Rögzítőelemek CMM-hez

A Renishaw koordináta-mérőgépeken használható befogóeszközeivel gyorsan és nagyszerű ismétlési pontossággal alakítható ki az adott munkadarabokhoz megfelelő befogási mód, ezáltal fokozzák ellenőrzési műveletei hatékonyságát, reprodukálhatóságát és pontosságát.

Rögzítőelemek CMM-hez

A Renishaw koordináta-mérőgépekhez kifejlesztett befogóeszköz-családját szabványos méretű mérőlapok, továbbá M4, M6, M8 vagy 1/4-20-as menettel ellátott szerelvényekkel felfogatható elemek széles skálája alkotja. Akár repülő-, akár járműipari, elektronikai, ipari vagy gyógyászati célt szolgáló alkatrészek mérését végzi, a Renishaw minden munkadarabhoz teljes körű befogási megoldást kínál, függetlenül annak méretétől, alakjától vagy anyagától.

A befogási megoldást kínáló elemek rendkívül gyorsan összeállíthatók, növelve ezzel a mérés hatékonyságát, és megelőzve, hogy a munkadarab ellenőrzése késedelmet szenvedjen. Minden rögzítőlemez furatai alfanumerikus jelölés segítségével azonosíthatók és minden befogóeszközről egyszerűen leolvasható a cikkszáma, ami megkönnyíti az összeállítás dokumentálását. A későbbi ellenőrzésekhez ugyanaz az összeállítás gyorsan és pontosan megismételhető; ez különösen akkor hasznos, ha egy készletet több célra is használnak, esetleg több felhasználó is dolgozik a készlettel. A korábbival azonos befogási mód alkalmazása fontos tényező az ellenőrzés reprodukálhatóságának és pontosságának javítása szempontjából, hiszen kiküszöböli a méretingadozást a folyamatból.

A Renishaw koordináta-mérőgépekhez kifejlesztett befogóeszközei előre összeállított készletekben kaphatók, amelyekhez külön további elemek is megvásárolhatók. Az egyes készleteket egy mérőlap és számos különféle befogóelem alkotja. A rögzítendő munkadarabok típusa határozza meg, hogy milyen készletre van szükség. A Renishaw kínálatában kétféle készlettípus szerepel M4, M6, M8 és 1/4-20 menetméretben:

  • Leszorítós befogókészlet
  • Mágneses és leszorítós befogókészlet (az acél és egyéb fém munkadarabok rögzítéséhez mágneseket tartalmaz)

További információkért töltse le a Műszaki adatok – Befogóeszközök koordináta-mérőgépekhez című dokumentumot, vagy forduljon a területileg illetékes kereskedelmi kirendeltséghez.

Tudta?

A Renishaw saját tervezőcsapata testreszabott befogóeszközök tervezését és gyártását is vállalja. Akár a termelékenységet szeretné növelni több munkadarab egyidejű mérésével, akár a moduláris eszközeinkkel nehezen megvalósítható funkciókat szeretne használni, minden esetre tudunk egyedi megoldással szolgálni Önnek.

Töltse ki az egyedi igénybejelentő űrlapot, vagy vegye fel a velünk a kapcsolatot a „Következő lépések” linkeken keresztül.

Mérőlapok

Koordináta-mérőgépes mérési rendszerekből és tapintószárakból szintén széles választékot kínálunk.

Letöltések

A koordináta-mérőgépek alkalmazási példáinak galériája

A legfeljebb 1500 mm x 3000 mm és 60 in × 120 in méretben kapható mérőlapok kopás- és karcálló NiTuff® kemény bevonattal eloxált alumíniumöntvényből készülnek. A lapok a Renishaw lapszorítóival rögzíthetők a géphez (600 mm x 600 mm méretig minden szabványos laphoz mellékelünk egy pár lapszorítót). A mérőlap természetesen a gép gránitasztalához illő rögzítőfuratokkal is rendelhető.

Befogóelemek

A befogóelemek egyszerűen beállíthatók és gondos tervezésüknek köszönhetően a minimális erővel rögzítik a munkadarabokat, hogy ne okozhassanak kárt vagy sérülést. Az elemek széles választéka révén a befogási mód rugalmasan alakítható, így a mérőfej teljesen akadálytalanul mozoghat az ellenőrzés során.

Számos különböző, előre összeállított befogóelem-készlet kapható angolszász és metrikus méretű menetekkel. Azonban a befogóelemek külön is megvásárolhatók. Vessen egy pillantást webáruházunk kínálatára, vagy forduljon a helyi értékesítési képviselethez.

Befogóeszköz-készletek koordináta-mérőgépekhez