RenAM 500 fémipari additív gyártási (3D nyomtatási) rendszerek

A laboratóriumtól a sorozatgyártásig a RenAM 500 sorozatú additív gyártóberendezésekkel

A RenAM 500 sorozat teljes platformot biztosít az additív gyártási (AM) alkalmazás kiterjesztéséhez.

Az egy (500S) vagy négy (500Q) nagy teljesítményű, 500 W-os lézerrel, valamint automatikus vagy rugalmas (Flex) por- és hulladékkezeléssel konfigurálható berendezések mindvégig ugyanazt az iparágvezető gázáramlási rendszert, biztonsági rendszert és pontos digitális optikát használják az anyagvizsgálattól egészen a sorozatgyártásig.

Az additív gyártóberendezések családjának RenAM 500 sorozata

A RenAM 500 Flex bemutatása

Az új Flex sorozat ugyanazzal az iparágvezető optikával, kamra- és gázáramlási kialakítással rendelkezik, mint a RenAM 500 sorozat többi tagja, így ugyanolyan kiváló minőségű alkatrészeket gyárt, ugyanakkor nagyobb rugalmasságot biztosít a porcsere során. A porok gyorsan cserélhetők az üzemen belül az igényeknek megfelelően, a paraméterek és az anyagtulajdonságok pedig – a közös nyomtatási környezetnek köszönhetően – zökkenőmentesen vihetők át az egyik rendszerről a másikra.

Egyedülálló módon, ha már nincs szüksége rugalmas AM rendszerre, a porrendszer átállítható automatikus átszitálásra és visszakeringetésre a sorozatgyártáshoz.

A RenAM 500 sorozat segítségével a laboratóriumtól a sorozatgyártásig tartó folyamat minden egyes fázisa elvégezhető egyetlen gépplatformon és módosítható az alkalmazáshoz igazodva, így biztosítva a sorozatgyártásra történő gördülékeny átállást.A RenAM 500 sorozat munkaterének mérete: 250 mm × 250 mm × 350 mm.

Laboratórium – anyagvizsgálat

A RenAM 500 rendszerre szerelt munkatérméret-szűkítő (RBV) kiegészítő révén csupán 0,25 liter porral is elvégezhető az anyagvizsgálat, miközben ugyanazt a feldolgozási környezetet és optikát használja, mint a teljes körű gyártórendszer.

Az elszigetelt porkezelés kiküszöböli a szennyeződés kockázatát, lehetővé téve a többféle anyagból álló elemek gyors elkészítését.

A Renishaw nyílt paraméteres megközelítése teljes szabadságot ad Önnek a gépbeállítások optimalizálásában, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek a feldolgozott anyaghoz és az adott geometriához.

Előgyártás – alkatrészvizsgálat

Az egy vagy négy lézerrel kapható új RenAM 500 Flex segítségével a porrendszer minden részéhez hozzáférhet, lehetővé téve az anyagok közötti zökkenőmentes átállást. A gravitációs poradagoló-rendszer a kamra ajtajának kinyitása nélkül feltölthető a nyomtatás során, és az adagolás nyomtatás közben is beállítható.

A teljes munkatérméret, valamint a RenAM 500 sorozat többi tagjánál is alkalmazott iparágvezető gázáramlási rendszer és pontos optika lehetővé teszi, hogy bármilyen alkatrésznyomtatás közvetlenül átvihető legyen másik RenAM 500 sorozatú rendszerre.

A Flex rendszer átalakítható úgy is, hogy a rendszeren belül megvalósítható legyen a porszitálás és visszakeringetés, ami növeli a termelékenységet ugyanazon a minősített gépen.

Sorozatgyártás – termelékenységre összpontosítva

A RenAM 500Q a teljes porágyat kezelni képes négy lézerrel, az automatikus por-visszakeringetéssel és a szabadalmaztatott vákuumos környezeti előkészítéssel akár 150 köbcentiméter/óra gyártási sebességre is képes. A kompakt helyigénnyel párosulva a rendszer kiemelkedő költségmegtakarítást biztosít a fém alkatrészek sorozatgyártása terén.

A RenAM 500 sorozat támogatja az Ipar 4.0 munkafolyamatokat, optikai és rendszerfolyamat-felügyelettel, valamint a Renishaw Central gyártásirányítási szoftverhez való csatlakozással.

A RenAM 500 sorozat fő jellemzői

A RenAM 500 sorozat gépeinek közös jellemzője az iparágvezető gázáramlási rendszer, a pontos dinamikus vezérlés és az összekapcsolt digitális munkafolyamatokat biztosító szoftver.

Intelligens gázáramlási rendszer

A RenAM 500 nyomtatókamra plafonja

A RenAM 500 sorozat nagy térfogatú lépcsőzetes gázrendszerrel szerelt, amely egyenletes megmunkálási körülményeket biztosít, valamint kiválóan eltávolítja a folyamat során kibocsátott anyagokat a lézer útjából. A gázkör tartalmaz egy közbenső hűtőt, amely aktív hőszabályozást biztosít még 2 kW lézerteljesítmény mellett is. A precíz hőszabályozás hozzájárul továbbá a stabil atmoszférához és az állandó nyomtatási környezethez, ami jobb és egyenletesebb metallurgiai tulajdonságokhoz vezet.

A Renishaw kettős SafeChange™ szűrőrendszere hatékonyan távolítja el a folyamat során kibocsátott anyagokat a gázáramból, lehetővé teszi a rendszer nyomásvesztésének szoros ellenőrzését, és segít pontosan fenntartani az optimális gázáramlást. Az egyes szűrők a munka megszakítása nélkül cserélhetők a folyamat közben, és az intelligens előkondicionáló rendszer biztosítja, hogy változatlanok maradjanak a nyomtatási körülmények.

A RenAM 500 sorozat teljesen zárt vákuumkamrája lehetővé teszi, hogy a Renishaw szabadalmaztatott atmoszférageneráló rendszere minimális gázfogyasztás mellett nagy tisztaságú argonnal töltött nyomtatási környezetet hozzon létre gyorsan. A vákuumos tisztítás és a teljes rendszerszigetelés kombinációja továbbá megőrizi a por minőségét és növeli az élettartamát.

Nagy pontosságú dinamikus vezérlés

RenAM 500Q Flex

A RenAM 500 optikai rendszer dinamikus fókuszálást alkalmaz, amely lehetővé teszi, hogy az összes lézer egyidejűleg érje el a porágy teljes felületet. Ez a rugalmasság biztosítja a gyártási idő minimalizálását, mivel lehetővé teszi a lézerenergia optimalizálását a teljes porágyon.

A rendszer egy monolitikus, vízhűtéses, additív módon gyártott galvanométer tartót használ, amelyet a Renishaw tervezett és gyártott. A más többlézeres AM-rendszereken található különálló tartókkal ellentétben a RenAM 500 sorozatot az optika szoros illesztése és formakövető belső hűtőfolyadék-csatornák jellemzik. Ez a precíziós lézervezérlés kulcsfontosságú eleme.

A RenAM 500 sorozat – a Renishaw iparágvezető méréstechnikáját felhasználva – 1 nm-es beosztású z tengelyt alkalmazó RESOLUTE™ optikai útmérővel rendelkezik a nagy pontosságú pozícióérzékelés érdekében.

A kinematikus porterítő tartója a porszóró porterítő lapátjának gyors és megismételhető pozicionálását biztosítja. Ezek a jellemzők együttesen segítenek fenntartani az optikai rendszer és a munkasík közötti precíz kapcsolatot, ami elengedhetetlen a pontos alkatrészgyártáshoz. A rugalmas porterítő lapát használható mind a tömör, mind a rácsos geometriájú gyártáshoz.

Kivételes metallurgiai teljesítmény

AM törési felület SEM

A RenAM 500 sorozat intelligens gázáramlása és pontos vezérlése >99,9%-os sűrűségű, maximális szilárdságú és alakíthatóságú alkatrészek gyártását teszi lehetővé.

A folyamat során kibocsátott anyagok egyenletes elszívása, a kivételesen alacsony oxigén- és nedvességtartalom, valamint az állandó optikai vezérlés kiküszöböli a kémiai, mikroszerkezeti és mechanikai hibák forrásait.

Az anyagok adatlapjait letöltve megtekintheti a támogatott fémporok széles választékának jellemző mechanikai tulajdonságait.

Okos gyártási technológiák

InfiniAM Central szoftver a Renishaw AM-rendszereinek távoli folyamatfelügyeletéhez

A RenAM 500 sorozat minden tagja intelligens érzékelési technológiát alkalmaz, az Ipar 4.0 előnyeinek kiaknázására létrehozott szoftveres megoldásokkal együtt.

A saját tervezésű optikai rendszerbe beágyazott LaserVIEW és MeltVIEW hardverek nagy sávszélességű megfigyelést tesznek lehetővé mind a kimeneti lézerintenzitás, mind az AM-folyamatból származó optikai emisszió tekintetében a közeli infravörös tartományban. A CameraVIEW rétegenkénti képeket biztosít a por adagolásának nyomon követéséhez.

Ez a rengeteg folyamatfelügyeleti adat közel valós időben megjeleníthető, összehasonlítható és további módokon feldolgozható a Renishaw InfiniAM szoftvercsomagjával. A pixelalapú vizualizációs eszközkészlet a poradagnak és az egyes komponensek hegesztésének nagy felbontású elemzését teszi lehetővé. A Renishaw nyílt megközelítése részeként a szoftverarchitektúra támogatja a felhasználói bővítményeket, lehetővé téve az adatok egyéni algoritmussal való feldolgozását a kutatási és termelési környezeteknek megfelelően.

A Renishaw Central gyártási adatplatformunk valós idejű kapcsolatot biztosít a RenAM 500 sorozat érzékelőadatainak, valamint a Renishaw ipari méréstechnikai termékportfóliójának monitorozásához, rögzítéséhez és elemzéséhez. A webes felületen vagy a mobilalkalmazáson keresztül nyomon követheti az aktuális atmoszférát, a gépről származó por- és hőmérsékleti adatokat, vagy a korábbi nyomtatások elemzése révén tapasztalatot szerezhet.

Támogatási központokhoz tartozó illusztráció

A Renishaw Central a szabványos csatlakozási interfészek, például az MTConnect támogatása mellett olyan API-ként épül fel, amely közvetlenül felhasználható a meglévő ERP- és MES-szoftverekben.

Az Ön által preferált digitális munkafolyamat támogatására a Renishaw AM-nyomtatást előkészítő szoftvere, a QuantAM az iparágvezető CAD-/CAM-csomagjainak széles választékában elérhető posztprocesszorként, az API közvetlen felhasználásával vagy önálló alkalmazásként. Az önálló alkalmazás szakaszokra osztható munkafolyamatot kínál, amely egyszerűen végigvezeti a felhasználókat a parametrikus vagy háromszögeléses CAD-től a tájoláson, a támaszgeneráláson, a nyomtatási elrendezésen keresztül egészen a szeletelésig. Minden nyomtatási beállítás alapértelmezés szerint nyílt és szerkeszthető, a kísérlettervezési eszközök pedig ideálisak az egyedi anyagoptimalizáláshoz.

Konfigurálható porkezelés

RenAM 500 SafeChange szűrőszekrény

A RenAM 500 sorozat konfigurálható zárt hurkú porvisszavezetéssel vagy nyílt gravitációs adagolórendszerrel. Négy nagy teljesítményű lézerrel társítva, amelyek a teljes munkateret lefedik, a porvisszavezetés csökkenti a kezelői beavatkozást, továbbá rendkívüli termelékenységet és alacsonyabb alkatrészköltségeket biztosít a sorozatgyártáshoz.


A nyílt, gravitációs adagolórendszer (Flex) egyszerűsített porútvonala azon felhasználók számára megfelelő, akik rendszeresen cserélni szeretnék a nyomtatáshoz használt anyagokat. A pormodul minden eleme gyorsan tisztítható vagy cserélhető az anyagok keresztszennyeződésének elkerülése érdekében. A RenAM 500 Flex rendszerek folyamat közben átállíthatók a por visszavezetésére, lehetővé téve a zökkenőmentes átállást az alkalmazásfejlesztés anyagkutatási és gyártási fázisai között.

További információk

AM útmutatónkból fedezze fel a fejlett additív gyártásban rejlő lehetőségeket, és tudjon meg többet arról, hogyan készítünk kivételes minőségű, költséghatékony alkatrészeket, vagy olvassa el a RenAM 500 sorozat felhasználóinak esettanulmányait.

Az AM útmutató megtekintése Esettanulmányok elolvasása Helyi iroda keresése Kapcsolatfelvétel

Finanszírozási lehetőségek

A Renishaw saját finanszírozási lehetőségei egyszerűek és versenyképes áron állnak rendelkezésre, és lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja a vállalkozásának leginkább megfelelő megoldást.

Bővebben

A cég likviditásához igazított fix havi költségek.

A Renishaw-val kötött részletfizetési szerződés vagy pénzügyi lízingszerződés jelentős egyösszegű kiadások nélkül kínálja a tulajdonlással járó előnyöket. Az előleg megfizetése után havi részleteket kell fizetnie, amelyek fedezik a tőketartozást, a kamatot és a karbantartási díjat is.

Additív gyártóberendezések lízingelése

Alacsony havi törlesztőrészletek, az ártalmatlanítás terhének elkerülése, valamint vételi lehetőség a szerződés lejártakor. A lízingszerződés maximális rugalmasságot biztosít.

Bővebben