XM-60 és XM-600 többtengelyes kalibrátor

Mind a hat szabadságfok méréséhez bármilyen irányban, egy beállításból.

Egyedi technológia, optikai hossztengely mentén történő elforgásmérés és száloptikás kibocsátás.

Az XM-60 egy lézeres mérőrendszer, amely egyszerre hat szabadságfok hibáit képes mérni egy lineáris tengely mentén egyetlen beállításból. Hatékony diagnosztikai eszközként a tengely mind a hat geometriai hibáját egyetlen adatrögzítés segítségével méri.

Volumetrikus kompenzációt alkalmazó felhasználók számára az XM-60 gyors és pontos adatkitöltési módszert biztosít. Minden mérés optikailag történik, minden irányban lehetővé téve a használatot.

Az XM-600 lézeres mérőrendszer továbbfejlesztett jellemzője révén közvetlenül csatlakoztatható a Renishaw UCC CMM-vezérlőihez.

Tudjon meg többet az XM-600-ról

Tudjon meg többet a hat szabadságfokról (6DoF)

Áttekintés

A kompakt kibocsátó egység a lézeregységtől távol helyezkedik el, ami csökkenti a hőhatásokat a mérés helyén. Közvetlenül a gépre szerelhető, akár oldalra fordítva, akár fejjel lefelé, akár a hátoldalával, ami különösen előnyös a gép nehezen hozzáférhető részein.

A vevőegység teljes mértékben vezeték nélküli, és újratölthető akkumulátorról üzemel, így nem húz maga után kábelt a gép mozgásakor, ami pontatlanságot vagy a lézernyaláb megszakadását okozhatja a mérés során.

Az XM-60-hoz tartozó CARTO szoftvercsomag három alkalmazásból áll, ezek a Capture, az Explore és a Compensate.

Főbb jellemzők és előnyök:

  • Gyors – lineáris elmozdulás, vízszintes síkkal bezárt szög, merőleges tengelyhez képesti elfordulás, hossztengely mentén történő elforgás, ill. vízszintes és függőleges síkban mért egyenesség mérése ugyanannyi idő alatt, mint egyetlen mérés a hagyományos lézertechnikával.
  • Egyszerű – könnyen beállítható, a más interferometriás rendszerek felhasználói számára ismerős rendszer. Az automatikus jelészlelés és a grafikus beállítás minimálisra csökkenti az emberi hiba lehetőségét.
  • Megnyugtató - az összes hiba közvetlen mérése révén a felhasználó a teszt közben láthatja az eredményeket.
  • Hatékony – a hossztengely mentén történő elforgást mérő egyedi optikai rendszernek köszönhetően a hossztengely mentén történő elforgást minden irányban tudja mérni.

Forgótengely mérése

A CARTO az XR20 forgótengely-kalibrátorral végzett forgótengely-vizsgálat során rögzített adatokat kezeli.

Az XR20 forgótengely-kalibrátorral és az XM-60 többtengelyes kalibrátorral a forgótengelyek már elsőre kalibrálhatók. Így egy 5-tengelyes szerszámgép kalibrálási ideje a korábbi több nap helyett legfeljebb fél napra csökken.

Precíziós beirányzás

Egytengelyű vízszintes állványunk egy kiegészítő tartozék, amely lehetővé teszi a precíziós beirányzást az alkalmazásoknál úgy, hogy a tengely nem merőleges a mozgástartományra. Az XM-60 kibocsátóegység precíziós elmozgatása a vízszintes állványnak köszönhetően könnyen elérhető, a merőleges tengelyhez képesti szögeltérés beállításának megzavarása nélkül.

Ez a funkció különösen hasznos olyan alkalmazások esetében, mint az állványok és nyomtatók.

XR20 forgótengely-kalibrálás XM-60 többtengelyes kalibrátorral
Vízszintes állvány öntvényen

Sokoldalú befogás

Befogókészlet

A befogókészlet segítéségével az XM-60 egyszerűen és többféleképpen is beszerelhető a szerszámgép munkatartományába, a következőkkel segítve a felhasználót:

  • az úthossz teljes tengelyének mérése a gépágytól való lineáris hosszabbítás vagy a gépágy mellé történő függőleges beszerelés esetén
  • az XM-60 tokmányra történő felszerelése esztergapadok vagy megmunkáló központok esetén
  • a vevő felszerelése az orsótól távolabb

90 fokos konzol

A 90 fokos konzol segítségével a felhasználó könnyedén módosíthatja az XM-60 tájolását. A mágnestalp bekapcsolásáig vezetőcsapok segítik az XM-60 elhelyezését, így egyszerű és pontos pozicionálást tesznek lehetővé.

A 90 fokos konzol révén az egység a gépágy élén túl is felszerelhető.

Felszerelés rögzítőblokk révén

Az XM-60 vevőegység a rögzítőblokk és a támasz segítségével egyszerűen csatlakoztatható a géphez. A standard készlet négy támaszt és kép rögzítőblokkot tartalmaz, amelyek még nagyobb rugalmasságot és még több beszerelési lehetőséget biztosítanak.

Ha az adott alkalmazás speciális rögzítést igényel, a rögzítőblokk könnyedén eltávolítható, és a felhasználó egyedi rögzítési megoldást helyezhet el a vevőegység hátulján közvetlenül a menetes furatok használatával.

A CARTO támogatja az XM-60-at

Az XM-60 rendszert úgy terveztük, hogy a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítsa számos alkalmazás számára. A CARTO Capture „célalapú üzemmódja” kimondottan a gép hibáinak kompenzálására és a nemzetközi szabványoknak megfelelő teljesítmény-jegyzőkönyvek készítésére szolgál.

A dinamikus adatillesztő funkció segítségével az XM-60 felhasználói dinamikusan rögzíthetik az egyenességre vonatkozó mérési adatokat. A kívül eső adatpontok számának csökkentése érdekében a CARTO Capture újraszámítja a tesztadatokat. Ez a továbbfejlesztett módszer nagyobb rugalmasságot biztosít zajos környezetben.

A CARTO „szabad üzemmód” segítségével a felhasználók azonnal rögzíthetnek adatokat a célobjektumok pozíciójának vagy akár számának meghatározása nélkül. A szoftver kijelzi az egyenes vonalúságot (vízszintes és függőleges), valamint a vízszintes síkhoz képesti dőlési, a merőleges tengelyhez képesti szögeltérési és a hossztengely mentén történő elforgási hibákat a lineáris pozícióhoz viszonyítva.

Az aktiválás lehet:

  • manuális (gombnyomásra)
  • automatikus (a pozíció stabilitása alapján)
  • folyamatos (mozgás közbeni adatgyűjtés a felhasználó által definiált gyakorisággal)

A CARTO szoftvercsomag Compensate modulja segítségével a felhasználók könnyedén minimalizálhatják a gépben előforduló összes geometriai hibát. A volumetrikus kompenzáció optimalizálja a gépképességet, javítja a pontosságot, és csökkenti a selejtképződést.

Az XM-600 révén gyorsabban és könnyebben feltérképezhetők a CMM hibái

Az XM-600 többtengelyes kalibrátort egy olyan kiegészítő funkcióval láttuk el, amelynek segítségével képes közvetlenül kommunikálni a Renishaw UCC vezérlőivel. Az XM-60 többtengelyes kalibrátorhoz kifejlesztett technológia alkalmazásával az XM-600 egyidejűleg, egyetlen méréssel méri mind a hat szabadságfokot. Ezáltal egyszerűen létrehozható egy pontos hibatérkép a CMM minden egyes lineáris tengelyéhez.

Az XM-600 ugyanúgy kompatibilis a CARTO szoftverrel, mint az XM-60, így ideális kalibrálási megoldást jelent szerszámgépeket és koordináta-mérőgépeket egyaránt használó gyártólétesítmények számára.

Ügyfélvélemények

Nézze meg, hogyan használják ügyfeleink az XM-600 többtengelyes kalibrátort a mérési folyamataik továbbfejlesztésére.

Az XM-600 használata során azt tapasztaltuk, hogy jóval nagyobb hatékonysággal tudjuk feltérképezni a hibákat. A mérési folyamat és a hibák feltérképezése nagyon kényelmes lett, az UCC CMM-ek esetében – ahol egyébként általában egy teljes napra lett volna szükségünk – a felére csökkent a teljes munkaidő.

DUKIN, Dél-Korea

Képgaléria

Nyomon követhető pontosság

Minden egyes XM-60 és XM-600 többtengelyes kalibrátor teljesítménye nemzetközi szabványokra visszavezethető, és szállítás előtt tanúsítványt is kap minden egység. A felhasználó biztos lehet benne, hogy a rendszer folyamatosan, nap mint nap az előírt pontosságot fogja szolgáltatni ott, ahol arra a legnagyobb szükség van - a munkahelyen.

Az XM-60 és az XM-600 teljesítményének specifikációja

A Renishaw fejlesztése

A Renishaw lézeres mérőrendszereket úgy gyártják, hogy kiváló üzemi teljesítményt nyújtsanak. Alumínium alépítményüknek köszönhetően könnyűek és egyben erősek, és a lehető legkompaktabb méretüknek köszönhetően könnyen a gépre szerelhetők. A lézer olyan technológiát alkalmaz, amelyet a több mint 10 éve gyártott RLE lézeres útmérő rendszer részeként fejlesztettünk ki, és a legnagyobb kihívást jelentő félvezető-ipari alkalmazásokban is megtalálható.


Termékinformációk