Productivity+™ Scanning Suite

Fejlett 3D szkennelés a forradalmian új gyártási folyamatokhoz.

Valódi 3D – összetett 3D felületek nagy sebességű mérése

Pontosság – abszolút XYZ felületadatok 1000 pont/másodperc sebességgel

Alkalmasság – ipari alkalmazásokhoz optimalizált elemzőeszközök

A Productivity+™ Scanning Suite integrált, gépen alkalmazható szkennelési mérőrendszer, amely rendkívüli pontossággal rögzíti az abszolút XYZ felületi helyzetadatokat.

A csomag számos különféle alkalmazásspecifikus eszköztárat tartalmaz, amelyek mindegyike egy adott feladatra vagy iparágra összpontosít.

Összetett 2D és 3D formák ellenőrzése

Csökkentse a selejtet, növelje a termelékenységet és a nyereséget – a Productivity+™ Scanning Suite segítségével folyamatosan ellenőrizheti a komplex megmunkálási folyamatokat.

Szabad felületek gyors és pontos szkennelése

Lapátszkennelési alkalmazás OSP60 SPRINT mérőfejjel

Hatszor gyorsabb mérés

Mérjen akár 15 000 mm/perc sebességgel, azaz hatszor gyorsabban, mint a kapcsoló típusú tapintó rendszerekkel. Csökkentse a mérési időt, hogy növelhesse a nyereséges, produktív megmunkálási időt.

Integrált a nagyobb pontosságért

A CNC jelzi a gép valós idejű pozícióját, ezáltal biztosítva, hogy a nagysebességű, nagy pontosságú mérést nem korlátozza a szerszámgép pályakövetési képessége.

Az alaki jellemzőkkel kapcsolatos problémák észlelése

Az OSP60 mérőfejjel, gépen végzett szkennelés képes érzékelni olyan alakhibákat is, amelyeket a kapcsoló típusú tapintó rendszerek nem észlelnek.

A folyamatok ellenőrzése

Használja az OSP60 mérőfejjel nyert mérési eredményeket a későbbi megmunkálási folyamatok ellenőrzésére. A valós idejű eredményeket a gépen vagy a Productivity+ CNC plug-in szoftver segítségével lehet megjeleníteni, ami azonnali visszajelzést és folyamatbiztonságot nyújt. Az eredmények fájlba is exportálhatók további elemzés céljából.

A prizmatikus szkennelés alapfelszereltség

A Productivity+ Scanning Suite alapvető képessége a körök, vonalak, ívek és sík pontos mérése. Ezen prizmatikus jellemzők mérése ismert alkatrészeken történik, és az eredmények a munkadarab beállítására vagy gyártás utáni ellenőrzéséhez használhatók.

Áttörést jelentő alkalmazások

A Productivity+ Scanning Suite olyan, igazi áttörést jelentő technológiát képvisel, amelynek köszönhetően a cégek teljesen újragondolhatják a gépen végzett, folyamatszabályozási célú mérések használatát a nagy értékű CNC-s gyártási feladatokban. Együttműködésben a kulcsfontosságú iparágakban tevékenykedő gyártókkal, a gyártási folyamatok tökéletesítése érdekében a Renishaw tovább folytatja termékei fejlesztését a különleges alkalmazásokban történő felhasználhatóság céljából.

E célt szem előtt tartva a Productivity+ Scanning Suite számos különféle alkalmazásspecifikus eszköztárat tartalmaz, amelyek mindegyike egy adott feladatra vagy iparágra összpontosít.


Productivity+ Freeform Surface Toolkit

A Productivity+ szabad formájú felületek ellenőrzésére szolgáló eszközkészlet használatával nagy sebességgel mérhetők a szabad formájú 3D alakzatok, lehetővé téve az összetett, egyszeres vagy többszörös görbülettel rendelkező felületek gyors ellenőrzését.

A szabad formájú felületekről abszolút XYZ felületi pozícióadatok jelenthetők, és az eredmények további elemzés céljából fájlba írhatók, vagy a folyamatvezérléshez gépi változókban tárolhatók.

Productivity+ lapátozások vizsgálatához való eszközkészlet

A Productivity+ lapátozások vizsgálatához való eszközkészlet nagy sebességű és pontos mérést tesz lehetővé a különösen nagy görbülettel rendelkező felületeken, például a belépő- és a kilépőéleken.

Az eszközkészlet teljes mértékben helyettesíthet egy meglévő, kapcsoló típusú tapintó mérőfejes folyamatot, így a szkennelési technológia egyszerűen alkalmazható.

Productivity+ Adaptive Cut Toolkit

A Productivity+ Adaptive Cut Toolkit gyorsan beolvassa az alkatrész valódi formáját, automatikusan generál egy olyan új vágási szerszámpályát, amely megfelel a valós alaknak, és azonnal feltölti azt a gépre.

Productivity+ 3D Feature Toolkit

A Productivity+ 3D Feature Toolkit lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy tetszőleges útvonalakat (beleértve a részleges metszet szkennelését is) programozzon bizonyos 3D jellemzőkre, és egy névleges felületet illesszen az adatokhoz. A felhasználó ezután a standard Productivity+ jelentéskészítéssel jelentést készíthet ezekről a jellemzőkről. Ez az eszközkészlet rugalmas szkennelési stratégiát kínál a megszakított vagy hiányos jellemzőkkel rendelkező alkatrészekhez.

Támogatja az olyan 3D funkciókat, mint a körök, kúpok, gömbök és hengerek.

Személyre szabott alkalmazások

Productivity+ MTM-ciklus

A Productivity+ MTM-ciklus kivételes ismétlőképességű átmérőmérést kínál az Y tengelyes többfunkciós szerszámgépek gyártói számára a nagyon pontos átmérők eléréséhez a gyártási folyamatban.

A ciklus rendkívül pontos, mindössze néhány mikronos tűrésű „forgácsolás-mérés-forgácsolás” automatikus műveletsor elvégzését teszi lehetővé.

Productivity+ Machine Health Check

A Productivity+ gépállapot-ellenőrző alkalmazás kevesebb mint egy perc alatt lehetővé teszi a szerszámgép teljesítményének automatikus ellenőrzését, ezáltal segít megakadályozni a rossz műszaki állapot miatti selejtkeletkezést. A gyors megy/nem megy ellenőrzés képes a gép teljesítőképességének ellenőrzésére és a folyamat leállítására, hogy lehetővé tegye a gyenge teljesítmény részletesebb vizsgálatát.

A rendszer elemei

OSP60 ellenőrző mérőfej

Szkennelő és érintő mérések végzésére alkalmas analóg szkennelő mérőfej szerszámgépekhez.

OMM-S vevő

Az OSP60 ellenőrző mérőfejhez járuló különleges optikai vevő.

OSI-S interfész

Optikai interfész, amely biztosítja a bemeneti/kimeneti kommunikációt a szerszámgéppel.

Productivity+ rendszerelemek

DPU-2 adatfeldolgozó egység

Feldolgozza és tárolja a beszkennelt mérési adatokat. Elmenti az eredményeket a gépek változói közé (CNC-n és API-n keresztül) az adatfolyamokban történő felhasználásra.

Productivity+ CNC plug‑ in

Gépen alkalmazható szoftver mérőfejrutinok létrehozására, szerkesztésére és futtatására, könnyen érthető képernyős megjelenítéssel komplex NC-kódok helyett.

Productivity+ Active Editor Pro

Egyszerűen használható grafikus programozó szoftver, amely szilárdtest-modelleket használ az ellenőrző programot vezérlő NC-kód létrehozásához.

Következő lépések

Lépjen kapcsolatba velünk, ha úgy gondolja, hogy a Productivity+ Scanning Suite megfelel az Ön céljainak.