A Renishaw bemutatja a világ legkisebb, vezeték nélküli, szerszámgépekhez tervezett mérőfejét

2024. Február

Az RMP24-micro a legkisebb vezeték nélküli, szerszámgépre szerelhető mérőfej a piacon, mindössze 24 mm átmérőjű és 31,4 mm hosszú.

Miniatűr mérete mellett az RMP24-micro a vezeték nélküli mérőfejek ezen méretkategóriájában piacvezető mérési teljesítményt nyújt. A 0,35 mikron 2σ mérésismétlési pontossággal és alacsony kapcsolóerővel ideális a nagy értékű, nagy pontosságú alkatrészeket, például az orvostechnikai és óraalkatrészeket, valamint a mikromechanikai alkatrészeket gyártó kompakt gépekhez.

Az RMP24-micro a Renishaw frissített rádiós jelátviteli protokollját használja a szerszámgépvezérlővel való kommunikációhoz – az RMI-QE rádióinterfészen keresztül. Az akár 5 méteres működési hatótávolsággal rendelkező készülék 2,4 GHz-es frekvenciaugrásos szórt spektrumú (FHSS) protokollt használ, amely az iparágban jól bevált, és világszerte megfelel a rádiós előírásoknak. Az FHSS technológia lehetővé teszi, hogy a mérőfej és az interfész a kommunikáció fenntartása mellett csatornáról csatornára ugorjon, így a mérőfejrendszer más rádióforrások, például Wi-Fi, Bluetooth® és mikrohullámok mellett is működhet. Ez nem vonatkozik más protokollokra, amelyek kézi beavatkozást igényelhetnek ugyanilyen környezetben.

„Az EMO Milano 2021 kiállításon bemutattuk az RMI-QE interfészt és a QE sorozatú mérőfejeket. Akkoriban arról beszéltünk, hogy ez az új interfész és kommunikációs protokoll lefektette a Renishaw érzékelők következő generációjának alapjait. Az RMP24-micro az első ilyen eszköz, és további izgalmas intelligens gyári eszközök vannak a láthatáron” – mondta Steve Petersen, a Renishaw szerszámgép-termékek üzletágának marketingmenedzsere. „Az RMP24-micro gyors, pontos és megbízható munkadarab beállítást és ellenőrzést tesz lehetővé egy olyan csomagban, amely elfér a tenyerében. Nagy örömünkre szolgál, hogy a kisméretű, nagy pontosságú alkatrészek, például az óraszerkezetek és az ortopédiai eszközök gyártói mostantól élvezhetik folyamatirányítási megoldásaink előnyeit.”

A Renishaw precíziós mérési és folyamatirányítási technológiái, mint például az RMP24-micro, termelékeny és fenntartható gyártást tesznek lehetővé. Képesek előre jelezni, azonosítani és javítani a folyamat hibáit, mielőtt azok bekövetkeznének. Ez segít kiküszöbölni a selejtet, ezáltal csökkenti a selejtes alkatrészek előállításával járó energia- és időráfordítást, valamint az anyagpazarlást.

A gyári automatizálás növeli a működési hatékonyságot azáltal, hogy növeli a gépek üzemidejét és az összteljesítményt anélkül, hogy további gépeket kellene üzembe állítani. A Renishaw CNC megmunkálási folyamatok automatizálására szolgáló mérési megoldásai lehetővé teszik a gépkihasználtság növelését és a hét minden napján napi 24 órás üzemelést. A folyamatautomatizálási technológiák alkalmazásával megvalósítható a fizikai automatizálás, ami növeli a termelékenységet, és ezáltal csökkentheti a hulladékot és az energiafogyasztást.

Letöltések

További képeket, videókat, cégtörténeti anyagokat, illetve a Renishaw-val és termékeivel kapcsolatban további tájékoztatást cégünk médiaközpontjában talál.