RESOLUTE™ ETR abszolút útmérő rendszer forgójeladókhoz (szögelfordulás-érzékelőkhöz) használható REXA30 gyűrűvel

Jellemzők

 • Soros interfész: BiSS® C
 • Olvasófej mérete: 36 x 16,5 x 17,2 mm
 • 32 bit/ford.-ig terjedő felbontás
 • Akár 8500 ford./perc fordulatszám
 • Üzemi hőmérséklet-tartomány: -40 °C és +80 °C között
 • Akár ±1 szögmásodperces beépítés utáni pontosság
 • Oldalsó kábelkivezetéses változatban is kapható

Előnyök

 • Vastag keresztmetszetű gyűrű
 • Kiváló mozgásvezérlési teljesítmény
 • Széles beállítási tűrések
 • 10 nm-nél is kisebb RMS remegés a jobb helyzetstabilitás érdekében
 • ±40 nm osztás alatti hiba a finom sebességszabályozásért
 • Opcióként kapható professzionális diagnosztikai eszköz

Átlátszó mező az oldalon lévő hirdetőszalagok számára

Mi a RESOLUTE ETR?

A RESOLUTE ETR (kibővített hőmérséklet-tartományban használható) verziói egy nagy felbontású, valós abszolút optikai jeladórendszer, amely fokozottan ellenáll a szennyeződéseknek, és lenyűgöző képességeinek köszönhetően forradalmasítja a helyzet-visszacsatolást. Ez a világ első abszolút optikai jeladója, amely 8500 ford./perc mellett 32-bites felbontásra képes.

A rendszer a forradalmi, finom osztású RESOLUTE abszolút szöghelyzet-jeladó összes előnyét elérhetővé teszi a mostoha, alacsony hőmérsékletű alkalmazásokban. A páralecsapódás-mentes környezetben -40 °C-ig garantáltan működőképes RESOLUTE ETR ideális az olyan igényes alkalmazásokban, mint a teleszkópok, tudományos kutatások, valamint a haditechnika és repülőgépipar.

Mi a REXA30-gyűrű?

A REXA30 egy darabból álló, rozsdamentes acélból készült gyűrű, amelyen 30 µm-es közönként elhelyezett abszolút osztások találhatók, közvetlenül a perembe marva. Nagyobb keresztmetszete az excentricitáson kívül – amely könnyen korrigálható két Resolute olvasófej átlageredményének használatával – minden telepítési hiba csökkentését lehetővé teszi. A beépítést követő teljes pontosság akár ±1 szögmásodperc, csatolási veszteség gyakorlatilag nincsen, az ismétlőképesség pedig kivételes mértékű.
A REXA30 egy sor különböző méretben (Ø52 – Ø417 mm) kapható, amelyek a rugalmas integrálhatóság érdekében mind nagy belső átmérőjűek. Az érintésmentes kivitel kiküszöböli az irányváltási holtjátékot, a tengely elcsavarodását (torzió) és más mechanikai hiszterézishibákat, amelyek a hagyományos tokozott jeladók velejárói.

Miért ez az útmérő rendszer az ideális megoldás?

Könnyű hibakeresés és szervizelés

Az ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz valós idejű adatok széles körét fogadja a RESOLUTE™ útmérők olvasófejeiből (ADT szimbólummal megjelölt). Az adatok az ADT View szoftver felhasználóbarát kezelőfelületén jelennek meg. Míg a legtöbb esetben az útmérőbe épített beállító LED elegendő a rendszer beállításához, az ADT a bonyolultabb telepítési munkák megkönnyítésére használható. Ezenkívül az ADT az útmérő teljesítményéről is küld információkat és a rendszerszintű hibakeresésben is részt vesz, így elkerülhető a gépeknél a hosszabb állásidő.

ETR (kibővített hőmérséklet-tartományban használható)

Szilárd rozsdamentes acél skáláival és nagy rezgésállóságával a RESOLUTE ETR abszolút útmérőt úgy tervezték, hogy ellenálljon a mostoha környezet fizikai ártalmainak, mindamellett mégis kitűnő méréstechnikai jellemzőket, kiemelkedően magas sebességet és kiváló megbízhatóságot kínáljon a forgó tengelyeken.

Széles beállítási tűrések

A RESOLUTE gyökeresen eltér a két, egymás mellett elhelyezett útmérőpályát (egy inkrementális és egy abszolút pályát) alkalmazó hagyományos technikától, amelynél – a rendszer jellegéből fakadóan – kis szögelfordulások esetén fáziseltérési problémák jelentkeznek. Ehelyett ez az abszolút útmérő egypályás, optikai abszolút skálát tartalmaz, amely egy kódban egyesíti az abszolút pozíciót és a beágyazott fázisinformációt. Ennek a technológiának köszönhetően a RESOLUTE rendszert jóval szélesebb konfigurációs tűréshatár-tartomány jellemzi (a merőleges tengelyhez képesti szögeltérés tűrése ±0,5°), ami gyors és egyszerű telepítést és kitűnő hosszú távú megbízhatóságot garantál még akkor is, ha a mozgástengelyek idővel beállnak vagy elmozdulnak. A telepítéshez és diagnosztizálás során további segítséget nyújt az olvasófejbe épített beállító LED.

Opcionális ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz

ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszköz

A RESOLUTE útmérő olvasófejek (ADT szimbólummal megjelölve) kompatibilisek az ADTa-100 professzionális diagnosztikai eszközzel és az ADT View szoftverrel. Átfogó, valós idejű útmérőadat-visszacsatolást biztosítanak, segítve a komolyabb telepítési és diagnosztikai kihívást jelentő feladatokat. Az intuitív szoftveres kezelőfelület az alábbiakra használható:

 • Távoli kalibrálás
 • Jeloptimalizálás a teljes tengelyhosszon
 • Az útmérő pozíciójának digitális kiolvasása (a skálához képest)
 • Adatok exportálása és mentése
 • Nullpont beállítása
Soros interfészMegnevezésTermékismertetőKompatibilis termékek
BiSS C

A Renishaw támogatja az abszolút útmérőkhöz kifejlesztett (egyirányú) BiSS C nyílt protokollt. A BiSS C egy nagy sebességű soros interfész, mely tökéletes megoldás nagy gyorsulást, finom sebességszabályozást, kiváló ismétlőképességet és sziklaszilárd helyzetstabilitást igénylő dinamikus tengelyekhez.
A RESOLUTE és a BiSS C együtt lineáris és forgó (szög-) jeladós változatban is kapható, amelyek kompatibilisek az ipari szabványoknak megfelelő vezérlők, hajtások, DRO modulok és PC csatolókártyák széles körével.

RESOLUTE BiSS C

BiSS C kompatibilis termékek oldala

Műszaki adatok

Mérési szabvány

Egy darabból álló, rendkívül nagy pontosságú, abszolút kódolású, rozsdamentes acélból készült gyűrű

Olvasófej mérete (H x Sz x M)

36 mm x 16,5 mm x 17,2 mm

Skálaosztás

30 μm, névleges

Hőtágulási együttható 20 °C-on15,5 ±0,5 µm/m/°C

Gyűrű külső átmérője

52 mm – 417 mm

Beépítés utáni teljes pontosság (2 olvasófejjel)

(≥100 mm átmérő) ±1 szögmásodperc

(75 mm átmérő) ±1,5 szögmásodperc

(≤57 mm átmérő) ±2 szögmásodperc

Maximális sebesség

(A részleteket lásd az adatlapon)

8500 ford./perc (52 mm-es gyűrűn)

Soros interfész†

BiSS C

Felbontások

BiSS C: 18, 26 és 32 bites

Osztás alatti hiba (SDE)

±40 nm

Elektromos csatlakozás

0,5-től 10 m-g terjedő kábelhossz, D típusú csatlakozóval (9 vagy 15 tűs), szereletlen vezeték

Tápellátás

5 V ±10%, 250 mA 5 V feszültségen (lezárt)

Rezgés (üzem közben)

max. 300 m/s2 55–2000 Hz-en

Ütés (üzemen kívül)

1000 m/s2, 6 ms, ½ szinusz

Üzemi hőmérséklet

-40 °C és +80 °C között

Tömítés

IP64

A részleteket lásd az adatlapokon.

A soros interfészek körét folyamatosan bővítjük.