TONiC™ FS inkrementális útmérő rendszer RTLC20 lineáris skálával

Jellemzők

  • Olvasófej mérete: 35 x 13,5 x 10 mm
  • 10 m/s maximális sebesség
  • Leszerelhető analóg (Ti) vagy kettős kimenetű (DOP) interfész*
  • Tanúsítványok az alábbi szabványok szerint:
    ISO 13849 3. kategória, PLd
    IEC 61508 SIL2
    IEC 61800-5-2 SIL2

Előnyök

  • Kényelmesen használható és strapabíró szalagos skála
  • Hordozó típusú skálarendszer a skálák könnyű telepítéséhez és cseréjéhez
  • Szuperkompakt útmérő
  • Fejlett jelkondicionálás a jobb mozgásvezérlés érdekében
  • Nagyfokú szennyeződéstűrés
  • Ultra-alacsony osztás alatti hiba (SDE): jellemzően <±30 nm
  • Diagnosztikai készlet
Átlátszó mező az oldalon lévő hirdetőszalagok számára

Mi is pontosan a TONiC FS útmérő?

A TONiC FS sorozat a Renishaw szuperkompakt, érintésmentes útmérő rendszere, amellyel akár 10 m/s sebesség és a DOP interfésszel együtt történő használat esetén 1 nm felbontás is elérhető, lineáris és forgó alkalmazásokban egyaránt. A TONiC FS rendszerek széles beállítási tűrésük és egyetlen gombnyomásra kalibrálható kivitelük révén könnyen és gyorsan telepíthetők. A TONiC FS útmérő dinamikus jelfeldolgozása fokozott jelstabilitást biztosít nagyon alacsony, jellemzően < ±30 nm osztás alatti hiba mellett, ezzel segítve a kimagasló mozgásvezérlési teljesítmény elérését. A SIL2 és a PLd szerint tanúsítva fokozott üzemi biztonságot megkövetelő alkalmazásokban történő használatra.

* Csak az analóg szinusz- és koszinuszjel-kimenetek működési biztonsága garantált.

Mi az RTLC20-skála?

Az RTLC20 egy alacsony profilú rozsdamentes acél szalagskála, amely 20 µm-es osztású, és az ügyfél által választható IN-TRAC referenciajellel rendelkezik. Pontossága ±5 µm/m, és 10 méterig terjedő hosszúsággal kapható (> 10 méter kérésre). Kétféle rögzítési lehetőség áll rendelkezésre, amelyek közül mindkettő az alapfelületétől független hőtágulást és a szalagskálák kínálta kényelmet kínál.
Az RTLC20 használható a forradalmi FASTRACK™ skálatartó rendszerrel is. A rendszer használatakor az útmérőpálya gyorsan és könnyen, rögzítőfuratok nélkül fektethető le. A szalagskála egy ideiglenes célú távtartó eltávolítása után fűzhető be az útmérőpályába.
Az RTLC20-S a hátoldalán lévő öntapadós szalaggal rögzíthető a hordozó felületre. Az öntapadó anyag olyan kialakítású, hogy lehetővé teszi a skála hordozó felülettől független tágulását.
A beszerelés befejezéséhez mindkét skálatípust egy ponton kell leszorítással rögzíteni, ezáltal létrehozva egy referenciapozíciót.

Miért ez az útmérő rendszer az ideális megoldás?

Működési biztonságról szóló tanúsítvány

A TONiC FS sorozat egy inkrementális nyílt optikai útmérő rendszer, az alábbi működési biztonsági szabványok szerint tanúsítva:

ISO 13849 3. kategória PLd
IEC 61508 SIL2
IEC 61800-5-2 SIL2

A gépek egyes biztonsági funkciói, pl. a biztonsági sebességkorlátozás (SLS), megkövetelik, hogy az útmérő visszacsatolása megfeleljen az üzemi biztonsági követelményeknek. Egy olyan útmérő rendszer használatával, amelyet már eleve ilyen alkalmazásokra minősítettek, a gép tanúsítása jelentősen leegyszerűsíthető. E magas színvonalú gépbiztonsági funkciók alkalmazása lehetővé teszi a gépgyártók számára, hogy biztonságosabb, több funkciót kínáló gépeket építsenek, amelyekkel csökkenthető a beállítás időigénye és az állásidő.

Kivételes méréstechnika

A TONiC útmérő a Renishaw már bevált szűrőoptikájával és fejlett jelfeldolgozásával rendelkezik. Az automatikus kiegyenlítésszabályozás (AGC) és az automatikus eltolásszabályozás (AOC) technológa csökkenti az analóg jelzajt és a digitális remegést az olvasófejben.

A TONiC útmérők kivételesen alacsony, <±0,5 nm RMS jelkimeneti remegést és alacsony, <±30 nm osztás alatti hibát (SDE) biztosítanak, lehetővé téve a rendszerek számára, hogy jobban tartsák a pozíciót, és kevesebb hőt termeljenek a lineáris motoros alkalmazásokban. Az alacsony remegés a kis sebességgel működő, nagy pontosságú alkalmazásokban is lehetővé teszi az egyenletesebb sebességszabályozást.

Rugalmas konfiguráció

A TONiC sorozat számos külső interfészt kínál, amelyek az alkalmazás sebesség- és felbontási követelményeinek megfelelően konfigurálhatók. A külső interfész későbbi integrálásával és konfigurálásával a sokoldalú TONiC olvasófej több testreszabási lehetőséget kínál a végfelhasználónak.

A TONiC interfészopciók digitális, analóg vagy digitális és analóg jelek kettős kimenetét teszik lehetővé. A TD (kettős felbontású) interfész választható kettős felbontású kimenetet kínál, és a széles formátumú nyomtatási alkalmazásokhoz DPI-interfész is rendelkezésre áll. A TONiC útmérő-konfiguráció rugalmassága lehetővé teszi az OEM-gyártók számára, hogy az alkalmazások széles körében ki lehessen használni a kiváló mozgásvezérlés és a nagy teljesítmény előnyeit.

Interfészopciók

Ti interfész

  • Analóg kimenet, CAL gombbal.Ti interfész

DOP (kettős kimenetű) interfész

  • Egyidejű digitális négyszögjeleket és 1 Vpp jeleket biztosít.
  • Egy vagy több művelet mozgótengellyel történő szinkronizálását igénylő alkalmazásokhoz készült.TONiC kettős kimenetű (DOP) interfész

Külön rendelhető diagnosztikai készlet

TONiC™ diagnosztikai készlet (szoftver és hardver)

A TONiC diagnosztikai szoftver segítségével optimalizálható a TONiC útmérők telepítése, és a rendszer gyors és átfogó módon kalibrálható. A szoftvert a TONiC diagnosztikai hardverrel együtt kell használni, amely A-9411–0011 cikkszámon szerezhető be a Renishaw-tól. A hardver USB-kábellel (a készlet tartalmazza) csatlakoztatható a számítógéphez, vagy sorosan az ügyfelek elektronikai rendszeréhez.

Tudjon meg mindent a TONiC diagnosztikai készletről.

Műszaki adatok

Mérési szabvány

FASTRACK RTLC20: rozsdamentes acél szalagskála tartórendszerrel

RTLC20-S: rozsdamentes acélból készült szalagskála öntapadó hátoldali szalaggal, amellyel közvetlenül rögzíthető a hordozó felülethez a FASTRACK vezetősínek nélkül

Olvasófej mérete (H x Sz x M)

35 mm x 13,5 mm x 10 mm

Skálaosztás

20 μm

Hőtágulási együttható 20 °C-on

10,1 ±0,2 µm/m/°C

Pontossági osztály 20 °C-on

±5 µm/m

Referenciajel

IN-TRAC referenciajelek közvetlenül az RTLC20 / RTLC20-S skálába ágyazva

A választott referenciajel azonosítása választómágnessel

Végálláskapcsolók

Kettős vagy egyszeres végálláskapcsoló (rendeléskor kell kiválasztani)

Skála hossza

FASTRACK: 100 mm – 25 m

RTLC20/RTLC20-S: 10 m-ig

(> 10 m kérésre)

Maximális sebesség

Analóg

Digitális (*a DOP-vel együtt használandó)

(A részleteket lásd az adatlapon)

Akár 10 m/s -3 dB mellett

Max. 10 m/s

Osztás alatti hiba (SDE)

Jellemzően < ±30 nm

Dinamikus jelvezérlés

Valós idejű jelkondicionálás, ideértve az automatikus erősítésszabályozást (AGC) és automatikus eltolásszabályozást (AOC) az optimális üzemi teljesítmény érdekében

Inkrementális jelek

Analóg

Digitális (*a DOP-vel együtt használandó)


1 Vpp (20 μm-es periódus)

Felbontás 5 µm-től 1 nm-ig

Elektromos csatlakozás

0,2 m, 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 3 m, 5 m, 6 m és 10 m kábelhossz mini csatlakozóval (közvetlenül a TONiC interfészhez csatlakozik)

Tápellátás

5 V ±10%
Csak olvasófej < 100 mA
Ti0000 egységgel < 100 mA
DOP egységgel < 275 mA

Vibráció (rendszer)

100 m/s2 55 Hz–2 000 Hz, 3 tengely

Ütés (rendszer)

500 m/s2, 6 ms, ½ szinusz, 3 tengely

Üzemi hőmérséklet (rendszer)

0 °C és +70 °C között

Tömítés

Olvasófej: IP40
Ti interfész: IP20
DOP interfész: IP30

* Csak az analóg szinusz- és koszinuszjel-kimenetek működési biztonsága garantált.

A részleteket lásd az adatlapokon.