SPRINT™ technológia

Nagy sebességű, nagy pontosságú szerszámgépekkel használható mérőfej, amely érintésvezérlést és gépen belüli letapogatási képességet biztosít.

A SPRINT™ technológiával működő mérőrendszerek az OSP60 mérőfejbe épített egyedülálló 3D érzékelő technológiát használnak, ezáltal lehetővé téve a CNC szerszámgépek kifogástalan, nagy sebességű, nagy pontosságú mérését.

Az OSP60 rendkívül érzékenyen reagál a felületi változásokra, és képes szubmikronos mozgást érzékelni a mérőfej hegyénél, így másodpercenként 1000 valódi 3D adatpontot rögzít. A precíziós letapogatási és pontmérési képességgel rendelkező OSP60 a SPRINT technológiával ideális megoldás az ipari alkalmazások széles skálájához.

Csökkentse a selejtarányt, növelje a termelékenységet és a nyereséget - a Renishaw szerszámgépeken használható mérőfejei segítségével folyamatosan ellenőrzése alatt tarthatja a megmunkálási folyamatot.

Egy mérőfej, korlátlan képességek

Gépállapot-ellenőrzés

Szerszámgépek teljesítményének ellenőrzése kevesebb mint egy perc alatt. Építse be a ciklusokat a CNC megmunkálási programba, hogy a kritikus gyártási műveletek előtt megbizonyosodjon a gép állapotáról.

Nagy sebességű alkatrész-beállítás

Kivételesen gyors munkadarab-beállítás érintéspont vagy szkennelési ciklusok használatával. Az eredmények használata a munka-koordinátarendszerek frissítéséhez.

A felületállapot nyomon követése

Dedikált mérési makrók az alkatrészfelület állapotának meghatározásához. A túlzott hullámosság, felületi csúcsok és lépcsőzetesség felismerése.

-

3D-s felületrögzítés

Az összetett, szabad formájú alkatrészgeometria gyors vizsgálata, beleértve a belépő és kilépő éleket és a kettős görbülettel rendelkező felületeket.

Adaptív megmunkálás

Alkatrészspecifikus vágási szerszámpályák generálása hálószerű alkatrészekhez, például öntvényekhez. A szerszámpálya névleges pontjai úgy vannak beállítva, hogy megfeleljenek a beolvasott alkatrész valódi alakjának.

3D-s alakzatok illesztése

Mérje meg a 3D-s alakzatokat, például kúpokat, hengereket, köröket vagy gömböket több letapogatási útvonal segítségével, és használja fel az adatokat a megmunkálás előtti illesztéshez.

A beruházásból származó eredmények messze felülmúlták a várakozásainkat. A lapátkerekek finommarásának pontossága több mint négyszer jobb, és a kapcsolódó munkaerőköltségek a felére csökkentek.

Technopark Aviation Technologies

Az OSP60 használatának kizárólagos előnyei

Folyamat közbeni vizsgálat a SPRINT™ technológiával ellátott Renishaw OSP60 mérőfejjel

Gyors alkatrészmérés

A szkennelés révén a SPRINT rengeteg időt takarít meg a gépen történő ellenőrzések és a műveletbeállítások során, ezáltal megnövelve a nyereséges és produktív megmunkálási időt.

Alaki jellemzők meghatározása

Határozza meg a felület magas/alacsony pontját vagy a jellemző formájának méretét, amelyet az érintésvezérléses rendszerek kihagynának.

Gyártásközi ellenőrzés

Az OSP60 mérőfej által rögzített munkadarab-mérési eredmények automatikus módon segítik a gépi folyamatok ellenőrzését.

Az eredmények további elemzésekre, illetve minőségbiztosítási célokra is felhasználhatók.

SPRINT technológia

OSP60 SPRINT jeladó

Innovatív gondolkodás

Az egyedi érzékelő kialakítású, SPRINT technológiával ellátott OSP60 mérőfej egyedülálló, nagy sebességű és nagy pontosságú érintőfejrendszert biztosít a CNC szerszámgépek számára.

Az OSP60 számos ipari alkalmazásban használható, és a SupaScan és a Productivity+™ Scanning Suite szoftverrel működik.

Az OSP60 az Inspection Plus for OSP60 szoftverrel együtt használva érintésvezérlő mérőfejként is működhet, ami azonnali ciklusidő-megtakarítást kínál a Renishaw érintésvezérlő mérőfejek meglévő felhasználóinak.

Versenyelőny

A szabadalmaztatott SPRINT technológiának köszönhetően az OSP60 verhetetlen előnyöket kínál a felhasználóknak:

  • Egyedülálló érzékelő technológia, amely másodpercenként 1000 valódi 3D adatpontot biztosít.
  • Fejlett illesztési algoritmusok végzik az adatok feldolgozását a jellemzők pozíciójának, méretének és alakjának kiszámítására.
  • Iparági vezető szoftver, beleértve az iparág-specifikus alkalmazási eszközkészleteket is.
  • Ideális az egyszerű, prizmatikus alkatrészbeállításoktól kezdve az összetett, szabad formájú alkatrészgeometria vizsgálatáig.

A Renishaw által biztosított előnyök

A Renishaw kitűnő hírnévnek örvend, mivel több mint 70 szerviz- és támogató irodánk hálózata révén megbízható támogatást nyújtunk ügyfeleinknek.

Technikai támogatást, képzést és tanácsadást kaphat, vagy alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat jól felszerelt webáruházunkból.

Tartozékok

Ismerje meg a szerszámgépekkel használható mérőfejek tartozékainak választékát, például a kalibrációs etalonokat és a szárakat. A Renishaw tartozékaival biztosítható a mérőfejek hosszú élettartama és optimális teljesítménye.