EVOLUTE™ útmérősorozat

A RESOLUTE™ útmérősorozat iparágvezető technológiáján alapuló EVOLUTE™ rendszer egy valós abszolút optikai útmérő 50 μm osztású skálával, nagy telepítési tűréshatárokkal, fokozott szennyeződéstűréssel és sokoldalú méréstechnikai teljesítménnyel.

Az innovatív képfeldolgozó algoritmusoknak és a szennyeződésállóságra optimalizált optikának köszönhetően a rendszer megőrzi működőképességét.

Az EVOLUTE útmérő 50 nm-es felbontással méri az abszolút pozíciót 100 m/s sebességig.

Az EVOLUTE útmérők lineáris skálákkal és különböző soros interfészekkel kaphatók. Minden (ADT-logóval jelölt) változat kompatibilis az opcionális ADTa‑100 professzionális diagnosztikai eszközzel és az ADT View szoftverrel, amely átfogó, valós idejű útmérőadatokat gyűjt, lehetővé téve az optimalizálást és a helyszíni hibakeresést.

Weboldalon megjelenő kép: EVOLUTE™ olvasófej

Valós abszolút helyzetmérés

Abszolút piktogram

Az EVOLUTE útmérősorozat egysávos lineáris skálák segítségével abszolút pozíciómérést biztosít. A helyzetmeghatározás indításkor azonnal megtörténik, anélkül, hogy bármilyen mozgást igényelne, így a mozgásvezérlési alkalmazások széles körével használható.


Egyszerű telepítés és megbízható működés

Egyszerű telepítési piktogram

Az 50 μm-es periódusú egysávos skála használata az EVOLUTE útmérőrendszernek jelentős, 500 μm-es telepítési tűrést biztosít (szabad magasság), míg az innovatív képfeldolgozó algoritmusok és az optimalizált optika fokozott szennyeződés-ellenállóságot szavatol.


Sokoldalú méréstechnikai teljesítmény

Osztás alatti hiba (SDE) piktogram

Az EVOLUTE útmérőrendszerek abszolút pozíciómérést biztosítanak ±150 nm-es osztás alatti hibával (SDE), és rendkívül alacsony, kevesebb mint 10 nm RMS zajjal (remegés), amely a mozgásvezérlési alkalmazások széles skálájához alkalmas a sima és kifogástalan mozgásvezérléshez.

Lineáris skála opció

Skálatípus

Skála neve

Pontosság

Skálaosztás

Hőtágulási együttható 20 °C-on

Skála max. hossza

Rozsdamentes acél szalag pályaopcióval

RTLA FASTRACK skála

RTLA50 opcionális FASTRACK pályával


±10 µm/m


50 μm


10,1 ±0,2 µm/m/°C


10 020 mm-ig


Opcionális ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz

ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz

Az EVOLUTE útmérő-olvasófejek kompatibilisak az ADTa‑100 professzionális diagnosztikai eszközzel és az ADT View szoftverrel. Átfogó, valós idejű útmérőadat-visszacsatolást biztosítanak, segítve a komolyabb telepítési és diagnosztikai kihívást jelentő feladatokat. Az intuitív szoftveres kezelőfelület az alábbiakra használható:

  • Távoli kalibrálás
  • Jeloptimalizálás a teljes tengelyhosszon
  • Az útmérő pozíciójának digitális kiolvasása (a skálához képest)
  • Adatok exportálása és mentése
  • Nullpont beállítása