RESOLUTE™ UHV abszolút útmérő rendszer forgójeladókhoz (szögelfordulás-érzékelőkhöz) használható RESA30 gyűrűvel

Jellemzők

  • Soros interfészek: BiSS® C, Panasonic
  • Olvasófej mérete: 36 x 16,5 x 17,2 mm
  • 32 bit/ford.-ig terjedő felbontás
  • Akár 36 000 ford./perc fordulatszám
  • ±0,52–5,49 szögmásodperces rendszerpontosság

Előnyök

  • Lapos kivitelű, nagy belső átmérőjű gyűrű a könnyű telepítés érdekében
  • Széles beállítási tűrések
  • Kis mértékű gázkieresztés vákuumos környezetekben
  • 10 nm-nél is kisebb RMS remegés a jobb helyzetstabilitás érdekében
  • ±40 nm osztás alatti hiba a finom sebességszabályozásért
  • Opcióként kapható professzionális diagnosztikai eszköz

Átlátszó mező az oldalon lévő hirdetőszalagok számára

Mi a RESOLUTE UHV?

A RESOLUTE UHV lehetővé teszi az abszolút útmérős technológia használatát a rendkívül magas vákuummal jellemezhető alkalmazásokban, így az ügyfelek nagyobb termelékenységet érhetnek el, csökken a károsodás kockázata, és nő a megbízhatóság.

A RESOLUTE az összes többi, UHV-környezethez tervezett abszolút útmérő teljesítményét felülmúlja. Az akár 36 000 ford./perc fordulatszám mellett is 32 nm felbontásra képes RESOLUTE műszaki jellemzői új megközelítést jelentenek az útmérő-technológiában.

Mi a RESA30-gyűrű?

A RESA30 egy darabból álló, rozsdamentes acélból készült gyűrű, amelynek abszolút skálakódja közvetlenül a peremébe van marva. A széles mérettartományban (52–550 mm átmérő) két változat kapható. A beépítést követően lenyűgöző pontosságot kínáló „A” metszetű gyűrűk kúpos rögzítési rendszerűek, ami szinte feleslegessé teszi a nagyon kis tűrésű megmunkált alkatrészek alkalmazását, és teljesen kiküszöböli az excentricitást. Emellett a „B” metszetű, kis tehetetlenségű és tömegű keskeny gyűrűk is kaphatók. Az „A” és „B” metszetű gyűrűk egyaránt nagy átmérőjűek az UHV alkalmazásokba történő rugalmas beépíthetőség érdekében. Az érintésmentes kivitel kiküszöböli az irányváltási holtjátékot, a tengely elcsavarodását (torzió) és más mechanikai hiszterézishibákat, amelyek a hagyományos tokozott jeladók velejárói.

Miért ez az útmérő rendszer az ideális megoldás?

Könnyű hibakeresés és szervizelés

Az ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz valós idejű adatok széles körét fogadja a RESOLUTE™ útmérők olvasófejeiből (ADT szimbólummal megjelölt). Az adatok az ADT View szoftver felhasználóbarát kezelőfelületén jelennek meg. Míg a legtöbb esetben az útmérőbe épített beállító LED elegendő a rendszer beállításához, az ADT a bonyolultabb telepítési munkák megkönnyítésére használható. Ezenkívül az ADT az útmérő teljesítményéről is küld információkat és a rendszerszintű hibakeresésben is részt vesz, így elkerülhető a gépeknél a hosszabb állásidő.

UHV (rendkívül magas vákuum mellett)

A RESOLUTE UHV a Renishaw forradalmi abszolút útmérős technológiáját egy olyan olvasófejbe építve kínálja, amely akár 10 -9 Torr vákuumban is használható. A RESOLUTE UHV útmérők új sorozata tiszta maradékgázokkal (RGA) rendelkező anyagokból készül, így nagy teljesítményű, félvezető-ipari és tudományos alkalmazásokban is használható.

Széles beállítási tűrések

A RESOLUTE UHV gyökeresen eltér a két, egymás mellett elhelyezett útmérőpályát (egy inkrementális és egy abszolút pályát) alkalmazó hagyományos technikától, amelynél – a rendszer jellegéből fakadóan – kis szögelfordulások esetén fáziseltérési problémák jelentkeznek. Ehelyett ez az abszolút útmérő egypályás, optikai abszolút skálát tartalmaz, amely egy kódban egyesíti az abszolút pozíciót és a beágyazott fázisinformációt. Ennek a technológiának köszönhetően a RESOLUTE UHV rendszert jóval szélesebb konfigurációs tűréshatár-tartomány jellemzi (a merőleges tengelyhez képesti szögeltérés tűrése ±0,5°), ami gyors és egyszerű telepítést és kitűnő hosszú távú megbízhatóságot garantál még akkor is, ha a mozgástengelyek idővel beállnak vagy elmozdulnak. A telepítéshez és diagnosztizálás során további segítséget nyújt az olvasófejbe épített beállító LED.

Opcionális ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz

ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz

A RESOLUTE útmérő olvasófejek (ADT szimbólummal megjelölve) kompatibilisek az ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszközzel és az ADT View szoftverrel. Átfogó, valós idejű útmérőadat-visszacsatolást biztosítanak, segítve a komolyabb telepítési és diagnosztikai kihívást jelentő feladatokat. Az intuitív szoftveres kezelőfelület az alábbiakra használható:

  • Távoli kalibrálás
  • Jeloptimalizálás a teljes tengelyhosszon
  • Az útmérő pozíciójának digitális kiolvasása (a skálához képest)
  • Adatok exportálása és mentése
  • Nullpont beállítása

Soros interfészek

Soros interfészekMegnevezésTermékismertetőKompatibilis termékek
BiSS C

A Renishaw támogatja az abszolút útmérőkhöz kifejlesztett (egyirányú) BiSS C nyílt protokollt. A BiSS C egy nagy sebességű soros interfész, mely tökéletes megoldás nagy gyorsulást, finom sebességszabályozást, kiváló ismétlőképességet és sziklaszilárd helyzetstabilitást igénylő dinamikus tengelyekhez.
A RESOLUTE és a BiSS C együtt lineáris és forgó (szög-) jeladós változatban is kapható, amelyek kompatibilisek az ipari szabványoknak megfelelő vezérlők, hajtások, DRO modulok és PC csatolókártyák széles körével.

RESOLUTE BiSS C

BiSS C kompatibilis termékek oldala

Panasonic

A RESOLUTE a soros Panasonic interfésszel lineáris és forgó változatban is elérhető. Az A5 és A6 sorozatú hajtásokkal kompatibilis, és nagy felbontású és ismétlési pontosságú visszacsatolást biztosít a jobb szervo- és sebességvezérléshez.

RESOLUTE Panasonic

N/A

Műszaki adatok

Mérési szabvány

Egy darabból álló, lapos kivitelű, abszolút kódolású, rozsdamentes acélból készült gyűrű; normál „A” keresztmetszetű változat kúpos belső átmérővel vagy kis tehetetlenségű, „B” keresztmetszetű verzió

Olvasófej mérete (H x Sz x M)

36 mm x 16,5 mm x 17,2 mm

Skálaosztás

30 μm, névleges

Hőtágulási együttható 20 °C-on15,5 ±0,5 µm/m/°C

Gyűrű külső átmérője

52 mm – 550 mm

Rendszer pontossága*

±5,49 és ±0,52 szögmásodperc között (gyűrűátmérőtől függően)

Maximális sebesség

(A részleteket lásd az adatlapon)

36 000 ford./perc (52 mm-es gyűrűn)

Soros interfészek†

BiSS C, Panasonic

Felbontások

BiSS C: 18, 26 és 32 bites

Panasonic: 23 és 32 bites

Osztás alatti hiba (SDE)

±40 nm

Elektromos csatlakozás

10 m maximális kábelhossz, szereletlen vezetékkel

Tápellátás

5 V ±10%, 250 mA 5 V feszültségen (lezárt)

Rezgés (üzem közben)

max. 100 m/s2 55–2000 Hz-en

Ütés (üzemen kívül)

1000 m/s2, 6 ms, ½ szinusz

Üzemi hőmérséklet

0 °C és +75 °C között

Kifűtési hőmérséklet (üzemen kívül)

120 °C

Tömítés

IP30

Kábel felépítése

Ezüstbevonatú, rézfonatos, egyszeres árnyékolás. FEP-magos szigetelés ónbevonatos réz vezetéken.

A részleteket lásd az adatlapokon.

* A rendszer pontossága a beosztási hiba és az SDE összege. A beosztási pontosság az egy olvasófej által mért szögelfordulás és az útmérő beosztás szerinti valódi elforgása közötti különbség. Az alkalmazási körülményekből adódó zavarokat, mint például az excentricitást, nem tartalmazza.

A soros interfészek körét folyamatosan bővítjük.