XR20 forgótengely-kalibrátor

A forgótengely pozicionálása kritikus a gép pontossága szempontjából. Az XR20 forgótengely-kalibrátor lehetővé teszi a forgótengelyek gyors kalibrálását ±1 ívmásodperc pontossággal.

Mi az az XR20 forgótengely-kalibrátor?

Az XR20 forgótengely-kalibrátor együtt működik az XL-80 és XM-60 lézerrendszerekkel, és nagy pontosságú, megismételhető forgótengely-kalibrálást biztosít az állványok, pozicionáló eszközök és szerszámgépek számára.

A rendszer egy szervovezérlésű precíziós tengelyre szerelt, beépített szögméréshez használható saroktükörből áll. A tengely szöghelyzetét és az optikát a fő készülékházhoz képest egy nagyon nagy pontosságú útmérő rendszer szabályozza, amely skálája közvetlenül a főcsapágyon van megmunkálva.

Forduljon hozzánk bizalommal, és ossza meg velünk az igényeit

Kalibrációs termékeink szakértői készséggel állnak rendelkezésre, hogy beszélgessenek az Ön által alkalmazott felhasználási módokról, és segítsenek megválaszolni kérdéseit.

Kapcsolat

Miért az XR20 forgótengely-kalibrátort válassza?

Jellemzők

  • Nagy pontosság – ±1 ívmásodperc az XL-80 lézer használatával vagy ±1,2 ívmásodperc az XM-60 többtengelyes kalibrátor használatával. (További részletekért lásd alább a hibakockázatot és a bizonytalansági számítást).
  • Vezeték nélküli működés – újratölthető akkumulátoros működtetés és integrált vezeték nélküli kapcsolat Bluetooth® Low Energy (BLE) protokollal működő kommunikációval
  • Automatikus kalibrálás – a mérés előtti kalibrációs ciklus kompenzálja a szögbeállítási hibákat
  • Mérés előtti ciklusok – automatikus irány- és előtolás-érzékelés

Előnyök

  • Rugalmas és könnyű – egykezes, könnyű beépíthetőség a forgó asztalok, esztergák és egyéb forgótengelyek számos különféle típusára
  • Gyors tesztelés – gyors tesztbeállítás és gyors adatrögzítés
  • Beépített irányzék – a beállítás során minimálisra csökkenti a mérési hibákat
Tengelyen kívüli forgáshibamérés XR20 forgótengely-kalibrátorral

Ügyfélvélemények

Nézze meg, hogyan használják ügyfeleink az XR20 forgótengely-kalibrátort a mérési folyamataik továbbfejlesztésére.

Az XR20 forgótengely-kalibrátor gyors és pontos megoldást kínál a forgótengelyek mérésére.

BOST Machine Tools (Spanyolország)

Az XR20 jellemzőinek (mérete és tömege révén könnyen és rugalmasan telepíthető, vezeték nélkül működik, és felhasználóbarát szoftver tartozik hozzá) köszönhetően a tesztek előkészítésének időigényét 40%-kal, a tényleges tesztelését pedig 20%-kal csökkentettük.

További előny, hogy a vezeték nélküli tesztelés biztonságosabb lett, így az ellenőrzés nem problémás. Ennek eredményeként nem kell megszakítanunk a műhelyben a munkát, ami nagyon meggyőző a működésünk és minőségi folyamataink szempontjából.

Hurco (Tajvan)

Egyszerű felszerelési lehetőségek

Az XR20 forgótengely-kalibrátor forgótengelyekre történő felszerelése a különböző alkalmazásokhoz illő moduláris szerelvények egész sorának segítségével egyszerűbbé vált.

Szabványos felszerelés

A tengelyre történő központosítás általában nagyon egyszerű, a szerelőgyűrű kerületén lévő jelölések és a központosító segédeszköz segítségével.

Sokoldalú felszerelés

A szerelőgyűrű adapterlemez lehetővé teszi az XR20 forgótengely-kalibrátor felszerelését a nem megfelelő központi süllyesztésekkel ellátott forgóasztalokra. Az XR20 forgótengely-kalibrátor az (eszterga-) tokmányadapterhez és az egyedi szerelvényekhez is rögzíthető.

Vásárlás online


Az XR20 forgótengely-kalibrátor rögzítése

Forgótengely kalibrálás a CARTO szoftvercsomag segítségével

A CARTO szoftvercsomag az XL-80 lézerrel vagy az XM-60 többtengelyes kalibrátorral történő adatrögzítésre, elemzésre és forgásmérésre szolgál. A CARTO csomagot három alkalmazás alkotja:

  • Capture a lézeres mérési adatok gyűjtésére.
  • Explore a nemzetközi szabványok alapos elemzéséhez.
  • Compensate a hibák gyors és könnyű kijavításához.

A CARTO felhasználói interfész egyszerű munkafolyamatot tesz lehetővé, hogy a felhasználók könnyen rögzítsék és kezeljék az adataikat.

Az olyan beépített funkciók, mint az „automatikus jelérzékelés” és az „első célalakzat előbeállítása” révén biztos lehet abban, hogy a begyűjtött adatok elsőre megfelelőek. Ez a megközelítés nagyobb termelékenységet tesz lehetővé a Renishaw kalibrációs termékeinek használata során.

Tengelyen kívüli forgáshibamérés

A CARTO szoftvercsomag tengelyen kívüli forgáshibamérés módja egyetlen forrást biztosít a tengelyen kívüli mérés teszteléséhez az XR20 forgótengely-kalibrátor és az XL-80 lézerrendszer használatával. Ez egyszerűsíti a forgótengelyek pozicionálási pontosságának mérését 5-tengelyes szerszámgépek esetében, ahol az XR20 forgótengely-kalibrátor nem mindig szerelhető a forgás középpontjába.

A szoftver munkadarab-programokat bocsát ki a forgás- és lineáris tengelyek szinkronizált mozgásához, hogy biztosítsa a sugárnyaláb-beirányzást a teszt során.


XR20 90° konzol

A mérés pontossága szempontjából kulcsfontosságú az XR20 forgótengely-kalibrátor tengelyhez képesti rögzítése a vizsgálat során. A Renishaw az XR20 90° konzolt a gyártmány összetettségének megszüntetésére fejlesztette ki a felhasználó számára. Ez a kiegészítő a vizsgálati pontossághoz szükséges rendkívül kis tűrésekkel készült.

A levehető mágneses lábak és a közvetlen csavarrögzítésre szolgáló különféle átmenő furatok rugalmas felfogatási lehetőségeket biztosítanak. A konzol hasznos, a tengelyen kívüli forgáshibamérés rögzítési követelményeinek történő megfeleléshez és a tengelyre történő rögzítési nehézségek megoldására forgócsapos típusú berendezéseken.

Vásárlás online

Az OEM felhasználók az egyedi rögzítőkészülékek gyártásához szükséges összes műszaki adatot megtalálják az XR20 útmutatójában.

Képgaléria

Letöltések