Professzionális diagnosztikai eszközök optikai útmérőkhöz

A Renishaw számos opcionális professzionális diagnosztikai eszközt kínál bonyolult mozgásvezérlőberendezés-telepítésekhez. Fedezze fel ezen eszközök funkcióit, és azt, hogy miként segíthetnek az útmérő gyors és egyszerű beállításában és hibadiagnosztikájában.

Optimalizálja mozgásvezérlő berendezésének telepítését

A professzionális diagnosztikai eszközök, az ADTi-100, az ADTa-100 és az ADTpro-100 átfogó, valós idejű adatokat gyűjtenek a Renishaw optikai útmérőiről. Ezek az információk az ADTpro-100 beépített érintőképernyőjén vagy a felhasználóbarát Renishaw ADT View szoftver felületén jelennek meg egy Windows™ táblagépen vagy PC-n.

Az olvasófej-beállítás LED-je általában elegendő az útmérő beállításához, de a bonyolultabb telepítésekhez segítséget nyújthatnak a professzionális diagnosztikai eszközök. Emellett részletes jelentést készítenek az útmérő teljesítményéről, hogy segítsék a hibakeresést, ezáltal elkerülve a gép elhúzódó leállását.

Az ADTi-100 és az ADTpro-100 sorba csatlakoztatható az inkrementális útmérő olvasófeje és a mozgásvezérlő közé, hogy folyamatosan, valós időben szolgáltasson adatokat az útmérőről.

Az útmérő teljesítményének növelése a professzionális diagnosztikai eszközökkel

Nézze meg az alábbi videót, amely segít megérteni, milyen előnyökkel jár a professzionális diagnosztikai eszközök használata az útmérő berendezések telepítésénél.

Mik az előnyei a Renishaw professzionális diagnosztikai eszközeinek?

A professzionális diagnosztikai eszközök három modellje számos funkciót kínál inkrementális és abszolút optikai útmérőkhöz.

ADTi-100

Az ADTi-100 kompatibilis a Renishaw inkrementális optikai útmérők széles választékával, és az ADT View szoftverrel együttműködve vizuálisan jelzi a következő olvasófej kimeneteket:
⦁ Jelerősség – A jelméret, a referenciajelek fázisa és adott esetben a végálláskapcsolók megjelenítése, valamint a rendszer kalibrációjának elindítása.
⦁ Lissajous-görbe – Az olvasófej kimeneti jelminőségének megjelenítése.
⦁ Jelerősség a pozíció függvényében – A jelerősségnek a teljes tengely mentén történő ábrázolása felhasználható a telepítés optimalizálására, a diagnosztika támogatására és annak megerősítésére, hogy a helyszíni szervizelést helyesen elvégezték.
⦁ Sebesség – A rendszer aktuális sebességének megjelenítése.
⦁ Digitális kiolvasás (DRO) – A rendszer pozíciójának digitális megjelenítése.

ADTa-100

Az ADTa-100 a jelerősség jelzésére hét darab, különböző színű LED-et tartalmaz. Ez lehetővé teszi az olvasófej beállításának PC vagy laptop nélküli gyors ellenőrzését. Windows PC-hez csatlakoztatva az ADTa-100 az ADT View szoftver segítségével a Renishaw abszolút útmérők következő olvasófej-adatait jelenítik meg:
⦁ Digitális kiolvasás (DRO) – A rendszer pozíciójának digitális megjelenítése.
⦁ Jelerősség a pozíció függvényében – A jelerősségnek a teljes tengely mentén történő ábrázolása felhasználható a telepítés optimalizálására, a diagnosztika támogatására és annak megerősítésére, hogy a helyszíni szervizelést helyesen elvégezték.
⦁ A nullázási funkciót tartalmazó soros interfészek esetében ez önálló üzemmódból vagy az ADT View szoftver felületén aktiválható.

ADTpro-100 (előrendelhető)

Az ADTpro-100 színes érintőképernyővel rendelkezik, amely részletes mérőfej-adatokat jelenít meg anélkül, hogy külső számítógéphez kellene csatlakoztatni. Nincs szükség egyéb beállítóeszközre. Az ADTpro-100 kompatibilis a Renishaw inkrementális optikai útmérőivel. Hamarosan a Renishaw abszolút optikai útmérőivel való kompatibilitás is elérhető lesz.
⦁ USB-porttal rendelkezik, ami lehetővé teszi az ADT View szoftverrel való használatot, ha nagyobb kijelzőre van szükség.
⦁ Biztonsági munkaterületeken is használható, mivel nem rendelkezik kamerával vagy vezeték nélküli funkcióval, ami megfelel a legszigorúbb gyártóüzemi hozzáférési előírásoknak.

Kompatibilitás és főbb jellemzők

Kompatibilis útmérők és főbb jellemzők

ADTi-100

(Cikkszám: A-6195-0100)

ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz

ADTa-100

(Cikkszám: A-6525-0100)

ADTi-100 professzionális diagnosztikai eszköz

ADTpro-100 (előrendelés)

(Cikkszám: A-6647-0100)

ADTpro-100 professzionális diagnosztikai eszköz

TONiC™Pipa

ATOM™Pipa

QUANTiC™

Pipa


Pipa

VIONiC™

Pipa


Pipa

ATOM DX™

Pipa


Pipa

RESOLUTE™


Pipa


EVOLUTE™


Pipa


FORTiS™


Pipa


ADT View szoftverrel használható

Pipa

Pipa

Pipa *

Önállóan

(nem szükséges számítógép)


Pipa

Pipa

* Kompatibilis az ADT View szoftver soron következő verziójával

Mi az a Renishaw ADT View szoftver?

Az ADT View szoftver egy letölthető, könnyen használható szoftveralkalmazás a professzionális diagnosztikai eszközök (ADT) által rögzített átfogó, valós idejű adatok megtekintéséhez. Az intuitív szoftverfelület számos hasznos funkciót tartalmaz, megjeleníti a professzionális diagnosztikai eszköztől (ADT) kapott részletes információkat, és számos lehetőséget kínál a legfontosabb adatok exportálására és tárolására.

ADT – A szoftver kalibrálása

Szoftver letöltése és kiadási megjegyzés

SzoftverLetölthető változatKompatibilis útmérőrendszerekDiagnosztikai eszközökLetöltési linkek
ADT View szoftver3.12.0.0

QUANTiC, ATOM DX, VIONiC, RESOLUTE, EVOLUTE, FORTiS

ADTi-100, ADTa-100

Szoftverletöltés

Kiadási megjegyzés

Dokumentumok letöltése

(STP Viewer szükséges a CAD-modellekhez)