gép-, folyamat- és alkatrészadatok megjelenítéséhez és felügyeletéhez.

Intelligens alkalmazás intelligens gyáraknak

Rugalmas megjelenítési eszközeink nagyszerű példája a Reporter. Ez az egyszerű, mégis nagy teljesítményű, valós idejű folyamatfelügyeleti alkalmazás a szerszámgépek és vezérlők széles skálájával használható az alkatrészek mérési adatainak vizuális megjelenítésére.

A mérési adatok megtekinthetők a szerszámgépen, vagy az adatok CSV-fájlba történő exportálásával, illetve a szabványos kommunikációs protokollokon keresztül történő csatlakoztatással azok külső elemzésére is van mód. A Reporter alkalmazás Windows®-alapú CNC-vezérlőegységre vagy a vezérlőegységhez Etherneten keresztül csatlakozó, Windows rendszerű táblagépre telepíthető.


Fanuc felületet futtató Windows® tablet Reporter alkalmazással

A Reporter alkalmazás főbb jellemzői:

  • A szerszámgépen mért minden egyes munkadarab valós idejű és korábbi „megfelelt vagy nem felelt meg” mérési adatainak megtekintése
  • A mérési trendek, például a szerszámkopás és a termikus drift hatásainak nyomon követése a kritikus jellemzők nyomon követhetősége érdekében
  • A gépen belüli mérési adatok összegyűjtése és megosztása az adatexport opció segítségével

Induljon el az Ipar 4.0 felé vezető úton

További tájékoztatás kérése

Renishaw Miskin gépműhely Renishaw Miskin machine shop

Tapasztalattal rendelkezünk az intelligens gyártás művészetében

Az innovatív gondolkodás tette lehetővé, hogy vállalatunk társalapítója több mint 50 évvel ezelőtt feltalálja a kapcsoló típusú tapintó mérőfejet. Ez az innováció akkoriban egy konkrét gyártási problémát oldott meg, majd világszerte forradalmasította a háromdimenziós koordinátamérést a gyáriparban.

Digitális átalakulásunk a kilencvenes évek elején kezdődött, amikor a Renishaw mérőműszerei iránti kereslet erőteljesen megnőtt. A gyártási kihívások megoldásának azóta védjegyünkké vált innovatív megközelítése a Renishaw automatizált maró, esztergáló és ellenőrző központjainak (RAMTIC) kifejlesztéséhez vezetett.

A RAMTIC lehetővé tette számunkra, hogy a folyamatszabályozás segítségével a megmunkálási pontosság és a folyamatautomatizálás addig soha nem látott szintjére növeljük a termelést. Ez az automatizált megoldás egy konkrét követelmény teljesítése érdekében született, és a kapcsoló típusú tapintó mérőfejhez hasonlóan a RAMTIC is forradalmasította gyártási műveleteinket.

Ma is az innovatív és gyakorlatias gondolkodás áll az intelligens gyártáshoz való hozzáállásunk középpontjában. Nemcsak neves gyártó vagyunk, hanem négy évtizede intelligens gyártási elveket is alkalmazunk. Ki más lehetne a legalkalmasabb, szakértői útmutatást és támogatást nyújtó partner a digitalizáció felé vezető úton?


Adatalapú folyamatszabályozási koncepciónk

Renishaw Miskin gépműhely

Mivel mi magunk is foglalkozunk gyártással, ugyanazokkal a kihívásokkal szembesülünk, mint az ügyfeleink:

  • rendkívül termelékenynek kell lennünk
  • javítanunk kell a gép- és folyamatképesség egységességét
  • fokozni kell az automatizálás mértékét
  • csökkentenünk kell költségünket, és versenyképesnek kell lennünk a globális piacon

A Renishaw-nál saját innovatív megközelítésünket alkalmazzuk a gyártási ingadozások kiküszöbölésére vagy mérsékelésére, természetesen olyan módon, hogy saját termékeink használatával igyekszünk megfelelni ezeknek a minden ipari szereplőt érintő kihívásoknak. Az ennek során szerzett felismeréseinket ügyfeleinkkel is megosztottuk, akik immár egységesen magas minőségben, szigorúbb tűrésekkel és minimális emberi beavatkozás mellett állítják elő a nagy teljesítményű alkatrészeket.

Bővebb információ a folyamatszabályozásról

Vállalatunk innovatív technológiai háttérrel, a gyakorlatban már bevált módszerekkel és szakértői támogatással segített, részletesen kidolgozott megoldást kínál a gyártás során előforduló eltérések felismeréséhez és szabályozásához.

Tudja meg, hogyan növelheti a folyamatszabályozás működési folyamatainak jövedelmezőségét és vállalkozása versenyképességét.

Hatékonysági piramis

A termelékeny folyamatszabályozás piramismodellje