OMP600 nagy pontosságú, gépre telepíthető mérőfej

Közepes- és nagyméretű megmunkáló központokon és kisméretű többfunkciós gépeken végzett munkadarab-ellenőrzéshez és műveletbeállításhoz.

Páratlan 3D-s pontosság és ismétlőképesség.

Megbízható modulált optikai jelátvitel.

Kiemelkedő teljesítmény a selejtarány csökkentése és a nyereség növelése érdekében.

A kompakt, nagy pontosságú OMP600 tapintófej a műveletek automatikus beállításának összes előnyét nyújtja, emellett összetett geometriájú 3D-s munkadarabok mérésére is alkalmas CNC megmunkáló központokon, beleértve a többfunkciós gépeket is.

Mint mindegyik nagy pontosságú Renishaw mérőfej, az OMP600 szabadalmaztatott nyúlásmérő technológiájának és az interferenciával szemben ellenálló optikai átvitelének köszönhetően kiváló teljesítményt nyújt.

A RENGAGE™ technológia-család

Csökkentse a selejtarányt, növelje a termelékenységet és a nyereséget - a Renishaw szerszámgépeken használható mérőfejei segítségével folyamatosan ellenőrzése alatt tarthatja a megmunkálási folyamatot.

Kiváló teljesítményre tervezve

Az OMP600 5-tengelyes szerszámgépen

Kiváló 3D pontosság

Páratlan, mikron alatti teljesítményt biztosít összetett, 3D-s alakzatok és körvonalak vizsgálatakor.

Rendkívül alacsony kapcsolási erő

A finom munkára tervezett, páratlanul kicsi kapcsolási erő segít elkerülni a munkadarab felületének és alakjának deformálódását.

Tartós kivitelezés

Robusztus kivitele még a legmostohább körülmények között is megbízható mérést és hosszú élettartamot biztosít.

Bonyolult munkadarabok ellenőrzése

A hosszú és egyedi tapintószárak használatakor javul a pontosság, ami megkönnyíti a bonyolult munkadarabok mérését.

OMP600 prizma alakú munkadarabok méréséhez

0,25 µm 2σ

Egyirányú ismétlőképesség

±1,00 µm

3D-s formaeltérés X, Y és Z tartományban

0,15 N

Rendkívül alacsony kapcsolási erő az XY vonalon

Interferenciaálló optikai átvitel

Interferenciaálló optikai átvitel

Az optikai rendszerekben a mérőfejnek és a vevőegységnek tisztán rá kell látnia egymásra, tehát ezek a rendszerek leginkább komplex befogókészülékek nélküli, kis és közepes méretű gépekhez alkalmasak.

A Renishaw optikai jelátviteli rendszer infravörös technológia segítségével viszi át az információt a mérőfej és a CNC ellenőrzés-vezérlő között.

A mérőfej fogadja a szerszámgépvezérlés jeleit, és állapotjeleket továbbít. Működési üzemmódban a mérőfej saját magával kapcsolatos információkat is továbbít a vevőegységhez, ideértve például a benne lévő telep állapotát is.

A Renishaw rendszerek modulált optikai jelátvitelt használnak a más fényforrásokból adódó fényinterferencia kizárása és a megbízható adatátvitel biztosítása érdekében.

A rendszerek optimalizálhatók a kisebb szerszámgépek sajátosságainak megfelelően. Legfeljebb három mérőfej használható egyetlen interfésszel.

3D mérés a RENGAGE™ technológiával

MP250 nyúlásmérő bélyeges mérőfej

A RENGAGE™ technológia ötvözi a bevált szilícium-nyúlásmérő technológiát és az ultrakompakt elektronikát, ezzel lehetővé téve a gépen alkalmazott mérőrendszerek kiváló 3D-s mérési képességét és a szubmikronos ismételhetőséget.

Mivel a nyúlásmérők függetlenek a kinematikus mechanizmustól, a RENGAGE technológiával működő mérőfejek rendkívül alacsony kapcsolási erőt igényelnek, ezzel biztosítva a mérések kivételes pontosságát, valamint a felületi és az alaki sérülések kiküszöbölését.

GoProbe alkalmazás

Szoftver, amely egyszerűvé teszi a méréseket

A Renishaw elkötelezett annak biztosítására, hogy a mérőfej könnyen használható legyen. A makro-ciklusok és a szerszámgép-alkalmazások széles skálája lehetővé teszi a mérési ciklusok gyors és intuitív programozását.

Annak érdekében, hogy termékeink megfeleljenek a ma és a holnap elvárásainak a teljesítmény tekintetében, egyre kisebb és bonyolultabb alkatrészeket kell gyártanunk, egyenletesen 1 μm-en belüli pontossággal. Ebből adódóan a gyártási folyamatnak kritikus feltétele a megbízható beállítás és mérés, ezért is döntöttünk a RENGAGE™ technológia mellett.

Flann Microwave (Egyesült Királyság)

A rendszer elemei

OMP600 komponensek

Optikai vevő/interfész

Az optikai vevő/interfész továbbítja és feldolgozza a jeleket az ellenőrző mérőfej és a CNC gépvezérlő között.

OMP600 ellenőrző mérőfej

60 mm átmérőjű érintésindító ellenőrző mérőfej, amely RENGAGE™ technológiát használ nagy pontosságú mérésekhez.

Tapintószárak

Szilárd, nagy modulusú szénszálas tapintószárak széles választékát fejlesztettük ki nyúlásmérő fejekhez való alkalmazásra. Kialakításuknak köszönhetően a tapintószárak minimalizálják a tapintási késedelmet, és fokozzák a mérőfej pontosságát.

Következő lépések

Ha úgy gondolja, hogy az OMP600 megfelel az Ön céljainak, forduljon a helyi értékesítési képviselőhöz.

További információk

OMP600 – felhasználói szakirodalom

A telepítési és használati útmutatók, valamint a megfelelőségi információk a műszaki segédanyagok könyvtárában érhetők el.

A Renishaw által biztosított előnyök

A Renishaw kitűnő hírnévnek örvend, mivel több mint 70 szerviz- és támogató irodánk hálózata révén megbízható támogatást nyújtunk ügyfeleinknek.

Technikai támogatást, képzést és tanácsadást kaphat, vagy alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat jól felszerelt webáruházunkból.