Mozgató- és alkatrészátadó rendszerek

A tökéletes megoldás gyártási CMM-környezetben, illetve a nagy súlyú vagy nehezen behelyezhető alkatrészek vizsgálatához.

Mozgatórendszerek

Az olyan gyártási környezetekben, ahol a magas vizsgálati teljesítmény követelmény, egy mozgatórendszer jelentősen csökkentheti az alkatrészek megmérésének időtartamát. A mozgatórendszer pontosan rögzíti a befogóeszközt a gép mérési tartományában, és a befogóeszközt közelebb hozza a kezelőhöz, ezáltal jelentősen megkönnyíti az alkatrész behelyezését. Ahol a gyártóüzemi koordináta-mérőrendszereket védőelem vagy kamra zárja körbe, a mozgatórendszer felbecsülhetetlen segítség.

A Renishaw számos mozgatórendszert kínál, melyek bármely alkalmazáshoz igazíthatók:

Fix lineáris sínes mozgatórendszer

Ez a mozgatórendszer ideális alkatrészek mozgatásához a zárt koordináta-mérőgépbe, valamint az onnan való kivételükre. A lineáris vezetősínek biztosítják az asztallemez zökkenőmentes mozgását. A beépített rögzítőcsapos ütközők segítségével a lemez a berakodási helyzetben, illetve a koordináta-mérőgép véghelyzetében is rögzíthető.

Több befogóállomásos mozgatórendszer

Ezek a mozgatórendszerek egyedi kialakításúak a több befogóeszközt/alkatrészt használó, nagy ellenőrzési teljesítményű alkalmazásokhoz. A befogóeszközök/alkatrészek a koordináta-mérőgépen kívül, külön előberakodó állomásokon találhatók, ami megkönnyíti a kezelő számára a berakodást. A rendszer ezután kihúzza azokat az előberakodási helyzetből, és a fő mozgatóelemen át a koordináta-mérőgépbe tolja őket. Amint a megfelelő helyzetben vannak, a mozgatólemezt kinematikai csapok rögzítik ismételhető helyzetben. A befogóállomások száma pontosan az Ön igényei alapján határozható meg. Az alaprendszer manuális működtetésű, azonban a mozgó alkatrészek opcionálisan automatikusan, nyomógombbal is működtethetők.

Csúszósínes mozgatórendszer

Ez a sínrendszer a legegyszerűbb és legolcsóbb rendszerünk, segítségével kiválóan lehet befogóeszközöket a koordináta-mérőgépre helyezni, illetve onnan levenni. A Delrin® anyagból készült sínek közvetlenül a koordináta-mérőgép asztalára vagy a befogóeszköz alaplemezére szerelhetők. További alátámasztást nyújthat egy acél alátétlemez. Három ütköző pozicionálja a befogóeszközöket egy ismételhető helyzetet biztosító fészekbe, és ha szükséges, további könyökemelős szorítók is felszerelhetők.

Tudta?

Saját tervezőcsapatunk az Ön igényeire szabott mozgató- és alkatrészátadó rendszer tervezését is vállalja. Kérjen tőlünk egyedi ajánlatot még ma a „Következő lépések” linkeken keresztül.

Mozgatórendszereket bemutató galéria