XR20-W forgótengely-kalibrátor

A forgótengely pozicionálása kritikus a gép teljes pontossága szempontjából

Az XR20-W használatával történő gyors kalibrálás akár ±1 ívmásodperc pontosságú

Az XR20-W forgótengely-kalibrátor az XL-80 és XM-60 lézerrendszerekkel működik együtt. A rendszer egy szervovezérlésű precíziós tengelyre szerelt, beépített szögméréshez használható saroktükörből áll. A tengely szöghelyzetét és az optikát a fő készülékházhoz képest egy nagyon nagy pontosságú útmérő rendszer szabályozza, amely skálája közvetlenül a főcsapágyon van megmunkálva.

Jellemzők és előnyök

 • Rugalmas és könnyű – egykezes, könnyű beépíthetőség a forgó asztalok, esztergák és egyéb forgótengelyek számos különféle típusára
 • Nagy pontosság – ±1 ívmásodperc az XL-80 használatával vagy ±1,2 ívmásodperc az XM-60 használatával. (További részletekért lásd alább a hibakockázatot és a bizonytalansági számítást).
 • Gyors tesztelés – gyors tesztbeállítás és gyors adatrögzítés
 • Vezeték nélküli működés – újratölthető akkumulátoros működtetés és integrált vezeték nélküli kapcsolat Bluetooth® kommunikációval
 • Beépített irányzó céloptika – a beállítás során minimálisra csökkenti a mérési hibákat
 • Automatikus kalibrálás – a mérés előtti kalibrációs ciklus kompenzálja a szögbeállítási hibákat
 • Mérés előtti ciklusok – automatikus irány- és előtolás-érzékelés
 • Előtolás – max. 10 ford/perc fordulatszámig

„Az XR20-W jellemzőinek (mérete és tömege révén könnyen és rugalmasan telepíthető, vezeték nélkül működik, és felhasználóbarát szoftver tartozik hozzá) köszönhetően a tesztek előkészítésének időigényét 40%-kal, a tényleges tesztelését pedig 20%-kal csökkentettük.

További előny, hogy a vezeték nélküli tesztelés biztonságosabb lett, így az ellenőrzés nem problémás. Ennek eredményeként nem kell megszakítanunk a műhelyben a munkát, ami nagyon meggyőző a működésünk és minőségi folyamataink szempontjából.”

Hurco (Tajvan)

Egyszerű felszerelési lehetőségek

Az XR20-W forgótengelyekre történő felszerelése a különböző alkalmazásokhoz illő moduláris szerelvények segítségével egyszerűbbé vált.

Szabványos felszerelés

A tengelyre történő központosítás általában nagyon egyszerű, a szerelőgyűrű kerületén lévő jelölések és a központosító segédeszköz segítségével.

Sokoldalú felszerelés

A szabványos felszerelési elrendezéshez hasonlóan a szerelőgyűrű adapterlemez lehetővé teszi az XR20-W felszerelését a nem megfelelő központi süllyesztésekkel ellátott forgóasztalokra. Az XR20-W az (eszterga)tokmányadapterhez és az egyedi szerelvényekhez is rögzíthető.

Szoftver

A CARTO szoftvercsomag az XL-80 lézer vagy XM-60 többtengelyes kalibrátor segítségével történő forgásmérésre szolgál, és három alkalmazásból áll:

 • Capture adatgyűjtésre és részprogramok létrehozására.
 • Explore hatékony elemzés biztosítására és nemzetközi szabványoknak megfelelő jelentés készítésére.
 • Compensate kompenzációs fájlok létrehozására a jobb pozicionálási pontosság érdekében.

A tengelyen kívüli forgáshibamérést lehetővé tevő szoftver* megoldást kínál olyan öttengelyes gépek kalibrálására, ahol az XR20-W nem szerelhető fel a gép forgástengelyére. A szoftver munkadarab-programokat bocsát ki a forgás- és lineáris tengelyek szinkronizált mozgásához, hogy biztosítsa a sugárnyaláb-beirányzást a teszt során.

*Csak a RotaryXL és LaserXL szoftverrel kompatibilis
Az XR20-W forgótengely-kalibrátor moduláris rögzítése

Képgaléria

Termékinformációk