RENGAGE™ technológia

Szerszámgépeken használható, kiemelkedő pontosságú mérőfejek a munkadarabok beméréséhez, valamint a gyártásközi és a gyártás utáni ellenőrzéshez.

Utolérhetetlen 3D mérési képesség és szubmikronos megismételhetőség – a RENGAGE™ technológiával működő Renishaw szerszámgépeken használható mérőfejek családja a nagy pontosságú szilícium-nyúlásmérő szenzorokat ultrakompakt elektronikával ötvözi a kiváló teljesítmény érdekében.

Az összetett alakzatok és körvonalak mérésében jeleskedő, RENGAGE technológiával működő szerszámgép-mérőfejek ideálisan használhatók a formára öntési és repülőgép-ipari alkalmazásokban. Az érintésre kapcsolás különösen nagy érzékenységének köszönhetően kiküszöbölhetők a felületi és alakhibák, ami ideálissá teszi ezt a megoldást a finom munkadarabok ellenőrzéséhez.

Válassza ki az Ön által használni kívánt alkalmazásnak leginkább megfelelő nagy pontosságú mérőfejet

A Renishaw több nagy pontosságú mérőfejet fejlesztett ki, amelyek RENGAGE™ technológiát használnak. A mérőfejek megtervezése és kivitelezése a különböző szerszámgép-méreteknek és megmunkálási alkalmazásoknak megfelelően történt.

Az RMP600 nyúlásmérő fej lehetővé teszi a Tridan Engineering számára a gépjárműipari ügyfelei számára készülő munkadarabok pontos megmunkálását.

Kiváló teljesítményre tervezve

OMP400 járókerék

Kiváló 3D pontosság

Páratlan, mikron alatti teljesítményt biztosít összetett, 3D-s alakzatok és körvonalak vizsgálatakor.

RMP600

Rendkívül alacsony kapcsolási erő

A finom munkára tervezett, páratlanul kicsi kapcsolási erő segít elkerülni a munkadarab felületének és alakjának deformálódását.

Megmunkálás mostoha körülmények között

Tartós kivitelezés

Robusztus kivitele még a legmostohább körülmények között is megbízható mérést és hosszú élettartamot biztosít.

RMP400 mély furat


Bonyolult munkadarabok ellenőrzése

A hosszú és egyedi tapintószárak használatakor javul a pontosság, ami megkönnyíti a nehezen megközelíthető jellemzők mérését.

Maximálisan elégedettek vagyunk az RMP600 pontosságával, és értékeljük azt, hogy használata révén kevesebb selejt kerül le a gyártósor végéről. Ezek nagy és drága alkatrészek, és a mérőfejjel felismerhetjük és elkerülhetjük a hibákat.

Tods Composite Solutions Ltd (Egyesült Királyság)

RENGAGE™ technológia

Innovatív gondolkodás

MP250 szerkezet

A RENGAGE™ technológiával működő mérőfejek nyúlásmérő érzékelőket és precíziós mechanikai kialakítást használnak a páratlan teljesítmény eléréséhez.

A mérőfejek továbbra is fontos szerepet töltenek be a megmunkálási folyamatokban, és ezért a Renishaw fenntartja piacvezető szerepét ezen termékek tervezésében, gyártásában és támogatásában.

Számos alkalmazásban azonban a RENGAGE technológia jelentős teljesítményelőnye most és a jövőben is versenyelőnyt biztosít a felhasználók számára.

Versenyelőny

A Rengage technológia előnyei

Az innovatív nyúlásmérő-érzékelőknek köszönhetően a RENGAGE™ technológiával működő mérőfejek kevésbé hajlamosak formaeltérési hibákat elkövetni – ezeket a hibákat a tapintószár elhajlása és a mérőfejek mozgatószerkezetének elmozdulása okozza, mielőtt a mérőfej tapintó része regisztrálná a felülettel való érintkezést.

Teszteltük a RENGAGE technológiával működő OMP400 mérőfej teljesítményét más gyártók szerszámgépeken használható, nagy pontosságú mérőfejeinek teljesítményéhez képest, és megállapítottuk, hogy az OMP400 mérőfej teljesítménye a legkiemelkedőbb. Szeretné látni az eredményeket?

Szoftver, amely egyszerűvé teszi a méréseket

A Renishaw elkötelezett annak biztosítására, hogy a mérőfej könnyen használható legyen. A makro-ciklusok és a szerszámgép-alkalmazások széles skálája lehetővé teszi a mérési ciklusok gyors és intuitív programozását.

Ellenőrizze a gép teljesítményét AxiSet™ technológiával

Axiset RENGAGE mérőfejjel

Használjon nagy pontosságú mérőfejeket az AxiSet™ Check-Up mérőműszeren a gép teljesítményének néhány perc alatt történő mérésére.

Az AxiSet Check-Up könnyű és megbízható módszert kínál a forgótengelyek teljesítményének kiértékeléséhez és a helytelen gépbeállítás, ütközések vagy kopás által okozott problémák megállapításához.

Terveinknek megfelelően, minden tulajdonság mérésekor ± 1 µm pontosságot értünk el. A nagy pontosságú megmunkálás elérheti azt a szintet, amikor a tudósoknak újra kell gondolniuk az elfogadott fizikai törvényeket. A Renishaw OMP400 mérőfej pontossága és megbízhatósága a sikerünk kulcsfontosságú tényezője.

Német Nemzeti Méréstechnikai Intézet (Physikalisch-Technische Bundesanstalt)

Mérés a RENGAGE™ technológiával

Fedezze fel hogy ügyfeleink hogyan használják az OMP400, OMP600, RMP400, RMP600 és MP250 nyúlásmérő fejeket gyártási folyamataik javítására.

Annak érdekében, hogy termékeink megfeleljenek a ma és a holnap elvárásainak a teljesítmény tekintetében, egyre kisebb és bonyolultabb alkatrészeket kell gyártanunk, egyenletesen 1 μm-en belüli pontossággal. Ebből adódóan a gyártási folyamatnak kritikus feltétele a megbízható beállítás és mérés, ezért is döntöttünk a RENGAGE™ technológia mellett.

Flann Microwave (Egyesült Királyság)

A Renishaw által biztosított előnyök

A Renishaw kitűnő hírnévnek örvend, mivel több mint 70 szerviz- és támogató irodánk hálózata révén megbízható támogatást nyújtunk ügyfeleinknek.

Technikai támogatást, képzést és tanácsadást kaphat, vagy alkatrészeket és tartozékokat vásárolhat jól felszerelt webáruházunkból.

Tartozékok

Ismerje meg a szerszámgépekkel használható mérőfejek tartozékainak választékát, például a kalibrációs etalonokat és a szárakat. A Renishaw tartozékaival biztosítható a mérőfejek hosszú élettartama és optimális teljesítménye.