RENGAGE™ és SupaTouch mérőtechnológiák szerszámgépeken: minimális ciklusidő, maximális termelékenység

2019. május 22., szerda

A globálisan tevékenykedő, mérnöki technológiai megoldásokat kínáló Renishaw bemutatja a SupaTouch technológiával kombinált RMP400 szerszámgépekhez használható mérőfejet a 2019-es EMO Hannover kiállításon, Németországban, szeptember 16. és 21. között. Az EMO Hannover kiállítás a világ egyik legfontosabb fémmegmunkáló-ipari vására, valamint innovációs seregszemle és a globális gyártástechnológia lényeges hajtóereje.

Az RMP400 az RMP600, OMP400, OMP600 és MP250 típusokhoz hasonlóan a Renishaw RENGAGE™ technológiával ellátott szerszámgépekhez használható mérőfejek családjába tartozik. Ezek a bevált nyúlásmérő bélyeges technológiát ultrakompakt elektronikával ötvözik a verhetetlen 3D-teljesítmény és a mikron alatti ismétlőképesség érdekében. Az összetett alakzatok és körvonalak mérésében jeleskedő RENGAGE mérőfejek ideálisan használhatók a formára öntési és repülőgép-ipari alkalmazásokban, ahol az 5-tengelyes szerszámgépek használata igen gyakori. Az érintésre kapcsolás különösen nagy érzékenységének köszönhetően kiküszöbölhetők a komponensek felületi és alakhibái, ami ideálissá teszi ezt a megoldást a finom munkadarabok ellenőrzéséhez.

Mérési ciklusok automatikus optimalizálása

A SupaTouch technológia intelligensen meghatározza a szerszámgép által elérhető maximális előtolási sebességet, miközben ismételhető mérést biztosít. Intelligens ciklus közbeni döntéshozó technológiája a leggyorsabb (egyérintéses vagy kétérintéses) mérési stratégiát alkalmazza minden méréshez.

Az intelligens döntéshozás az alkatrészek mérése során is folytatódik – ha egy mérőfej a gép gyorsítási vagy lassítási fázisában lép működésbe (ami a munkadarab különféle elhelyezése miatt előfordulhat), akkor a mérési eredmény pontatlan lesz. Az ilyen pontatlan mérések észlelését követően a SupaTouch technológia automatikusan utasítja a mérőfejet a felület újbóli mérésre megfelelőbb sebességen a pontosság megtartása és gépi riasztás kiváltásának elkerülése érdekében.

Minimális ciklusidő és maximális termelékenység

A SupaTouch technológia kiküszöböli a gépbe integrált pozicionálási előtolási sebességek, mérési előtolási sebességek és stratégiák kézi optimalizálásának szükségességét. A hagyományos szoftverciklusokkal összehasonlítva a mérési idő lényeges, akár 60%-os csökkenése tapasztalható a CNC szerszámgépeken.

A Renishaw jól bevált Inspection Plus szoftverének számos bizonyított előnyét a SupaTouch technológia tovább fokozza. A szoftverrel a felhasználók lényegesen javíthatják a ciklusidőket és a gépbe integrált mérési eredményeket, ezzel maximalizálva szerszámgépeik termelékenységét és nyereségességét.

Ha többet szeretne megtudni a RENGAGE és SupaTouch technológiákról, látogassa meg a Renishaw-t a 2019-es EMO Hannover kiállításon (szeptember 16–21., 6-os csarnok, D48 stand), vagy látogassa meg a www.renishaw.hu/rengage weboldalt.  

Letöltések

További képeket, videókat, cégtörténeti anyagokat, illetve a Renishaw-val és termékeivel kapcsolatban további tájékoztatást cégünk médiaközpontjában talál.