RMP400 nagy pontosságú, gépre telepíthető mérőfej

Munkadarabok ellenőrzéséhez, valamint kis- és közepes méretű, többfunkciós gépek és 5 tengelyes megmunkáló központok műveleteinek beállításához.

Páratlan 3D-s pontosság és ismétlőképesség.

Kiemelkedő jelátviteli képesség.

Kiemelkedő teljesítmény a selejtarány csökkentése és a nyereség növelése érdekében.

A QE sorozatba tartozó, rádiós jelátvitellel működő, rendkívül kompakt, nagy pontosságú RMP400 tapintófej a műveletek automatikus beállításának összes előnyét nyújtja, emellett összetett geometriájú 3D-s munkadarabok mérésére is alkalmas CNC megmunkáló központokon, beleértve a többfunkciós gépeket is.

Mint mindegyik nagy pontosságú Renishaw mérőfej, az RMP400 szabadalmaztatott nyúlásmérő technológiájának és frekvenciaugrásos rádiós jelátvitelének köszönhetően kiváló teljesítményt nyújt.

A RENGAGE™ technológia-család

Csökkentse a selejtarányt, növelje a termelékenységet és a nyereséget - a Renishaw szerszámgépeken használható mérőfejei segítségével folyamatosan ellenőrzése alatt tarthatja a megmunkálási folyamatot.

Kiváló teljesítményre tervezve

RMP400 mérési furat

Kiváló 3D pontosság

Páratlan, mikron alatti teljesítményt biztosít összetett, 3D-s alakzatok és körvonalak vizsgálatakor.

Rendkívül alacsony kapcsolási erő

A finom munkára tervezett, páratlanul kicsi kapcsolási erő segít elkerülni a munkadarab felületének és alakjának deformálódását.

Tartós kivitelezés

Robusztus kivitele még a legmostohább körülmények között is megbízható mérést és hosszú élettartamot biztosít.

Bonyolult munkadarabok ellenőrzése

A hosszú és egyedi tapintószárak használatakor javul a pontosság, ami megkönnyíti a bonyolult munkadarabok mérését.

RMP400 mély furat

0,25 µm 2σ

Egyirányú ismétlőképesség

±1,00 µm

3D-s formaeltérés X, Y és Z tartományban

0,09 N

Rendkívül alacsony kapcsolási erő az XY vonalon

Rendkívül megbízható rádióátvitel

A Renishaw rádió-mérőfejek frekvenciaugrásos szórt spektrumú (FHSS) technológiával működő rádióátvitelt használnak.

Az FHSS technológia révén a készülékek interferencia és a jelátvitel kiesése nélkül működhetnek, így még nagy rádiófrekvenciás sűrűségű környezetben is lenyűgözően megbízhatóan üzemelnek.

A Renishaw mérőfejek a világszerte elismert 2,4 GHz-es hullámsávot használják, és a világ minden táján megfelelnek a helyi rádiószabályozásoknak.

3D mérés a RENGAGE™ technológiával

MP250 nyúlásmérő bélyeges mérőfej

A RENGAGE™ technológia ötvözi a bevált szilícium-nyúlásmérő technológiát és az ultrakompakt elektronikát, ezzel lehetővé téve a gépen alkalmazott mérőrendszerek kiváló 3D-s mérési képességét és a szubmikronos ismételhetőséget.

Mivel a nyúlásmérők függetlenek a kinematikus mechanizmustól, a RENGAGE technológiával működő mérőfejek rendkívül alacsony kapcsolási erőt igényelnek, ezzel biztosítva a mérések kivételes pontosságát, valamint a felületi és az alaki sérülések kiküszöbölését.

GoProbe alkalmazás

Szoftver, amely egyszerűvé teszi a méréseket

A Renishaw elkötelezett annak biztosítására, hogy a mérőfej könnyen használható legyen. A makro-ciklusok és a szerszámgép-alkalmazások széles skálája lehetővé teszi a mérési ciklusok gyors és intuitív programozását.

A rendszer elemei

RMP400 komponensek

Rádiós interfész

A rádiós interfész FHSS technológiát használ a jelek továbbítására és feldolgozására az ellenőrző mérőfej és a CNC gépvezérlő között. Az RMI-Q és az RMI-QE egyaránt használható a rádiós technikával kommunikáló Renishaw ellenőrző mérőfejekkel kombinálva.

RMP400 ellenőrző mérőfej

40 mm átmérőjű kapcsoló típusú ellenőrző mérőfej, RENGAGE™ technológiával, nagy pontosságú mérésekhez és FHSS technológiával a megbízható átvitelért.

Tapintószárak

Szilárd, nagy modulusú szénszálas tapintószárak széles választékát fejlesztettük ki nyúlásmérő fejekhez való alkalmazásra. Kialakításuknak köszönhetően a tapintószárak minimalizálják a tapintási késedelmet, és fokozzák a mérőfej pontosságát.

Következő lépések

Ha úgy gondolja, hogy az RMP400 megfelel az Ön céljainak, forduljon a helyi értékesítési képviselőhöz.

További információk

Telepítési kézikönyvekért, használati útmutatókért és megfelelőségi információkért látogasson el műszaki támogatási könyvtárunkba.

A Renishaw által biztosított előnyök

A Renishaw kitűnő hírnévnek örvend, mivel több mint 70 szerviz- és támogató irodánk hálózata révén megbízható támogatást nyújtunk ügyfeleinknek.

Technikai támogatást, képzést és tanácsadást kaphat, vagy alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat jól felszerelt webáruházunkból.