Rugalmas gyártóüzemi folyamatszabályozás

A világon számos gyártó szabályozza folyamatait Equator™ ellenőrző rendszerek segítségével.

Csökkentse a selejtarányt

A selejtköltség gyakran csökkenthető a megfelelő folyamatszabályozás alkalmazásával. Függetlenül attól, hogy a gyártósorba integrált automatizált vagy különálló folyamatszabályozási módszerként kerül kialakításra, sebességének hála az Equator ellenőrző készülék a munkadarabok szúrópróbaszerű ellenőrzése helyett 100%-os, minden egyes legyártott munkadarabon elvégezhető vizsgálatot tesz lehetővé, jelentősen javítva ezzel a folyamatképességet.

A Process Monitor funkció révén a gépkezelők valós időben, oszlopdiagram és grafikonok formájában tekinthetik meg az idomszeres mérés adatait, és a folyamatokat még azelőtt korrigálhatják, hogy selejt képződne.

Csökkentse a feltorlódásokat

A koordináta-mérőgépek gyakran a gyártóüzem elkülönített, temperált helyiségében találhatók. A hozzáférés nehézkes, a munkadarabok lemérésére pedig sokat kell várni, így előfordulhat, hogy a vizsgálati eredmények késnek. Ezen késések hatására az is előfordulhat, hogy a gyártást ideiglenesen le kell állítani, illetve ha mégis folytatnák, akkor nem lehet pontosan tudni, hogy az elkészült darabok jellemzői a tűréseken belül maradnak-e.

Sokoldalúsága és gyors működése révén az Equator ellenőrző készülékkel gyorsan lehet váltani a munkadarabok között, és rövid ciklusidők érhetők el. A rendszer nem érzékeny a hőmérsékleti hatásokra, és egyszerűen kezelhető, így a gépkezelők időt takaríthatnak meg azzal, hogy a munkadarabokat közvetlenül a gyártósoron ellenőrzik.

Alacsony üzemeltetési költségek

Az Equator ellenőrző készülék beszerzése hamar megtérülő beruházás. A kézi mérést automatizált Equator ellenőrző rendszerrel helyettesítve jelentősen fokozható a teljesítmény, és csökkenthető a munkaerő költsége. Az Equator rendszer költsége a szükséges rögzítőeszközöket is beleszámítva töredéke a hasonló egyedi ellenőrző rendszerekének.

Mivel az Equator ellenőrző rendszerek átprogramozhatók, az egyedi idomszereket nem szükséges nagy költséggel átalakítani, ha módosított vagy új munkadarabok mérésére van szükség.

Könnyen automatizálható

Az „okos üzemek” megjelenésével egyre nagyobb az igény a teljesen automatizált gyártás iránt, ezért több Equator idomszeres mérési alkalmazás része lett az automatizált cellába történő integrálás.

Az Equator rendszerhez opcionálisan választható EZ-IO készlet automatizálási rendszerek integrálására szolgál. Feladata, hogy könnyen konfigurálható adatátvitelt biztosítson a rendszer és az automatizált gyártócellákban elhelyezett különféle berendezések között. A munkadarabot általában robot vagy portálsínes rakodórendszer helyezi el az Equator ellenőrző rendszerben.

Érzéketlen a hőmérséklet-változásokkal szemben

Az Equator ellenőrző készülék egy temperált helyiség helyett közvetlenül a gyártósoron képes a munkadarabok gyors és pontos mérésére, ami számos alkalmazásban rendkívüli előnyt jelent.

Innovatív technológiája a gyártásból kikerülő alkatrészek és egy etalon (mester) darab hagyományos összehasonlításán alapszik. Az etalonnal végzett újrakalibrálás ugyanolyan gyors, mint maga a legyártott munkadarab mérése, és azonnal kompenzálja a hőmérsékleti hatások okozta eltéréseket.

Újraprogramozható

Tervezési és gyártási környezetben igen gyakori a munkadarabok áttervezése és tökéletesítése. Az Equator ellenőrző készülék ideális megoldásnak bizonyult, hiszen lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyetlen mérőrendszert használhasson a jelenlegi munkadarabokhoz és azok későbbi, módosított kiviteleihez is.

Az Equator rendszereken futó Renishaw MODUS szoftverrel valóban egyszerűen módosíthatók a munkadarabprogramok, ha bizonyos jellemzők hozzáadására vagy megváltoztatására van szükség.

Sokoldalú

Olyan alkalmazásoknál, ahol néhány hetente változnak a legyártott munkadarabok, pótolhatatlan az a gyorsaság, amellyel az Equator rendszer át tud állni az egyik munkadarabról a másikra.

Az Equator Organiser™ szoftverrel a gépkezelő egyszerűen, kép, a munkadarab neve vagy vonalkód alapján választhat a különböző munkadarabokhoz tartozó programok között. A rögzítés cseréje szintén gyorsan elvégezhető az ismételhető módon beállítható rögzítőkészülékek és -lemezek segítségével.