inLux™ SEM Raman interfész

Univerzális megoldás a helyszíni SEM Raman-elemzéshez

Az innovatív inLux™ SEM Raman interfész kiváló minőségű Raman-funkciókkal bővíti a pásztázó elektronmikroszkóp (SEM) kamrát. Mostantól olyan Raman-spektrumokat is gyűjthet, amelyekkel 2D-s és 3D-s képeket hozhat létre, miközben az SEM-ben párhuzamosan folyik a képalkotás. A minta az SEM-képalkotás és a Raman-adatgyűjtési módok között statikus marad, így a Raman- és az SEM-képek összehasonlításakor biztosítható a pontos együttállás.

Az inLux interfész a Raman-funkciók átfogó választékát kínálja. Spektrumokat gyűjthet egyetlen pontról, több pontról, illetve 2D-s és 3D-s konfokális Raman-képeket is készíthet. Az inLux interfész alapfelszereltségként mindennel el van látva ezekhez a feladatokhoz, így mindkét tengelyen lehetővé teszi a 0,5 mm-nél nagyobb területek elemzését. 50 nm-es alsó határig teljesen kódolt pozícióvezérléssel rendelkezik, biztosítva a pontos Raman-képalkotást.

Kapcsolat

inLux SEM Raman interfész

Főbb előnyök

  • Információgazdag - a Raman, fotolumineszcencia (PL) és spektrális katodolumineszcencia (CL) elemzés egyidejűleg, valamint az SEM képalkotással egy helyen történik.
  • Univerzális - az inLux interfész a különböző gyártóktól származó, különböző méretű kamrákkal rendelkező SEM-ek széles skálájára felszerelhető, ráadásul az SEM módosítása nélkül.
  • Nem invazív - az inLux mérőfej egyetlen kattintással teljesen behúzható. Ez biztosítja, hogy a használaton kívüli mérőfej ne zavarja az SEM egyéb funkcióit vagy munkafolyamatait.
  • Eloszlás meghatározása - a konfokális Raman-képek standardként készíthetők el, lehetővé téve a minta heterogenitásának egyszerű mérését.
  • Minta megtekintése - nagy felületű optikai képalkotás és montírozás a minta vizualizálásához és az elemzendő területek megcélzásához.
  • Konfigurálható - akár két különböző gerjesztési lézerhullámhossz, valamint opcionális CL-modul.
  • Automatizált - a lézer hullámhossza egy kattintással módosítható a nagyobb kihívást jelentő minták Raman-elemzéséhez.

Az inLux interfész alkalmazásai

SEM-kép egy üzemanyag-befecskendezőn lévő szennyeződésről

Szennyeződések azonosítása

A Raman-spektroszkópia egy érintésmentes és roncsolásmentes eljárás, amely rendkívül specifikus kémiai adatokat kínál, így ideális a szennyeződések azonosítására. A Raman-spektroszkópia különösen hatékony módszer a szén és a szerves szennyeződések elemzéséhez, amelyeket elemi vizsgálattal nehéz lenne megkülönböztetni. Az SEM alkalmas az optikai mikroszkópokkal ki nem vehető kis szennyező részecskék morfológiájának beazonosítására és tanulmányozására. Ezt követően a részecskéket az inLux interfész segítségével közvetlenül meg lehet célozni a Raman-elemzéshez anélkül, hogy a mintát mozgatni kellene.

További információ a szennyező anyagokról

Átfedéses SEM Raman-kép egy azonosítókártyáról

Anyagelemzés

Az anyagok több újszerű tulajdonsága is a méretükből, alakjukból vagy vastagságukból ered. A grafén, a nanorudak és a nanocsövek esetén például a pásztázó elektronmikroszkópok erős nagyítása elengedhetetlen a minta láthatóvá tételéhez. A Raman-elemzés az anyag kémiai és szerkezeti jellegének felfedése mellett a fizikai tulajdonságokról is információt adhat. Az inLux interfész képes olyan Raman-képeket készíteni, amelyek jól szemléltetik a kristályosságot, a deformációkat és az elektronikus tulajdonságokat, és amelyek összevethetők az SEM-felvételek eredményeivel.

További információ az anyagokról

Csatlakoztatás különböző Renishaw Raman-rendszerekhez

Az inLux interfész a Renishaw kutatási célú Raman spektrométereivel és szoftverével együtt használható. Ezáltal a rendszer átfogó feldolgozási és elemzési lehetőségeket biztosít, miközben intuitív módon, egyszerűen használható. Az inLux interfész segítségével az ipari szennyeződések azonosításától a tudományos kutatásig a legtöbbet hozhatja ki az SEM-ből.

Virsa Raman-analizátor

Virsa™ Raman-analizátor

A dedikált Raman-elemzés érdekében az inLux interfész csatlakoztatható a Virsa Raman-analizátorhoz. A Virsa analizátor kompakt és költséghatékony megoldást kínál az SEM-ben történő Raman-elemzéshez a kutatási minőségű Raman-rendszertől elvárt nagy érzékenységgel és spektrális felbontással, egy állványba szerelt házban.

Tudjon meg többet a Virsa analizátorról
inVia Qontor Raman-mikroszkóp

inVia™ konfokális Raman-mikroszkóp

Csatlakoztassa az inLux interfészt az inVia konfokális Raman-mikroszkóphoz, és kombinálja az SEM-ben történő elemzést a világ legnépszerűbb, kutatási célú Raman-mikroszkópjával. Az inVia mikroszkóp világviszonylatban is kiemelkedő teljesítményt és érzékenységet kínál a lézergerjesztési hullámhosszok, detektorok és rácsok konfigurálható tartományában. Ideális bármilyen Raman-aktív anyag elemzéséhez. Az inVia mikroszkóp önállóan is használható Raman-elemzésre. Az SEM így más felhasználók rendelkezésére állhat, amikor nincs szükség alkalmazási környezetben történő mérésekre.

Tudjon meg többet az inVia Raman mikroszkópról

További információk

Mondja el, milyen SEM-konfigurációt használ, hogy megtudja, pásztázó elektronmikroszkópja kompatibilis-e az inLux SEM Raman interfésszel. Töltse ki a rövid űrlapot az alábbi linkre kattintva, és szakértőnk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Töltse ki az űrlapot

Regisztráljon most, és nézze meg a teljes igény szerint összeállított webináriumot

Letöltések: inLux SEM Raman interfész

Műszaki adatok

ParaméterekÉrték
Tömeg< 20 kg
Optikai kábel hossza4,6 m
Kompatibilis Raman-spektrométerekRenishaw inVia konfokális Raman-mikroszkóp, Renishaw Virsa analizátor
Kompatibilis SEM modellekKompatibilis az összes nagyobb SEM gyártó modelljével
SEM-portra vonatkozó követelménySzabad oldalsó vagy hátsó SEM-port
SEM-teljesítményAz inLux interfészhez nem kell módosítani az SEM-et, és használaton kívül teljesen behúzható, így sem az SEM, sem más tartozékok működését nem zavarja
MozgásvezérlésTrackpad, WiRE szoftver
ÉrintésvédelemÉrintésérzékelő, biztonságos munkatérfogat abszolút útmérőkkel felügyelve
LézerbiztonságVákuumkamrával kényszerkapcsolt lézer
Raman-leképezés/-képalkotásAlapfelszereltség
Száloptikai modulok kínálataAkár két különböző lézergerjesztési hullámhossz + opcionális katodolumineszcens modul
Elérhető lézergerjesztési hullámhosszok405 nm, 532 nm, 660 nm, 785 nm (más hullámhosszok külön kérésre)
LézerváltásAutomatizált, motorizált és szoftveresen vezérelt
Oldalirányú térbeli felbontás< 1 µm 532 nm-en
Konfokális teljesítmény< 6 µm 532 nm-en
Spektrális felbontásLásd a spektrométer adatlapját
MéretekSz 804 mm x Ma 257 mm x Mé 215 mm