Mérőfejek gépen végzett szkenneléshez SPRINT™ technológiával

Használja ki a Renishaw nagy sebességű és nagy pontosságú, gépen végzett szkenneléshez használható, SPRINT technológiával ellátott mérőfejeiben rejlő lehetőségeket. A CNC-szerszámgépekhez készült, egyedülálló szkennelő mérőfejeink kivételesen pontos 3D-s adatokat rögzítenek, így a gyártási folyamatok hatékonyságát a legmagasabb szintre emelik.


Javítsa gyártási folyamatait a gépen végzett szkenneléssel

A SPRINT technológiával ellátott OSP60 szkennelő mérőfej egyedülálló 3D érzékelő technológiájával a CNC-szerszámgépek felhasználói számára egyedülálló mérési képességet biztosít.

Rendkívül érzékenyen reagál a felületi változásokra, és képes a szubmikronos mozgásokat is érzékelni a mérőfej hegyénél, így másodpercenként 1000 valódi 3D adatpontot rögzít. A precíziós letapogatási és pontmérési képesség ideális megoldás az ipari alkalmazások széles skálájához.

Fedezze fel a mérőfej felülmúlhatatlan előnyeit:

  • Gyors munkadarabmérés. A szkennelés révén a SPRINT rengeteg időt takarít meg a gépen történő ellenőrzések és a műveletbeállítások során, ezáltal megnövelve a nyereséges és produktív megmunkálási időt.
  • Alaki jellemzők meghatározása. A felület magas/alacsony pontjának vagy az összes alaki jellemző mérésének meghatározása.
  • Gyártásközi ellenőrzés. A munkadarab mérési eredményeinek rögzítése és a gépen zajló folyamatok automatikus ellenőrzése. Az eredmények további elemzésekre, illetve minőségbiztosítási célokra is felhasználhatók.

Rugalmas és sokoldalú mérés

Gépen végzett szkenneléshez használható SPRINT™ szerszámgép-mérőfej

A gépen végzett szkennelés megnyitja az utat olyan mérési alkalmazások előtt, amelyek korábban lehetetlenek voltak, vagy a ciklusidejük túl hosszú volt. A gyártási folyamatok során minden eddiginél részletesebb információk rögzítésére ad lehetőséget.

A Renishaw szkennelési technológiája nagy pontosságú, 3D-s kapcsoló típusú tapintóval történő mérést és nagy sebességű, nagy sűrűségű 3D-s szkennelési adatokat biztosít, így lehetővé teszi a teljes ciklusidő optimalizálását és a meglévő szerszámgépek teljesítményének növelését.

Az OSP60 szerszámgép-mérőfej egy hihetetlenül rugalmas megoldás. Képes a munkadarab beállítására, a folyamat közbeni ellenőrzésre, a 3D-s illesztésre, az adaptív megmunkálásra és a felületállapot nyomon követésére, mindezt ugyanazzal a tapintószár-konfigurációval. Tegye meg a következő lépést a termelékenység útján, és építse be a folyamataiba Ön is a gépen végzett szkennelést.

A beruházásból származó eredmények messze felülmúlták a várakozásainkat. A lapátkerekek finommarásának pontossága több mint négyszer jobb, és a kapcsolódó munkaerőköltségek a felére csökkentek.

Technopark Aviation Technologies

Egy mérőfej, korlátlan képességek

Nagy sebességű alkatrész-beállítás

Az érintéspontok vagy szkennelési ciklusok segítségével gyorsan beállíthatja a munkadarabot. Az eredményeket a munkadarab-koordinátarendszerek beállításához vagy frissítéséhez is felhasználhatja. Kritikus fontosságú megoldás az olyan, nagy volumenű gyártási környezetekben, mint az autóipar, a gyógyászat és elektronikai ipar.

3D-s alakzatok illesztése

Mérjen 3D-s jellemzőket, például kúpokat, hengereket, gömböket vagy kör alakú szelvényeket több szkennelési útvonal segítségével. A kapott adatok alapján végezze el a megmunkálás előtti illesztést. Rugalmas szkennelési stratégiát biztosít a megszakított vagy hiányos jellemzőkkel rendelkező alkatrészekhez.

3D-s felületrögzítés

Végezze el az összetett, szabad formájú alkatrész-geometria gyors ellenőrzését, amely a repülőgépiparban és az orvostechnikában gyakori. Ilyenek például a lapátok elülső és hátulsó élei, a járókerék, a térdprotézisek és a csípőízületek. Az energetikai és villamosenergia-ágazatban is kiválóan alkalmazható.

Adaptív megmunkálás

Alkatrész-specifikus vágási szerszámpályák generálása hálószerű alkatrészekhez, például öntvényekhez. A szerszámpálya névleges pontjának beállítása révén a szkennelt alkatrész valódi alakjának felel meg. Ideális a sorjázási és lekerekítési műveletekhez, és jelentősen leegyszerűsíti a formavágási alkalmazásokat.

A felületállapot nyomon követése

A speciális mérési makrók meghatározzák az alkatrész felületének állapotát, és észlelik a túlzott hullámosságot, a felületi csúcsokat és a lépcsőzetességet. Elengedhetetlen a tömítő- és illeszkedő felületekhez olyan alkalmazásokban, ahol a szivárgásvédelem kritikus fontosságú.

Gépállapot-ellenőrzés

A szerszámgépek teljesítményének ellenőrzése kevesebb mint egy perc alatt. Építse be a ciklusokat a CNC megmunkálási programokba, hogy a kritikus gyártási műveletek előtt megbizonyosodjon a gép állapotáról és teljesítményéről.

Innovatív SPRINT technológia

A gépen végzett szkenneléshez használható SPRINT™ szerszámgép-mérőfej robbantott ábrája

A kettős síkrugós kialakításon alapuló OSP60 a SPRINT technológiával a teljes 3D alakváltozás nagyságát és az XYZ irányú komponenseket méri. Ez lehetővé teszi, hogy a mérőfej reagáljon a felületváltozásokra, lehetővé téve az összetett szabad formájú és prizmatikus felületek pontos, nagy sebességű mérését.

Két koncentrikus gyűrűt szerelnek a mérőfej egységbe: az egyiket a mérőfej-testhez rögzítik, a másikat a tapintószár tartójához, ami a tapintószárral együtt mozog. A gyűrűk áramkörei közötti kapacitás mérése lehetővé teszi, hogy a mérőfej pontosan rögzítse a tapintószár csúcsának kitéréseit.

Kiváló teljesítményű szkennelőszoftverek

A különféle ipari alkalmazásokban való használatra alkalmas OSP60 rugalmas megközelítést kínál a programozáshoz. Az opciók között megtalálhatók a hagyományos makróalapú alkalmazások, CAD/CAM-stílusú megoldások és grafikus felhasználói felületek (GUI). Ez a széles választék teszi a gépen végzett szkennelést a programozási tapasztalattól függetlenül elérhető megoldássá.

Minden programozási lehetőség alapfelszereltségként támogatja a prizmatikus alakzatok mérését. A speciális ipari alkalmazásokat támogató kiegészítő csomagok tovább bővítik a rendszer képességeit.

Mentse el a mérési eredményeket gépváltozókba, exportálja azokat egy fájlba, vagy készítsen belőlük Renishaw jelentési csomagokat. A Renishaw Central, a Scan Data Viewer és a MODUS CHART is támogatja a beolvasott mérési adatok megjelenítését.

A harmadik féltől származó szoftverelemző és jelentéskészítő alkalmazásokkal való kompatibilitás tovább bővíti a szkennelő rendszer rugalmas és hatékony képességeit.

További információkért töltse le a szkennelő szoftverekre vonatkozó kiadványunkat.

SPRINT mérőfej munkadarabot szkennel

Következő lépések

További információkért vagy vásárláshoz a kapcsolatfelvételi űrlap elküldésével felveheti a kapcsolatot a helyi irodával.

Kapcsolat

Letöltések

Prospektusok

Termékismertető adatlapok

Képességekkel kapcsolatos megjegyzések

Támogatásra van szüksége?

Lépjen kapcsolatba velünk, vagy látogasson el a műszaki támogatási könyvtárunkba adatlapokért, telepítési kézikönyvekért, felhasználói útmutatókért és megfelelőségi információkért.

Támogatási könyvtár