Szkennelő mérőfejek

A szkennelő mérőfejek másodpercenként több száz felületi pontot képesek rögzíteni, ami által a forma, a méret és pozíció egyaránt ellenőrizhető mérések segítségével.

A szkennelő mérőfejek, hasonlóan a kapcsoló típusú tapintó mérőfejekhez, különálló pontok mérésére is használhatók.

Kínálatunkban egy sor különféle megoldás szerepel a legkülönbözőbb méretű és felépítésű koordináta-mérőgépekhez.

A szkennelés magyarázata

Furat szkennelése

Prizma alakú vagy összetett munkadarabok esetében a szkennelés gyors adatrögzítést tesz lehetővé az alkatrész alakjával és profiljával kapcsolatosan.

Míg a kapcsoló típusú tapintó mérőfejek különálló pontokat vesznek fel a munkadarab felületén, addig a szkennelő rendszerek óriási mennyiségű felületi adat begyűjtésére képesek, így világosabb képet adnak a munkadarab formájáról és alakjáról. A szkennelés ezért olyan mérési alkalmazásokhoz ideális, amelyekben egy felületelem formája jelentős hibakockázatot hordoz magában a teljes folyamat szempontjából, vagy amikor komplex felületeket kell ellenőrizni.

A szkennelés esetében alapvetően eltérő megközelítésre van szükség a szenzor felépítése, a gépvezérlés és az adatelemzés vonatkozásában.

A Renishaw szkennelő mérőfejeiben innovatív, kis tömegű passzív szerkezeti egységeket alkalmaznak (motorok és reteszelő mechanizmusok nélkül), amelyek természetüknél fogva nagy frekvenciát biztosítanak, ily módon alkalmasak a nagy sebességű szkennelésre. Az egységekben felhasznált izolált optikai mérőrendszerek közvetlenül (és nem a mérőfej szerkezetén belül elhelyezett komplex tengelyrendszerek révén) mérik a tapintószár elhajlását a nagyobb pontosság és gyorsabb dinamikus válasz érdekében.

Hogyan rögzíti és elemzi a szkennelőrendszer a felületi adatokat?

A szkennelő mérőfejek folyamatosan továbbítják a tapintószár elhajlásával kapcsolatos kimeneti adatokat, amelyeket a gép helyzetadataival kombinálva meghatározható a felszín helyzete. A szkennelés folyamán a mérőfejre erősített tapintószár csúcs érintkezik a mérendő felületrésszel, majd végigsimítja a felszínt, és mozgás közben rögzíti az adatokat. A mérés alatt a tapintószár elhajlását mindvégig a mérőfej mérési tartományán belül kell tartani.

A lehető legjobb eredmények elérése érdekében az érzékelő és a gépvezérlő szoros integrációjára, valamint olyan kifinomult szűrési algoritmusokra van szükség, amelyek a kapott adatokat a felülettel kapcsolatos, használható információkká alakítják át. A szkennelést vezérlő algoritmusok illeszkednek a munkadarabok kontúrjához: a görbületek intenzitásához igazítják a szkennelési sebességet (gyorsabban mozogva a síkabb felszínek felett), és az adatgyűjtés sebességét is ennek megfelelően módosítják (a felületi jellemzők gyors változásakor a rendszer több adatot gyűjt).

Figyelmébe ajánljuk...

Jelenleg a szkennelő rendszereinkről olvas. Figyelmébe ajánljuk REVO 5 tengelyes szkennelő rendszerünket is…