Renishaw FixtureBuilder

A Renishaw FixtureBuilder szoftverével befogási elrendezések hozhatók létre a folyamat dokumentálása és a koordináta-mérőgéppel, Equator™ ellenőrző rendszerrel és optikai mérőrendszerrel végzett ellenőrzés gyártósoron kívüli programozásának elősegítése érdekében.

FixtureBuilder szoftver

A FixtureBuilder 3D-s modellezési szoftvercsomag méréstechnikai munkadarab-befogási elrendezések létrehozására és dokumentálására szolgál.

A szoftver az ellenőrizendő munkadarab CAD-modelljével használható, amelyet importálni lehet a FixtureBuilder szoftverbe, ahol virtuálisan köré helyezhetők a különféle befogóeszközök. Ezt követően a teljes befogási elrendezés az ellenőrizendő munkadarabbal együtt az ellenőrzés programozására szolgáló szoftverbe exportálható. A FixtureBuilder támogatja a legtöbb CAD-formátumot, köztük az IGES, SAT és STEP formátumokat is.

Töltse le a FixtureBuilder 8.0 szoftver teljes verziójának 30 napos ingyenes verzióját

Jellemzők és előnyök

A FixtureBuilder számtalan előnyt kínál az ügyfelek számára, amelyek kivétel nélkül a Renishaw legjobb méréstechnikai gyakorlatok és munkadarab-ellenőrzés terén felhalmozott rendkívüli szaktudásából adódnak.

Egyszerű használat

Áttekinthető, egyértelműen elrendezett könyvtárak

FixtureBuilder szoftver - befogási elrendezés

A szoftver az összes normál alaplapot és befogóelemet könnyen áttekinthető és használható, lapfülekkel tagolt katalógusokba rendezi, alkatrész-kategória és menetméret alapján csoportosítva.

Intelligens „Drag and drop” (Áthúzás) funkció

FixtureBuilder szoftver - áthúzás funkció (2. példa)

Az alkatrészek egyszerű áthúzással helyezhetők rá egy alaplapra vagy egy másik alkatrészre. A SmartSnap®* technológia pedig automatikusan a megfelelő helyzetbe igazítja őket, jelezve a megfelelő furat X, Y és Z koordinátáit.

A munkadarabok kezelésének leggyorsabb módja

FixtureBuilder szoftver -TriBall funkció

A TriBall®* funkció révén a FixtureBuilder szoftver felhasználói egyenként mozgathatják a különféle munkadarabokat a 3D-s munkatérben.

Egyszerűen használható rögzítés

FixtureBuilder szoftver - kényszerfunkció

Az egyszerűen használható kényszerfunkció révén a vizsgált munkadarab pontosan helyezhető el a rögzítésen. A munkadarab számos formában hozható kényszerkapcsolatba környezetével, többek között ráfektetésre, igazításra, valamint koncentrikus és érintőleges kényszer beállítására is mód van.

Sokoldalúság

QuickLoad™ síntámogatás

QuickLoad Rail a FixtureBuilderben

Tervezzen vizsgálati rögzítőket a több lemezre rögzített alkatrészekhez, amelyek gyorsan, könnyen és egyszerűen ismételhető módon csatlakoznak a QuickLoad sínrendszerhez.

3D CAD-kompatibilitás

A FixtureBuilder V8.0-ban látható 3D CAD

A FixtureBuilder támogatja a leggyakoribb 3D-s CAD fájltípusok (Parasolid, Step, ACIS, STL, IGES stb.) importálását és exportálását.

Egyedi könyvtárak

A FixtureBuilder V8.0-ban látható egyedi könyvtárak

A felhasználók rögzítőrendszereket és egyedi rögzítőlemezeket hozhatnak létre, és a későbbi használat céljából saját könyvtárakba menthetik azokat.

Megfelelőség

Minőségi szabványoknak megfelelő rendszer

Tegye könnyebbé a minőségi szabványoknak való megfelelést. A „Build it” funkció a FixtureBuilder egyik fő előnye, amely a szoftver összes felhasználójának rendelkezésére áll. Segítségével minden befogási elrendezéshez teljes anyagjegyzék és munkautasítás állítható össze, és lényegesen könnyebben teljesíthetők az ISO, QS9000 és egyéb minőségügyi szabványok.

A FixtureBuilder alkalmazási példáinak galériája

A Renishaw koordináta-mérőgépekkel és Equator™ idomszeres rendszerrel végzett mérésekhez is kínál programozó és ellenőrző szoftvereket.

*A SmartSnap® és a TriBall® az IronCAD bejegyzett védjegye.