MP250 nagy pontosságú, gépre telepíthető mérőfej

Nagy pontosságú kapcsoló típusú tapintó mérőfej köszörülési alkalmazásokhoz

.

Páratlan 3D-s teljesítmény

Felülmúlhatatlan pontosság szinte elhanyagolható mértékű tapintási késedelemmel.

Robusztus kialakítás mostoha környezetben való használatra.

A Renishaw MP250 mérőfejet a köszörülési folyamatok ellenőrzésére terveztük azzal a céllal, hogy biztosítsuk a munkadarabok sikeres megmunkálását, és kiküszöböljük a későbbi javítások szükségességét. Ezáltal megkönnyítjük nagyobb számú alkatrész megbízható és pontos előállítását, ami lehetővé teszi a nagyobb termelékenységet és nyereséget.

A RENGAGE™ technológiával működő rendszer verhetetlen 3D-s pontosságot és ismételhetőséget nyújt, amely biztosítja a gépen történő mérések megbízhatóságát.

Kis mérőfej, nagy hatás

Csökkentse a selejtet, növelje a termelékenységet és a nyereséget – az MP250 mérőfej segítségével ellenőrzés alatt tarthatja a köszörülési folyamatokat.

Köszörülési alkalmazásokhoz tervezve

Megmunkálás mostoha körülmények között

Teljesítmény mostoha körülmények között

A dupla membrán burkolat lehetővé teszi, hogy az MP250 mérőfej a köszörűgépekre jellemző csiszolóanyag-részecskék által szennyezett környezetben is tökéletesen működjön. A mostoha körülmények semmilyen módon nem befolyásolják a mérőfej rendkívül megbízható teljesítményét és hosszú élettartamát.

MP250 kalibráló állvány

Kompakt kialakítás

Az MP250 kalibráló állvány átmérője mindössze 25 mm – kis mérete lehetővé teszi az olyan gépeken való használatát, amelyeken helyszűke miatt nincs lehetőség nagyobb eszközök elhelyezésére.

MP250 kalibráló gömb

Ellenálló a géprezgés hatásaival szemben

Akkor is képes kiváló teljesítményt nyújtani, amikor a mérőfej az esztergálási és köszörülési műveletek során gyakori magas rezgési szint mellett végzi a méréseket. Ha a gép rezgése problémát okoz, a mérőfejet magasabb rezgésállósági fokozatra lehet állítani.

MP250 ellenőrző eszköz

Egyedi tapintószárakkal való használatra

Az MP250 ellenőrző eszköz a köszörűgépek szerszám- és vágóeszköz-mérésére gyakran alkalmazott, hosszú és súlyos egyedi tapintószárakkal is használható. A RENGAGE™ technológia biztosítja a mérőfej rendkívüli pontosságát és a kismértékű tapintási késedelmet, még nagyméretű tapintószárral való használat esetén is.

0,25 µm 2σ

Egyirányú ismétlőképesség

±1,00 µm

3D-s formaeltérés X, Y és Z tartományban

0,08 N

Rendkívül alacsony kapcsolási erő az XY vonalon

3D mérés a RENGAGE™ technológiával

MP250 nyúlásmérő bélyeges mérőfej

A RENGAGE™ technológia ötvözi a bevált szilícium-nyúlásmérő technológiát és az ultrakompakt elektronikát, ezzel lehetővé téve a gépen alkalmazott mérőrendszerek kiváló 3D-s mérési képességét és a szubmikronos ismételhetőséget.

Mivel a nyúlásmérők függetlenek a kinematikus mechanizmustól, a RENGAGE technológiával működő mérőfejek rendkívül alacsony kapcsolási erőt igényelnek, ezzel biztosítva a mérések kivételes pontosságát, valamint a felületi és az alaki sérülések kiküszöbölését.

Annak érdekében, hogy termékeink megfeleljenek a ma és a holnap elvárásainak a teljesítmény tekintetében, egyre kisebb és bonyolultabb alkatrészeket kell gyártanunk, egyenletesen 1 μm-en belüli pontossággal. Ebből adódóan a gyártási folyamatnak kritikus feltétele a megbízható beállítás és mérés, ezért is döntöttünk a RENGAGE™ technológia mellett.

Flann Microwave (Egyesült Királyság)

A rendszer elemei

MP250 mérőfejes rendszer

HSI-C interfész

A vezetékes átviteli interfész továbbítja és feldolgozza a jeleket az ellenőrző mérőfej és a CNC gépvezérlő között. Az interfészen lévő kapcsolóval választhatók ki a mérőfej különböző műveleti konfigurációi.

FS10 / FS20 aljzat

Az aljzat biztosítja az ellenőrző mérőfej robusztus rögzítését és a teljes mértékben védett vezetékes kapcsolatot az ellenőrző mérőfej és az interfész között.

MP250 ellenőrző mérőfej

25 mm átmérőjű érintésindító ellenőrző mérőfej, RENGAGE technológiával, nagy pontosságú mérésekhez.

Tapintószárak

Szilárd, nagy modulusú szénszálas tapintószárak széles választékát fejlesztettük ki nyúlásmérő fejekhez való alkalmazásra. Kialakításuknak köszönhetően a tapintószárak minimalizálják a tapintási késedelmet, és fokozzák a mérőfej pontosságát. Alkalmazásspecifikus tapintószárak is használhatók a műveletek elvégzésére.

Következő lépések

Ha úgy gondolja, hogy az MP250 ellenőrző mérőfej megfelel az Ön céljainak, forduljon a helyi értékesítési képviselőhöz.

További információk

MP250 – felhasználói szakirodalom

A telepítési és használati útmutatók, valamint a megfelelőségi információk a műszaki segédanyagok könyvtárában érhetők el.

A Renishaw által biztosított előnyök

A Renishaw kitűnő hírnévnek örvend, mivel több mint 70 szerviz- és támogató irodánk hálózata révén megbízható támogatást nyújtunk ügyfeleinknek.

Technikai támogatást, képzést és tanácsadást kaphat, vagy alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat jól felszerelt webáruházunkból.