Az új beirányzó lézerrendszer tovább bővíti a Renishaw gépkalibrálási megoldásainak választékát

2019. február

A Renishaw új XK10 beirányozó lézerrendszerét a szerszámgépek gyártása és beirányozása során történő használatra fejlesztettük ki, azzal a céllal, hogy ne legyen szükség etalon darabokra. A rendszer lineáris sínek egyenességének, derékszögűségének, síkhelyességének és szintezésének ellenőrzésére, valamint a forgó gépek orsóirányának és egytengelyűségének felmérésére használható. Ezek a tényezők a gép összeállítása közben az XK10 használatával, a rendszer valós idejű adatmegjelenítő funkciója révén mérhetők és igazíthatók be. Az XK10 az ütközés utáni vagy a rendszeres karbantartás során feltárt hibák forrásának megállapítására is nagyszerűen használható.

Az XK10 30 m tengelyhosszig alkalmas a gépek geometriai és forgási komponenseinek mérésére és beigazítására. Használata feleslegessé teszi az etalon darabok – pl. négyszögletes gránittömbök és tesztidomszerek – használatát, amelyek kalibrálása és szállítása igen költséges. A gép vezetőpályáira egyszerűen odarögzíthető, egy egységet alkotó, moduláris rendszer a hagyományos módszerekhez képest felgyorsítja a gép beállítását és mérését.

Az XK10 magától értetődő szoftvere jóvoltából már nem csak a legügyesebb gépkezelők képesek ezekre a műveletekre. A nemzetközi szabványokra való visszavezethetőség érdekében a mérések digitálisan rögzíthetők és exportálhatók, vagy közvetlenül a strapabíró kijelzőegységen meg is tekinthetők.

A Renishaw új XK10 beirányzó lézerrendszere feloldja a hagyományos etalon darabok használatakor jelentkező problémákat, és számos különböző szerszámgépen használható, univerzális digitális megoldást kínál.

A Renishaw kalibrációs és teljesítményfigyelési termékeivel kapcsolatban bővebb tájékoztatást a www.renishaw.com/calibration webhelyen talál

Letöltések

További képeket, videókat, cégtörténeti anyagokat, illetve a Renishaw-val és termékeivel kapcsolatban további tájékoztatást cégünk médiaközpontjában talál.