RESOLUTE™ UHV abszolút útmérő rendszer RTLA30 lineáris skálával

Jellemzők

 • Soros interfészek: BiSS® C, Panasonic
 • Olvasófej mérete: 36 x 16,5 x 17,2 mm
 • 1 nm-ig terjedő felbontás 100 m/s mellett
 • ±5 µm/m pontosság 20 °C-on
 • A skála hőtágulási együtthatója 20 °C-on: 10,1 ±0,2 µm/m/°C

Előnyök

 • A szalagskálák által nyújtott kényelem, páratlan strapabírással ötvözve
 • Kis mértékű gázkieresztés vákuumos környezetekben
 • 10 nm-nél is kisebb RMS remegés a jobb helyzetstabilitás érdekében
 • ±40 nm osztás alatti hiba a finom sebességszabályozásért
 • Opcióként kapható professzionális diagnosztikai eszköz
Átlátszó mező az oldalon lévő hirdetőszalagok számára

Mi a RESOLUTE UHV?

A RESOLUTE UHV lehetővé teszi az abszolút útmérős technológia használatát a rendkívül magas vákuummal jellemezhető alkalmazásokban, így az ügyfelek nagyobb termelékenységet érhetnek el, csökken a károsodás kockázata, és nő a megbízhatóság.

A RESOLUTE az összes többi, UHV-környezethez tervezett abszolút útmérő teljesítményét felülmúlja. Az akár 100 m/s sebesség mellett is 1 nm felbontásra képes RESOLUTE műszaki jellemzői új megközelítést jelentenek az útmérő-technológiában.

Mi az RTLA30-skála?

Az RTLA30 egy lapos kivitelű, rozsdamentes acél szalagskála, amelyet 30 µm-es osztású abszolút skálakóddal láttunk el. Pontossága ±5 µm/m, és 21 méterig terjedő hosszúsággal kapható. Kétféle rögzítési lehetőség áll rendelkezésre, amelyek közül mindkettő az alapfelületétől független hőtágulást és a szalagskálák kínálta kényelmet nyújtja.

Az RTLA30 használható a forradalmi FASTRACK™ skálatartó rendszerrel is. A rendszer használatakor az útmérőpálya gyorsan és könnyen, rögzítőfuratok nélkül fektethető le. A szalagskála egy ideiglenes célú távtartó eltávolítása után fűzhető be az útmérőpályába.

Az RTLA30-S a hátoldalán lévő öntapadós szalaggal rögzíthető a hordozó felületre. Az öntapadó anyag olyan kialakítású, hogy lehetővé teszi a skála hordozó felülettől független tágulását.

A beszerelés befejezéséhez mindkét skálatípust egy ponton kell leszorítással rögzíteni, ezáltal létrehozva egy referenciapozíciót.

Miért ez az útmérő rendszer az ideális megoldás?

Könnyű hibakeresés és szervizelés

Az ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz valós idejű adatok széles körét fogadja a RESOLUTE™ útmérők olvasófejeiből (ADT szimbólummal megjelölt). Az adatok az ADT View szoftver felhasználóbarát kezelőfelületén jelennek meg. Míg a legtöbb esetben az útmérőbe épített beállító LED elegendő a rendszer beállításához, az ADT a bonyolultabb telepítési munkák megkönnyítésére használható. Ezenkívül az ADT az útmérő teljesítményéről is küld információkat és a rendszerszintű hibakeresésben is részt vesz, így elkerülhető a gépeknél a hosszabb állásidő.

UHV (rendkívül magas vákuum mellett)

A RESOLUTE UHV a Renishaw forradalmi abszolút útmérős technológiáját egy olyan olvasófejbe építve kínálja, amely akár 10 -9 Torr vákuumban is használható. A RESOLUTE UHV útmérők új sorozata tiszta maradékgázokkal (RGA) rendelkező anyagokból készül, így nagy teljesítményű, félvezető-ipari és tudományos alkalmazásokban is használható.

Széles beállítási tűrések

A RESOLUTE UHV gyökeresen eltér a két, egymás mellett elhelyezett útmérőpályát (egy inkrementális és egy abszolút pályát) alkalmazó hagyományos technikától, amelynél – a rendszer jellegéből fakadóan – kis szögelfordulások esetén fáziseltérési problémák jelentkeznek. Ehelyett ez az abszolút útmérő egypályás, optikai abszolút skálát tartalmaz, amely egy kódban egyesíti az abszolút pozíciót és a beágyazott fázisinformációt. Ennek a technológiának köszönhetően a RESOLUTE UHV rendszert jóval szélesebb konfigurációs tűréshatár-tartomány jellemzi (a merőleges tengelyhez képesti szögeltérés tűrése ±0,5°), ami gyors és egyszerű telepítést és kitűnő hosszú távú megbízhatóságot garantál még akkor is, ha a mozgástengelyek idővel beállnak vagy elmozdulnak. A telepítéshez és diagnosztizálás során további segítséget nyújt az olvasófejbe épített beállító LED.

Opcionális ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz

ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz

A RESOLUTE útmérő olvasófejek (ADT szimbólummal megjelölve) kompatibilisek az ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszközzel és az ADT View szoftverrel. Átfogó, valós idejű útmérőadat-visszacsatolást biztosítanak, segítve a komolyabb telepítési és diagnosztikai kihívást jelentő feladatokat. Az intuitív szoftveres kezelőfelület az alábbiakra használható:

 • Távoli kalibrálás
 • Jeloptimalizálás a teljes tengelyhosszon
 • Az útmérő pozíciójának digitális kiolvasása (a skálához képest)
 • Adatok exportálása és mentése
 • Nullpont beállítása

Soros interfészek

Soros interfészekMegnevezésTermékismertetőKompatibilis termékek
BiSS C

A Renishaw támogatja az abszolút útmérőkhöz kifejlesztett (egyirányú) BiSS C nyílt protokollt. A BiSS C egy nagy sebességű soros interfész, mely tökéletes megoldás nagy gyorsulást, finom sebességszabályozást, kiváló ismétlőképességet és sziklaszilárd helyzetstabilitást igénylő dinamikus tengelyekhez.
A RESOLUTE és a BiSS C együtt lineáris és forgó (szög-) jeladós változatban is kapható, amelyek kompatibilisek az ipari szabványoknak megfelelő vezérlők, hajtások, DRO modulok és PC csatolókártyák széles körével.

RESOLUTE BiSS C

BiSS C kompatibilis termékek oldala

Panasonic

A RESOLUTE a soros Panasonic interfésszel lineáris és forgó változatban is elérhető. Az A5 és A6 sorozatú hajtásokkal kompatibilis, és nagy felbontású és ismétlési pontosságú visszacsatolást biztosít a jobb szervo- és sebességvezérléshez.

RESOLUTE Panasonic

N/A

Műszaki adatok

Mérési szabvány

FASTRACK RTLA30: rozsdamentes acél szalagskála pályarögzítő rendszerrel

RTLA30-S: rozsdamentes acélból készült, abszolút kódolású szalagskála öntapadó hátlappal, amellyel közvetlenül rögzíthető a hordozó felülethez a FASTRACK vezetősínek nélkül

Olvasófej mérete (H x Sz x M)

36 mm x 16,5 mm x 17,2 mm

Skálaosztás

30 μm, névleges

Hőtágulási együttható 20 °C-on

10,1 ±0,2 µm/m/°C

Pontossági osztály 20 °C-on

±5 µm/m

Skála hossza

Egyes, BiSS C protokollhoz használható változatok maximális hossza korlátozott (A részleteket lásd az adatlapon)

FASTRACK: 100 mm – 25 m

RTLA30/RTLA30-S: maximum 21 m

Maximális sebesség

(A részleteket lásd az adatlapon)

Max. 100 m/s

Soros interfészek*

BiSS C, Panasonic

Felbontások

BiSS C: 50 nm, 5 nm és 1 nm felbontás

Panasonic: 100 nm, 50 nm és 1 nm felbontás

Osztás alatti hiba (SDE)

±40 nm

Elektromos csatlakozás

10 m maximális kábelhossz, szereletlen vezetékkel

Tápellátás

5 V ±10%, max. 250 mA 5 V feszültségen (ellenállással lezárt)

Rezgés (üzem közben)

max. 100 m/s2 55–2000 Hz-en

Ütés (üzemen kívül)

1000 m/s2, 6 ms, ½ szinusz

Üzemi hőmérséklet

0 °C és +75 °C között

Kifűtési hőmérséklet (üzemen kívül)

120 °C

Tömítés

IP30

Kábel felépítése

Ezüstbevonatú, rézfonatos, egyszeres árnyékolás. FEP-magos szigetelés ónbevonatos réz vezetéken.

A részleteket lásd az adatlapokon.

*A soros interfészek körét folyamatosan bővítjük.