Telemetria

Mi az a telemetria?

Amikor egy Renishaw terméket telepít vagy frissít, előfordulhat, hogy megjelenik a telemetriás adatok megosztásának lehetősége. A telemetriás adatok értékes műszaki információk, amelyeket a Renishaw szeretne összegyűjteni termékeink működéséről és használatuk módjáról a következő célokra:

  • A termék, a termékváltozat vagy az egyes termékfunkciók teljesítményének nyomon követése a teljesítmény és a használhatóság javítása érdekében;
  • A hibák felismerése hibaelhárítási és javítási célokra, beleértve annak megállapítását, hogy a hibáknak van-e közös oka (pl. bizonyos termékbeállítások, hardver- vagy szoftverkonfigurációk, vagy illesztőprogram-verziók);
  • A funkciók népszerűségének felmérése a jövőbeni termékfejlesztési vagy -kivezetési döntések megalapozása érdekében; és
  • a továbbra is használatban lévő termékverziók és operációs rendszerek nyomon követése a termékbiztonsággal és -életciklussal kapcsolatos döntések meghozatalához.

CARTO telemetria

Az alábbi táblázat a Renishaw CARTO termékcsomagja által gyűjtött telemetriás adatokat ismerteti.

A telemetriás adatok fogadásakor a telemetriai motor megkísérli csak a település szintjéig beazonosítani az IP-cím földrajzi helyzetét, majd figyelmen kívül hagyja ezt az IP-címet. Az összegyűjtött telemetriás adatok nem alkalmasak az ügyfelek vagy magánszemélyek azonosítására. A rendszer az adatokat a Renishaw által bérelt európai Microsoft Azure felhőben tárolja.

TelemetriaCél
Elutasítás közléseÉrtesíti a telemetriai motort arról, hogy az ügyfél a szoftvercsomag beállításaiban elutasította a telemetriás adatok gyűjtését.
Hozzájárulás közléseÉrtesíti a telemetriai motort arról, hogy az ügyfél a szoftvercsomag beállításaiban hozzájárult a telemetriás adatok küldéséhez.
Munkamenet megkezdésének közléseÉrtesíti a telemetriai motort, hogy a szoftvert megnyitották, és további telemetriás adatokat küldhet.
Esemény közléseÉrtesíti a telemetriai motort a szoftverben bekövetkező eseményről. A funkciók használatának nyomon követésére szolgál.
Összeomlás közléseÉrtesíti a telemetriai motort a szoftverben bekövetkező összeomlásról/kivételről. A problémák nyomon követésére és a hibákra vonatkozó információk rögzítésére szolgál a prioritások és a lehetséges megoldások megállapítása érdekében.
Életjel küldéseÉrtesíti a telemetriai motort, hogy a munkamenet folytatódik.
Munkamenet befejezésének közléseÉrtesíti a telemetriai motort, hogy a szoftvert bezárták, és nem küld további telemetriás adatokat ebben a munkamenetben.