TONiC™ UHV inkrementális útmérő rendszer REXM20 (szögelfordulás-érzékelő) forgójeladó-gyűrűvel

Jellemzők

  • Olvasófej mérete: 35 x 13,5 x 10 mm
  • 1 nm-ig terjedő felbontás
  • Akár 3673 ford./perc fordulatszám
  • Analóg vagy digitális kimenetek
  • Ultra-alacsony osztás alatti hiba (SDE): jellemzően <±30 nm
  • Optikai IN-TRAC™ referenciajel

Előnyök

  • Ultramagas vákuumban használható (UHV)
  • Beépítést követően ±1 szögmásodperces pontosságú, vastag keresztmetszetű gyűrű
  • Szuperkompakt útmérő olvasófej dinamikus jelkondicionálással a jobb mozgásvezérlés eléréséhez
  • Diagnosztikai készlet a bonyolult telepítési műveletek és a rendszer optimalizálásának elősegítéséhez.
Átlátszó mező az oldalon lévő hirdetőszalagok számára

Mi a TONiC UHV?

A TONiC UHV az ultramagas vákuumban működő alkalmazások területén is elérhetővé teszi a Renishaw kompakt, érintésmentes útmérő rendszerét, ezzel jobb mozgásvezérlést tesz lehetővé az ügyfelek számára.

A TONiC akár 10 m/s sebességet és – a Ti interfésszel ötvözve – lineáris és forgó alkalmazásokban is 1 nm-ig terjedő felbontást tesz lehetővé. A TONiC rendszerek széles beállítási tűrésük és egyetlen gombnyomásra kalibrálható kivitelük révén könnyen és gyorsan telepíthetők. A TONiC dinamikus jelfeldolgozása fokozott jelstabilitást biztosít nagyon alacsony, jellemzően <±30 nm osztás alatti hiba mellett, ezzel segítve a kimagasló mozgásvezérlési teljesítmény elérését.

Mi az REXM20 gyűrű?

Az REXM20 egy darabból álló, rozsdamentes acélból készült, közvetlenül a kerületébe mart 20 µm-es osztásközű inkrementális skálával ellátott gyűrű, amelyen az IN-TRAC™ optikai referenciajel is megtalálható. Nagyobb keresztmetszete az excentricitáson kívül – amely könnyen korrigálható egy DSi (kettős jelinterfész) és két olvasófej használatával – minden telepítési hiba csökkentését lehetővé teszi. A beépítést követő teljes pontosság akár ±1 szögmásodperc, csatolási veszteség gyakorlatilag nincsen, az ismétlőképesség pedig kivételes mértékű.
A REXM20 egy sor különböző méretben (Ø52 – Ø417 mm) és osztásszámmal kapható, amelyek a rugalmas integrálhatóság érdekében mind nagy belső átmérőjűek. Az érintésmentes kivitel kiküszöböli az irányváltási holtjátékot, a tengely elcsavarodását (torzió) és más mechanikai hiszterézishibákat, amelyek a hagyományos tokozott jeladók velejárói.

Miért ez az útmérő rendszer az ideális megoldás?

Ultramagas vákuumban használható (UHV)

A TONiC UHV olvasófejek a normál TONiC egységek kiemelkedő teljesítményét biztosítják egy olyan olvasófejben, amelyet UHV-kompatibilis anyagok felhasználásával terveztek és készítettek olyan eljárásokkal, amelyek alkalmassá teszik akár 10 -10 Torr vákuumban, UHV körülmények között történő használatra is.
A TONiC UHV útmérők és tartozékok skálája vákuumban is használható anyagok és ragasztók felhasználásával készült, amelyeket kis mértékű gázkibocsátás jellemez, és a maradékgáz-elemzés (RGA) eredménye is igazoltan rendkívül tiszta. Ezáltal számos különféle alkalmazásban használhatók, például a félvezető-ostyák kezelése/ellenőrzése során, tudományos műszerekben, spektroszkópiás méréseknél, vákuumos vizsgálóberendezésekben és még sok más területen.

Rendkívül nagy beépítés utáni pontosság

A tökéletes szögmérés érdekében az REXM20 két TONiC olvasófejjel, valamint egy TONiC DSi (kettős jelinterfész) egységgel használva kiváló ismétlőképességet, nulla csatolási veszteséget és ±1 szögmásodpercnél is jobb teljes beépítés utáni pontosságot kínál. Az REXM20 vastagabb keresztmetszetének célja, hogy az excentricitás kivételével az összes telepítési hiba minimalizálható legyen; az excentricitás két TONiC olvasófej kombinált kimenő jelével könnyen korrigálható. Miután a DSi kiküszöbölte az excentricitást, már csak a beosztási és osztás alatti (SDE) hiba marad – mindkettő nagyon kicsi.

Kivételes méréstechnika

A TONiC útmérő a Renishaw már bevált szűrőoptikájával és fejlett jelfeldolgozásával rendelkezik. Az automatikus kiegyenlítésszabályozás (AGC) és az automatikus eltolásszabályozás (AOC) technológa csökkenti az analóg jelzajt és a digitális remegést az olvasófejben.

A TONiC útmérők kivételesen alacsony, <±0,5 nm RMS jelkimeneti remegést és alacsony, <±30 nm osztás alatti hibát (SDE) biztosítanak, lehetővé téve a rendszerek számára, hogy jobban tartsák a pozíciót, és kevesebb hőt termeljenek a lineáris motoros alkalmazásokban. Az alacsony remegés a kis sebességgel működő, nagy pontosságú alkalmazásokban is lehetővé teszi az egyenletesebb sebességszabályozást.

Rugalmas konfiguráció

A TONiC sorozat számos külső interfészt kínál, amelyek az alkalmazás sebesség- és felbontási követelményeinek megfelelően konfigurálhatók. A külső interfész későbbi integrálásával és konfigurálásával a sokoldalú TONiC olvasófej több testreszabási lehetőséget kínál a végfelhasználónak.

A TONiC interfészopciók digitális, analóg vagy digitális és analóg jelek kettős kimenetét teszik lehetővé. A TD (kettős felbontású) interfész választható kettős felbontású kimenetet kínál, és a széles formátumú nyomtatási alkalmazásokhoz DPI-interfész is rendelkezésre áll. A TONiC útmérő-konfiguráció rugalmassága lehetővé teszi az OEM-gyártók számára, hogy az alkalmazások széles körében ki lehessen használni a kiváló mozgásvezérlés és a nagy teljesítmény előnyeit.

Interfészopciók

TD (kettős felbontású) interfész

  • Választható kettős felbontású négyszögjel-kimenet.
  • Ideális olyan alkalmazások esetén, amelyeknél nagy sebességű és precíziós mozgás kombinációja szükséges.
Ti interfész (négyzet)

DOP (kettős kimenetű) interfész

  • Egyidejű digitális négyszögjelet és 1Vpp jeleket biztosít.
  • Egy vagy több művelet mozgótengellyel történő szinkronizálását igénylő alkalmazásokhoz készült.TONiC kettős kimenetű (DOP) interfész

DSi (Kettős jeles interfész)

  • A Renishaw DSI két, egyazon REXM20 gyűrűn (részlegesen forgó alkalmazásokban REXT20 gyűrűn) TONiC olvasófej inkrementális jelét kombinálja kompenzálja a csapágyak játékának hatását és kiküszöbölje a páratlan felharmonikusokból adódó hibákat, ideértve az excentricitást, ezáltal a beépítés utáni teljes pontosság jellemző értéke ±2,0 ívmásodperc.


TONiC Kettős jeles interfész RESM forgójeladó-gyűrűvel

Külön rendelhető diagnosztikai készlet

TONiC™ diagnosztikai készlet (szoftver és hardver)

A TONiC diagnosztikai szoftver segítségével optimalizálható a TONiC útmérők telepítése, és a rendszer gyors és átfogó módon kalibrálható. A szoftvert a TONiC diagnosztikai hardverrel együtt kell használni, amely A-9411–0011 cikkszámon szerezhető be a Renishaw-tól. A hardver USB-kábellel (a készlet tartalmazza) csatlakoztatható a számítógéphez, vagy sorosan az ügyfelek elektronikai rendszeréhez.

Tudjon meg mindent a TONiC diagnosztikai készletről.

Műszaki adatok

Mérési szabvány

REXM20: egy darabból álló, rendkívül nagy pontosságú, rozsdamentes acélgyűrű

Részleges körpályás alkalmazásokhoz használható REXT20 verzióban is kapható

Olvasófej mérete (H x M x Sz)

35 mm x 13,5 mm x 10 mm

Skálaosztás

20 μm

Hőtágulási együttható 20 °C-on15,5 ±0,5 µm/m/°C

Gyűrű külső átmérője

52 mm – 417 mm

Osztásszám

8192–65 536 (gyűrűmérettől függően)

Referenciajel

REXM20: egyetlen IN-TRAC referenciajellel ellátott gyűrű

REXT20: két referenciajeles gyűrű részleges körpályás alkalmazásokhoz

Beépítés utáni teljes pontosság (2 olvasófejjel)

(≥ 100 mm átmérő) ±1 szögmásodperc

(75 mm átmérő) ±1,5 szögmásodperc

(≤ 57 mm átmérő) ±2 szögmásodperc

Maximális sebesség

Analóg

Digitális

(A részleteket lásd az adatlapon)

3673 ford./perc -3 dB mellett (52 mm-es REXM20 esetén)

3673 ford./perc (5 μm-es felbontású TONiC útmérő 52 mm-es REXM20 skálán)

Osztás alatti hiba (SDE)

Jellemzően < ±30 nm

Dinamikus jelvezérlés

Valós idejű jelkondicionálás, ideértve az automatikus erősítésszabályozást (AGC) és automatikus eltolásszabályozást (AOC) az optimális üzemi teljesítmény érdekében

Inkrementális jelek

Analóg

Digitális

(A szögfelbontás részletes adatait lásd az adatlapon)

1 Vpp (20 μm-es periódus)

Felbontás 5 µm-től 1 nm-ig

Elektromos csatlakozás

0,5 m, 1 m, 1,5 m, 3 m, 5 m és 10 m kábelhossz mini csatlakozóval (közvetlenül a TONiC interfészhez csatlakozik)

Tápellátás

5 V ±10%, < 100 mA (analóg rendszer), < 200 mA (digitális rendszerek) (lezáratlan)

Az olvasófej energiafogyasztása< 100 mA

Rezgés (üzem közben)

max. 100 m/s2 55–2000 Hz-en

Ütés (üzemen kívül)

1000 m/s2, 6 ms, ½ szinusz

Üzemi hőmérséklet (rendszer)

0 °C és +70 °C között

Kifűtési hőmérséklet (üzemen kívül)

120 °C (csak olvasófej és skála)

Tömítés

Olvasófej: IP20

Interfész: IP20

Kábel felépítése

Ónozott, rézfonatos egyszeres árnyékolás, FEP-magos szigetelés

A részleteket lásd az adatlapokon.