Jegyzőkönyvkészítés és elemzés

A standard MODUS jelentéskészítő hagyományos jegyzőkönyveket készít, míg az önálló MODUS CHART alkalmazás az alkatrész CAD-modelljének vagy ábrázolásának felhasználásával színes képi vizsgálati jelentéseket készít. Az ellenőrzés eredményei számos más kimeneti formátumban is megjeleníthetők további elemzés céljából.

MODUS™ CHART

Önálló alkalmazás a MODUS méréstechnikai szoftverhez, továbbfejlesztett grafikus jegyzőkönyvkészítéssel

MODUS CHART hőtérképek

A MODUS CHART szoftvercsomag leegyszerűsíti a jegyzőkönyv értelmezését azáltal, hogy a QIF XML fájlok és az alkatrész CAD-modelljének segítségével grafikus információkat jelenít meg az alkatrészen való tényleges elhelyezkedésről.

A továbbfejlesztett jegyzőkönyvkészítési funkciók a következőket tartalmazzák:

  • On-CAD grafikonok rugalmas ábrafelirat-pozicionálással és konfigurációval.
  • Felületi hőtérkép színezése és automatikusan generált jellemzőtáblázatok az összes jellemzőtűrés megjelenítéséhez.
  • Csak hibákat tartalmazó jegyzőkönyvkészítési lehetőség, amely lehetővé teszi olyan jegyzőkönyvek gyors létrehozását, amelyek csak a tűréshatáron kívül eső jellemzőket tartalmazzák, csökkentve a jegyzőkönyv méretét és lehetővé téve a legfontosabb eredményekre összpontosítást.
  • Két különböző módszer a jegyzőkönyvek létrehozására. A funkcióalapú jegyzőkönyvezés a tűréseket csoportosítja, a jellemzőalapú jegyzőkönyvezés pedig minden egyes tűrést külön-külön jelenít meg.
  • Automatikus jegyzőkönyvezési lehetőség, amely gyorsan és egyszerűen készíthet jegyzőkönyveket. Ez magában foglalja a csak hibákat tartalmazó opciót is, amely csak a legfontosabb eredményekre összpontosít.


Súgó és képzés
A MODUS CHART telepítőcsomag mintaadatokat tartalmaz a Program Data mappákban.

Szoftver-kompatibilitás
A MODUS CHART a jegyzőkönyvek előállításához QIF-fájlokat igényel. MODUS 1.11 (vagy újabb verziók) szükséges a QIF-fájlok előállításához.

Hardveres kompatibilitás
A MODUS CHART licenc ingyenesen elérhető a MODUS 1.x licenc bővítményeként.

A MODUS CHART önálló verziója is megvásárolható. A részletekért vegye fel a kapcsolatot a Renishaw helyi képviseletével.

A MODUS™ jelentéskészítő jellemzői

Egyértelmű és tömör grafikus jegyzőkönyvkészítés

A felhasználó által teljes körűen konfigurálható fejlécekkel, címkékkel, szövegekkel és képekkel.

Több munkadarab vizsgálata

Egyetlen jegyzőkönyv egy munkadarab-sorozat összes tagjának mérési eredményeit tartalmazhatja, az eredménytáblázatokat és statisztikákat is ideértve.

Gyors jegyzőkönyvkészítés

A meglévő elrendezések alapján és teljesen szabadon is gyorsan új jegyzőkönyvek készíthetők, az oldalelrendezések kialakítását segítő varázslók révén.

A vizsgálati adatok rugalmas cseréje

Az eredményadatok számos, harmadik fél által fejlesztett alkalmazással kompatibilis formátumban (pl. Excel (CSV), ASCII szöveg-, DMIS- vagy böngészőbarát XML) is kinyerhetők, továbbá közvetlenül elküldhetők a Microsoft® SQL adatbázisba.

Statisztikai elemzés

Az egyszerű, felhasználó által konfigurálható kezelői interfész, amelyről 1-es és 2-es típusú vizsgálatok indíthatók, teljes körű támogatást biztosít a leginkább elterjedt Q-DAS SPC csomag felhasználói számára.

MODUS SPG grafikus jegyzőköny készítés

Koordináta-mérőgépes ellenőrzési termékekkel kapcsolatos információk

Kérjen ingyenes 30 napos kipróbálási licencet a MODUS CHART-hoz