Vezérlők

A Renishaw UCC típusú univerzális CMM-vezérlői minden esetben központi elemei a koordináta-mérőgépek Renishaw eszközökkel végzett utólagos korszerűsítésének; segítségükkel a gép mozgása pontosan vezérelhető, valamennyi Renishaw érzékelő csatlakoztatható, emellett a méréstechnikai szoftverrel történő kommunikáció is lehetővé válik.

UCC S3 és SPA3, MCU5 kézi vezérlővel

A Renishaw UCC típusú sokoldalú vezérlői fejlett kapcsoló típusú tapintó mérési és szkennelési algoritmusokat kínálnak, amelyek gyors, pontos és a feltételekhez igazodó munkadarabmérést tesznek lehetővé.

Az UCC kritikus fontosságú eleme a Renishaw forradalmian új 5 tengelyes szkennelési technológiájának, amely a gép és a fej tengelyeinek szinkronizált mozgásával minimalizálja a koordináta-mérőgép különlegesen magas szkennelési sebességek esetén jelentkező dinamikai hibáit

A Renishaw szervo-táperősítőjével kombinálva a Renishaw UCC típusú univerzális CMM-vezérlőegysége akár öt, egyszerre mozgó tengely mozgásának pontos vezérlését tesz lehetővé tetszőleges méretű gépeken, továbbá támogatja a forgóasztalok használatát is. Ezen kívül egyetlen készülékházban tartalmazza a szükséges interfészt az összes Renishaw érzékelőhöz, és akár 4000 pont/másodperces sebességgel képes felületi adatokat gyűjteni.

Univerzális vezérlés

I++ DME logó

A nyílt formátumban rendelkezésre álló, a gép hibáinak feltérképezését (hibaadatbázis létrehozását) elősegítő kifinomult funkció segítségével a felhasználók maguk végezhetik el gépük újrakalibrálását, továbbá hőmérséklet-kompenzációra is lehetőség nyílik. Kritikus fontosságú jellemző, hogy a vezérlőegységek megfelelnek az I++ DME protokoll követelményeinek is, így minden olyan méréstechnikai szoftverrel használhatók, amelynek van I++ DME kliense.

  • Az összes Renishaw érzékelő teljes körű támogatása
  • Megfelel az I++ DME protokollnak
  • Hosszú távú befektetés - a jövő Renishaw érzékelőit úgy tervezzük, hogy kompatibilisek legyenek az UCC vezérlőkkel

A koordináta-mérőgép mozgásvezérlésének finom, akadálytalan és pontos beágyazása a folyamatokba

Az UCC készülékek kapcsoló típusú tapintó mérőfejes és teljes szkennelési üzemmódban egyaránt használhatók, és integrált módon teszik lehetővé a Renishaw összes standard kapcsoló típusú tapintó és szkennelő mérőfejrendszerének vezérlését, továbbá a tapintószárak cseréjét.

Tegye időtállóvá koordináta-mérőgépét

A jövőben esedékes hardver- és szoftverbővítések könnyedén elvégezhetők, a funkciók köre pedig e-mailes vagy telefonos támogatási szolgáltatásunkon keresztül bővíthető. A szoftverbővítések egyszerűen alkalmazhatók, mivel a vezérlőszoftver a rendszer indulásakor betöltődik.

Valamennyi új mérőfej és mérőfejtartó vezérlőinterfész opcióval is kapható, amely a megfelelő kalibráló vagy beállító szoftvert is tartalmazza.

UCC-alapú utólagos gépkorszerűsítés

A Renishaw műszaki együttműködést folytat az iparág több vezető szoftvercégével és utólagos korszerűsítést végző cégével, hogy hatékony utólagos CMM-korszerűsítési megoldásokat kínálhasson a Renishaw UCC vezérlők használatával.

Fedezze fel koordináta-mérőgépei rejtett tartalékait!

Olvassa el az alábbi tanulmányt, amely bemutatja, hogyan javítható a meglévő koordináta-mérőgépek mérési képessége és teljesítménye a legmodernebb szoftver, vezérlőegység és érzékelős technológiák utólagos telepítése által.

  • Publikáció:  Fedezze fel koordináta-mérőgépei rejtett tartalékait!

    A méretellenőrzés minden gyártó cég számára létfontosságú, mert lényeges információkat szolgáltat a gyártási folyamatok ellenőrzéséhez és a termék minőségének vizsgálatához. A régebbi koordináta-mérőgépek azonban hátráltathatják a munkát, ha nem képesek lépést tartani a változó mérési követelményekkel. A szenzor technika, a méréstechnikai szoftverek és a vezérlési technológiák terén végzett fejlesztéseknek köszönhetően lehetőség nyílik a meglévő koordináta-mérőgépek átalakítására, ami nagyobb pontosságot, gyorsabb méréseket, több automatikus funkciót és új képességeket biztosít a CAD alapú programozás előnyeinek teljes körű kihasználásával. A jelen gazdasági helyzetben gazdasági és környezetvédelmi szempontból is a meglévő gép felújítása nyújt ésszerű megoldást.