TRS2 érintésmentes szerszámtörés-érzékelő rendszer

Tömör szerszámok törésének nagy sebességű, érintésmentes érzékeléséhez tetszőleges méretű vízszintes és függőleges megmunkáló központokon, a mozgó portálos megmunkáló központok összes típusán és többfunkciós gépeken.

Rugalmas megoldás.

Megbízható ToolWise™ szerszámfelismerő elektronika.

Kiemelkedő teljesítmény a gyors érzékelés és nagyobb nyereség érdekében.

Egyedülálló ToolWise™ szerszám-felismerési technológia

A TRS2 különféle szerszámgépeken használható, tömör középpontú forgácsoló szerszámok érintésmentes szerszámtörés-érzékelésére szolgáló rendszer. Az egyedülálló ToolWise szerszámfelismerő elektronika egy adott szerszám jelenlétét a forgó szerszámról visszaverődő lézersugár elemzése alapján határozza meg. A hűtőfolyadék és fémforgács által okozott véletlenszerű fényvisszaverődést a rendszer figyelmen kívül hagyja, ily módon elkerülhető a szerszámtörés érzékelésének a sugár útját álló hűtőfolyadék-köd miatti elmulasztása. Az egyetlen házba épített egység felszerelhető a munkakörnyezeten kívül is, így értékes helyet takarít meg a munkaasztalon.

Jellemzők és előnyök

  • Költséghatékony, gyors és megbízható.
  • A legújabb ToolWise szerszámfelismerő technológia.
  • Rendkívül gyors érzékelés: a szerszám jellemzően mintegy egy másodpercig tartózkodik a lézersugárban.
  • Egyszerű telepítés és üzembe helyezés.

Minden alkatrész legyártásakor legalább 34 szerszám-ellenőrzésre van szükség, így – annak köszönhetően, hogy a TRS2-vel az ellenőrzés kevesebb mint 7 másodpercig tart –, az egyes alkatrészek előállításának ciklusideje átlagosan 7,5 perccel csökkent – a ciklusidő mintegy 6%-ával.

Részletes elemzést követően a gépek üzemeltetési költsége alapján tudjuk, hogy az első évben ez több mint 150 ezer € megtakarítást jelent. Mindez azért, mert a szerszámok ellenőrzésével töltött, gyártásból kieső idő döntő része most alkatrészek megmunkálására szabadul fel. A TRS2 egységek kezdeti költsége mindössze 5 hónap alatt megtérült.

Kezdetben többféle lehetőségünk is volt a megmunkálás termelékenységének növelésére, de ez volt messze a legjobb, a többi sokkal később térült volna meg.

SAME DEUTZ-FAHR és Lamborghini Tractors

A TRS2 működés közben

Vonatkozó videók

További információk

TRS2 – felhasználói szakirodalom

A Renishaw által biztosított előnyök

A Renishaw kitűnő hírnévnek örvend, mivel több mint 70 szerviz- és támogató irodánk hálózata révén megbízható támogatást nyújtunk ügyfeleinknek.

Technikai támogatást, képzést és tanácsadást kaphat, vagy alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat jól felszerelt webáruházunkból.

Szoftver

TRS2 – képek