RFP1 strukturáltfény-alapú mérőfej a REVO® rendszerhez

A REVO RFP1 mérőfej révén a strukturáltfény-technológiával végzett ellenőrzés a koordináta-mérőgéppel végzett mérési eljárás szerves részévé válik.

Strukturáltfény-alapú mérés 5 tengelyes koordináta-mérőgépes mérési rendszeren

Az érintésmentes, strukturáltfény-alapú mérési módszerrel RFP1-mérőfej tovább szélesíti a többérzékelős REVO rendszer felhasználhatósági területét. A rendszerhez immáron öt, egymással csereszabatos mérőfejcsalád tartozik, amelyek mindegyike kifejezetten az 5 tengelyes mozgás és a fokozatmentes pozicionálás előnyeinek maximális kiaknázására született.

Az RFP1 mérőfej szabad formájú felületek és összetett geometriák vizsgálatára egyaránt alkalmas, nagy pontsűrűségű felületadatokat rövid időn belül biztosító berendezés.

Strukturáltfény-alapú REVO RFP mérőfej autóipari alkatrész vizsgálata közben

Az RFP1 jellemzői és előnyei

  • A többi strukturáltfény-alapú érintésmentes mérőrendszertől eltérően az RFP1 strukturáltfény-alapú mérőfejnek a különféle területekről származó adatok összefűzéséhez nincs szüksége referenciajelekre, mivel ezt a feladatot a REVO rendszer automatikusan elvégzi.
  • Az automatikus expozíciókompenzációnak köszönhetően a különféle anyagok, valamint a különböző színű és textúrájú felületek adatai matt bevonat nélkül is optimálisan rögzíthetők.
  • A vizsgálatok tervezését és a digitalizálást két könnyen használható szoftvereszköz teszi kivételesen egyszerűvé.
    • Az RFP1 vizsgálattervező kifejezetten gyors eszköz mérésipálya-tervezéshez és DMIS munkadarabprogramok CAD-állományokból történő létrehozásához.
    • Az RFP1 digitalizáló szoftver a visszamodellezési folyamat részeként CAD-modellek nélkül képes az alkatrészek adatainak összegyűjtésére.
RFP strukturáltfény-alapú mérőfej a REVO rendszerhez repülőgép-ipari célra használva

A strukturáltfény-alapú RFP1 mérőfej

Az RFP1 nagy adatgyűjtési sebesség mellett teszi lehetővé nagy sűrűségű adatok rögzítését a felület topológiájának kivételes pontosságú rögzítése érdekében.

A mérőfej hullámformát vetít az alkatrész felületére, majd a mérőfejben lévő kamera a hullámformák közötti eltéréseket rögzítve hoz létre nagy sűrűségű ponthalmazt 3D felszíni adatokból. A vizsgálat eredményeinek véglegesítéséhez a létrejövő adatfelhőt a 3D méréstechnikai szoftver kiértékeli.

Az RFP1 mérőfej a REVO 5 tengelyes mérési technológiáját alkalmazza, és kimagasló pontosságú mérést tesz lehetővé fokozatmentes pozicionálású CMM platformon. Az összes REVO érzékelőtől érkező adatokat a rendszer automatikusan egy közös gépi nullponthoz viszonyítja, majd az összes REVO-2 érzékelőtől származó adatokkal együtt felhasználva maximalizálják az egy koordináta-mérőgépen elérhető munkadarab-ellenőrzési lehetőségeket.

REVO RFP1 strukturáltfény-alapú mérőfej

Az RFP1 strukturáltfény-alapú mérőfej a REVO rendszerhez repülőgépipari célra használva

Meghosszabbított jótállás

A koordináta-mérőgépekhez tartozó új termékeinkhez a vásárlást követő 3 hónapon belül 3 éves garancia igényelhető, hogy Ön teljes nyugalommal használhassa őket. További tájékoztatásért vegye fel a kapcsolatot a forgalmazóval.

Termékinformációk