SupaScan

Rendkívül gyors mérés a munkadarab beállításához, valamint a felületállapot és az alak ellenőrzéséhez.

Nagy sebességű gyártás – a leggyorsabb orsó-mérő megoldás

Nagy felbontás – felület állapotának mérése a forgácsolási hibák meghatározásához

Részletes információk – alakmeghatározás az alapvető jellemzőkhöz

A SupaScan könnyen kezelhető szerszámgép-mérő rendszer, amely munkadarab-szkennelésre és kivételesen gyors pontmérésre alkalmas.

A SupaScan a leggyorsabb mérési megoldás munkadarabok szerszámgépen való beállítására. A felületi állapot és a forma egyaránt figyelemmel kísérhető; ezáltal jelentősen megnő a gépen végzett ellenőrzés lehetősége.

Csökkentse a selejtet, növelje a termelékenységet és a nyereséget – a SupaScan segítségével ellenőrizheti a komplex megmunkálási folyamatokat.

A meglévő gépi mérési ciklusok minden eddiginél gyorsabb futtatása

GoProbe alkalmazás
A SupaScan kompatibilis a Renishaw Inspection Plus makrócsomaggal: cserélje le az eddig használt mérőfejet a SPRINT™ technológiával működő OSP60 mérőfejre, hogy felgyorsítsa a szkennelési ciklust anélkül, hogy módosítania kellene a meglévő programokat.

Az Inspection Plus többféle módon programozható: kézzel a G-kód használatával, vagy a GoProbe és Set and Inspect programozó alkalmazások használatával.

A mérési ciklusidőt akár 60%-kal csökkentheti

Gyors pontmérés

Ha a lehető leggyorsabb ciklusidőt szeretné elérni egy adott tapintási ponttól, használja a SupaScan „makró” méréseket.

Az OSP60 mérőfej analóg képességének használatával a kapcsolójel helyett a makró biztosítja, hogy a pontmérés akár 60%-kal gyorsabb legyen, mint a hagyományos érintőgombos rendszerekkel való mérés.

Rendkívül gyors szkennelés

A SupaScan akár 60% -os ellenőrzési ciklusidő-csökkentést is biztosít az egyszerű prizmás komponensek mérésekor a kapcsoló típusú tapintó rendszerekkel való méréshez képest.

A munkadarab-beállítási ciklusok még akkor is pontos mérési eredményeket adnak, ha az előtolás sebessége annyira nagy (G0), amilyen gyorsan a mérőfej maximálisan haladni képes a munkadarab felületén.

Az alaki jellemzőkkel kapcsolatos problémák észlelése

Az OSP60 mérőfejjel, gépen végzett szkennelés képes érzékelni olyan alakhibákat is, amelyeket a kapcsoló típusú tapintó rendszerek nem észlelnek.

Használja a szkennelési makró ciklusokat körök minimális és maximális átmérőjének, valamint a felületek legmagasabb és legalacsonyabb pontjának a felismerésére. Az alakokra vonatkozó adatok az NC-változókhoz továbbíthatók adatfolyamok vezérléséhez.

A felület állapotának folyamatos megfigyelése

A felületállapotot mutató kép

A felületi hibák mérése

A SupaScan segítségével mérhetők a gyakori felületi hibák, például a túlzott felületi hullámosság, illetve a felületi csúcsok és lépcsők.

A felületállapot folyamatos megfigyelésének automatizálása lehetővé teszi ezeknek a problémáknak a megoldását és a korrekciók elvégzését, miközben az alkatrész még mindig a rögzítőszerkezetben van; ezáltal javul a mérés megismételhetősége, valamint csökken az újramegmunkálandó és a selejtes munkadarabok száma.

Az élő felületi nyomok megtekintése a Surface Reporter alkalmazás segítségével

A Surface Reporter kiegészítő alkalmazással valós időben, grafikusan jeleníthető meg a munkadarab felületi állapota.

A színkódolás egyértelműen jelzi a gépkezelőnek, hogy az alkatrész felszíne a tűréshatáron belül van-e.

A rendszer elemei

OSP60 ellenőrző mérőfej

Szkennelő és érintő mérések végzésére alkalmas analóg szkennelő mérőfej szerszámgépekhez.

OMM-S vevő

Az OSP60 ellenőrző mérőfejhez járuló különleges optikai vevő.

OSI-S interfész

Optikai interfész, amely biztosítja a bemeneti/kimeneti kommunikációt a szerszámgéppel.

SPRINT technológia

DPU-1 adatfeldolgozó egység

Feldolgozza és tárolja a beszkennelt mérési adatokat. Elmenti az eredményeket a gépek változói közé (CNC-n és API-n keresztül) az adatfolyamokban történő felhasználásra.

G-kód makrók

Az Inspection Plus makrók és a SupaScan makrók szkennelésére és az érintéspont mérésére használhatók.

Surface Reporter

Az alkalmazás megjeleníti a felszíni állapot ellenőrzését, a munkadarabok elfogadhatóságát és a Wt értéket. A készülékhez csatlakoztatott Microsoft® Windows rendszert futtató eszközre van telepítve.

Következő lépések

Ha úgy gondolja, hogy a SupaScan megfelel az Ön céljainak, forduljon a helyi értékesítési képviselőhöz.